More

  Doe mee aan de River Cleanup in Antwerpen, Brussel, Gent en Leuven tijdens World Cleanup Day

  Advertentie

  -

  Op zaterdag 19 september vindt opnieuw World Cleanup Day plaats, dat is de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. In meer dan 150 landen zal door miljoenen vrijwilligers afval worden opgeruimd. Dat zal ook in ons land gebeuren.

  Met River Cleanup worden vrijwilligers gemobiliseerd in de steden rond waterlopen. Want ieder jaar belandt zo’n 8 miljard kilogram afval in onze zeeën en oceanen. 80% van dat afval raakt daar verzeild via rivieren. Daarom lanceert River Cleanup tussen World Cleanup Day (19 september) en World Rivers Day (27 september), grote acties in onder meer Antwerpen, Gent, Brussel, Leuven, Luik en Namen samen met lokale partners en actiegroepen. Daarnaast wil de non-profit individuen, families en organisaties aanzetten om zelf een actie op te zetten bij een rivier in de buurt via river-cleanup.org.

  Antwerpen op 19 september

  Antwerpen zal op 19 september de spits afbijten. Vlaams minister van Omgeving en Energie, Zuhal Demir, zal alvast meedoen samen met zo’n 400 vrijwilligers. Vrijwilligers ruimen alleen of in hun bubbel op en worden gevraagd op 1,5m van andere deelnemers te blijven, zodat alles coronaproof verloopt. Daarnaast zullen er ook ervaren kajakkers het water op gaan om afval te verzamelen uit de dokken. Na afloop van de cleanup keren de deelnemers terug naar Stormkop waar het afval gesorteerd wordt en de vrijwilligers kunnen genieten van een drankje. Deelnemers worden gevraagd zich vooraf te registreren via deze link.

  Praktische info acties Gent, Leuven, Brussel, Luik en Namen

  Ook in Gent, Leuven, Brussel, Luik en Namen zullen acties plaatsvinden. Alle informatie vind je hieronder.

  © River Cleanup
  BronPB
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer