More

  Donald Trump’s netwerk Truth Social werkt zes weken na lancering nog steeds niet

  Donald Trump’s netwerk Truth Social werkt zes weken na lancering nog steeds niet

  -

  Het sociale netwerk Truth Social van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump werd gelanceerd in februari. Paar weken later is de site niet groot en wachten meer dan een anderhalf miljoen gebruikers om op het netwerk te komen. Wat is er aan de hand?

  Donald Trump kondigde in oktober vorig jaar de komst van Truth Social aan, nadat hij van Twitter een levenslange ban kreeg door de bestorming in het Capitool op 6 januari 2021. Sinds 21 februari is de app gelanceerd. Truth Social lijkt op Twitter. In plaats van “tweets” noemen de posten “truths”  Op het netwerk zelf staat deze omschrijving te lezen: Truth Social is Amerika’s “Grootste Tien” sociale mediaplatform dat een open, vrije en eerlijke wereldwijde conversatie aanmoedigt zonder de politieke ideologie te discrimineren. Het netwerk is enkel te verkrijgen in de Verenigde Staten, maar zou binnenkort over heel de wereld te downloaden zijn.

  Big Ten

  De ex-president heeft grote plannen met zijn netwerk. Hij beschrijft zijn site als een van de belangrijkste tien sociale netwerken. Het lijkt een onhaalbare doelstelling. Volgens de website Similar Web staat Truth Social niet eens in de top 300, terwijl Snapchat, TikTok en Facebook wel de top vijf domineren. Sinds de start van de lancering zijn volgens een studie van Bloomberg zijn de downloads met 95% verminderd in vergelijking met de eerste week. Een belangrijk detail, de app is alleen maar te krijgen via de App Store. Androidsgebruikers hebben dus geen mogelijkheid om de app te downloaden.

  Wachtlijst

  De problemen waren al zichtbaar op de eerste dag. Wie toch met zijn Iphone probeert aan te melden, komt terecht op een wachtlijst. Momenteel staat zo’n anderhalf miljoen potentiële gebruikers op de wachtlijst. Een journalist van de BBC probeerde zich aan te melden. Hij was nummer 1.419.613 op de wachtlijst. Hij kreeg te lezen: “Jij bent niet gewoon een nummer voor ons, maar toch is je nummer op de wachtlijst 1.419.631“. Ook is het niet meteen duidelijk waarom die wachtlijst er is.

  Volgens de Amerikaanse krant The Washington Post heeft Donald Trump zelf al weken geen truth’s gepost. Terwijl hij op Twitter wel heel actief was.

  © Pixabay

  Top treedt af

  Ook aan de top rommelt het. Het persagentschap Reuters meldt dat de twee belangrijkste personen die een sleutelrol speelden voor de ontwikkeling van het netwerk, zijn vertrokken. Josh Adams was chief technology officier en Billy Gooze stond aan het hoofd van de productontwikkeling bij Trump Media & Technology Group.

  Elon Musk

  Het wordt afwachten of Truth Social ooit succesvol zal worden. Zeker nu Donald Trump concurrentie krijgt van de Teslabaas Elon Musk. Nadat hij al de grootste aandeelhouder werd met 9,2%, krijgt hij nu ook een zitje als bestuurslid. Dat maakte CEO Parag Agrawal bekend in een tweet. Welke gevolgen dat heeft voor Twitter is nog niet bekend, al moet Truth Social zich aan een nog grotere concurrentie verwachten. Op donderdag heeft Musk een bod gedaan van 43 miljard op Twitter, dat maakte de Amerikaanse beurswakahond bekend.

  I’m excited to share that we’re appointing @elonmusk to our board! Through conversations with Elon in recent weeks, it became clear to us that he would bring great value to our Board.

   

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie