More

  DJ Yolotanker maakt studenten bewust van belang rookmelders met nummer + win hem op je kotfeest

  Advertentie

  -

  Na de grootschalige rookmelderscampagne dit voorjaar, startte begin deze week een gerichte campagne voor kotstudenten. Daarvoor werd DJ Yolotanker ingeschakeld, die maakte een knotsgek campagnelied.

  Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA): “Nu het academiejaar goed gestart is en kotstudenten stilaan geïnstalleerd zijn, willen we met deze campagne het belang van rookmelders op kot in de kijker zetten. Want rookmelders redden levens.”

  Eind vorige week was er al de start van een algemene campagne om de verplichting van rookmelders, vanaf 1 januari 2020, nog eens te herhalen. Daarenboven lanceert Vlaams minister van wonen Diependaele vandaag een campagne gericht op studenten.

  Rookmelder niet afplakken

  Hoewel het de kotbaas is die de rookmelders moet plaatsen, moeten ook de studenten zelf bewust zijn van het belang van rookmelders. Matthias Diependaele: “In overleg met enkele studentensteden en hogescholen en universiteiten, focussen we met deze campagne op het goed onderhoud van de rookmelder. Studenten moeten de rookmelders in hun kot regelmatig testen en afstoffen, de batterij niet verwijderen of de rookmelder niet afplakken.”

  Deze campagne wordt ook via sociale media gevoerd en hierbij wordt DJ Yolotanker ingeschakeld. De Herentalse DJ belde aan bij een aantal studentenkoten en maakte met het geluid van hun rookmelders een nummer.

  Win DJ Yolotanker op je volgende kotfuif

  Via de Facebookpagina van de Vlaamse Overheid wordt een wedstrijd gelanceerd waarbij je een DJ set kan winnen op je volgende kotfuif. De studenten moeten een selfie met een rookmelder op kot posten op Facebook en uit alle inzendingen kiest DJ Yolotanker dan de winnaar.

  https://www.facebook.com/vlaamseoverheid/videos/2368803096708003/

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer