Doe mee aan de ‘Make Belgium Great Again’-Grote Blind Gedropt op 16 november: Frances Lefebure voor vrijwilligerswerk!

© VTM

© VTM

In de vierde aflevering van ‘Make Belgium Great Again’ riep Frances Lefebure iedereen op om een beetje van hun tijd te schenken aan het goede doel. Vlamingen die nog niet goed weten of vrijwilligerswerk iets voor hen is, kunnen er vrijblijvend en eenmalig van proeven op de Grote Blind Gedropt op zaterdag 16 november tussen 11 en 16u. 

Op zaterdag 16 november worden kandidaat-vrijwilligers samen met Frances, Dina Tersago, Sieg De Doncker, Maarten en Dorothee van Qmusic en Belle Perez aan het werk gezet bij een vrijwilligersorganisatie in Antwerpen, Brugge, Gent, Hasselt en Leuven. Frances roept zo veel mogelijk mensen op om minstens één namiddag en een stukje van hun grote hart te doneren voor een betere wereld.

Kandidaat-vrijwilligers schenken één namiddag van hun tijd aan een organisatie en gaan er samen met ervaren vrijwilligers en de BV’s aan de slag. Waar men terechtkomt, is een verrassing, want de kandidaten worden ‘blind gedropt’. Op basis van de interesses die ze opgeven bij inschrijving worden ze gekoppeld aan een van de vele deelnemende vrijwilligersorganisaties. Zo wordt bij inschrijving gevraagd of de kandidaat-vrijwilliger een handige Harry is, of eerder activiteiten met kinderen of met personen met een beperking verkiest. Andere opties zijn een bezoekje aan een oudere brengen of een namiddag meedraaien in een buurtcentrum. Make Belgium Great Again en Give A Day zorgen op basis daarvan zo veel mogelijk voor de perfecte match.

Ook bekende gezichten laten zich blind droppen

Op zaterdag 16 november laten niet enkel Frances Lefebure, maar ook Dina Tersago, Sieg De Doncker, Maarten en Dorothee van Qmusic en Belle Perez zich verrassen door de Grote Blind Gedropt van Make Belgium Great Again en Give A Day. Elk van deze bekende gezichten zal in één van de 5 Vlaamse provincies aanwezig zijn als aanspreekpunt op de verzamelplaats waar alle toekomstige vrijwilligers elkaar ontmoeten.

De ontmoetingsplaatsen zijn:

  • Antwerpen – Zappa
  • Brugge – Daverlo
  • Gent – Theaterzaal Dienstencentrum Ledeberg
  • Hasselt – Oude gevangenis
  • Leuven – Hal 5

Doe de Squatte Macchiato & geheime boodschap

In de vierde uitzending van Make Belgium Great Again wilde Frances ook iedereen aan het bewegen krijgen, en dan vooral mensen met een kantoorjob. Te lang stilzitten is immers nefast voor de gezondheid. Om van je bureau een fitness te maken, riep MBGA, samen met CM, de Squatte Macchiato in het leven. 1000 bedrijven kunnen op vtm.be een pakket bestellen om beweging te stimuleren in hun kantoren. 

Voor de oplettende kijker zat in deze aflevering ook weer een verborgen boodschap verstopt, waar een nog opvallendere prijs aan vasthangt.

Inschrijven voor Blind Gedropt kan tot en met zondag 10 november via vtm.be.

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in