More

  Domoor lost nieuwe, dieper gravende single.

  -

  Op deze warme dag kan je alvast de kans grijpen om de tweede single van Domoor te ontdekken. Denk: nostalgische trip down memory lane. ‘Tandenborstel’ neemt je mee terug in een levendige herinnering.

  Domoor ken je misschien al van hun eerste single ‘Dans vogelverschrikker, dans’. Die kwam bij ons al eens voorbij als Must-Discover. Simon en Lukas leerden elkaar kennen aan het RITCS. Daar ontstond hun project Domoor. Waar de single ‘Dans vogelverschrikker, dans’ eerder duister en onheilspellend is, is hun nieuwste toch iets vrolijker en luchtiger. 

  Als je van Brihang houdt, is deze toch eentje om te beluisteren. Ook zij nemen de herkenbare elementen uit het leven en maken er een fantastisch intrigerend verhaal van. De elektronisch ondersteunde hip-hop sound dient zich perfect voor de nostalgische vibe waar ze op mikken met deze single. 

  Geen licht zonder duisternis

  ‘Tandenborstel’ blikt terug in de tijd in een gesprek tussen de verteller en zijn grootmoeder. Het is allesbehalve oppervlakkige hip-hop. Wanneer je het beluisterd overvalt je instant een vlaag van zalige nostalgie. Je ziet zo de taferelen voor je. Ja, taart eten bij je grootmoeder en nog moeten bijnemen. Wie kent het niet. 

  Zoals de verteller op zoek is naar antwoorden op vragen, zo zijn er velen op zoek. Dat maakt het des te herkenbaarder. “Dat is de leegte van jij en ik/ ik zal leren van de pijn/ en tot die tijd voel ik me vederlicht.“, zoals ze zelf zo mooi kunnen verwoorden. Het evenwicht tussen het gewicht van die vragen en het lichtere van het gesprek is mooi gebalanceerd en dat maakt het een heel goed gemaakte single.

  In de loop van volgende maand komt hun debuut-ep uit. 

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie