More

  Dit zijn onze zes verdachten uit de eerste aflevering van ‘De Mol’ 2021

  Dit zijn onze zes verdachten uit de eerste aflevering van ‘De Mol’ 2021

  -

  Vanavond ging het nieuwe seizoen van De Mol van start op Play4 . Dat opende meteen met een verrassing voor de kandidaten, zo werden ze belaagd door tien aanvallers die een plek poogden af te pakken. Dit zijn onze drie hoofdverdachten na de eerste aflevering.

  Lees niet verder als je de aflevering nog moet bekijken.

  Tien kandidaten, met in hun midden één verrader. Dat is al negen seizoenen lang het uitgangspunt van De Mol. Dit jaar waren de makers, door de pandemie, genoodzaakt om dicht bij huis te blijven. Dat deden ze ook, want dit jaar trekt De Mol naar Duitsland. Al zagen we daar in het eerste deel weinig van.

  In een veld in Liedekerke, eind september, tijdens de doortocht van storm Odette, ontmoetten de tien kandidaten elkaar. Allen dachten ze geselecteerd te zijn voor het nieuwe seizoen, maar dat bleek niet volledig te kloppen. Tien andere – net niet geselecteerde – kapers op de kust, kregen de kans om de plaats in te nemen van één van de oorspronkelijke kandidaten.

  Uiteindelijk kon een aanvaller een voertuig betreden. Drie beveiligingslinies – beveiligd door de oorspronkelijke kandidaten – kon Noah probleemloos oversteken, zonder neergehaald te worden. Dat betekende dat er 5.000 euro uit de pot verdween, maar dat het spel voor een kandidaat in de eerste proef ten einde liep. Dat bleek Jens te zijn, de 30-jarige schrijnwerker uit Ieper wist het minste over de saboteur.

  Makkelijk mollen

  In de tweede proef moesten de kandidaten elkaar aan hoog tempo leren kennen, terwijl ze al knuffelend door touwen uit elkaar werden getrokken. Na de proef stelde Gilles een vraag over één van de drie onderwerpen die ze moesten bespreken. In tussentijd konden twee andere kandidaten in een klokkenwinkel het correcte thema doorgeven aan de groep, zodat ze het onderwerp doelgericht konden bespreken. Het werd een proef waar makkelijk te mollen was. Door het antwoord niet of snel te geven aan de medekandidaat of door de aandacht af te leiden in de klokkenwinkel.

  In het laatste deel van de aflevering kond de groep geld verdienen door voorwerpen te vinden die een link hadden met de kandidaten. Door de voorwerpen te vinden, konden ze tegelijkertijd kandidaten uitsluiten van eliminatie. Dami, Kevin, Lennart of Noah waren – zonder twijfel – een van de afvallers van vanavond, maar konden hun lot ontlopen. De groep gaat door met tien. 

  Al eindigde de aflevering met een enorme cliffhanger. Zo kan Noah ook de saboteur zijn. In een filmpje aan het einde van de aflevering is te zien hoe Gilles uitlegt dat ook de Mol vervangbaar is en dat er dus ook een Mol bij de groep aanvallers zat. Als Noah de saboteur is, dan was Jens de oorspronkelijke Mol.

  Onze verdachten

  Kevin & Sven

  © Play4
  © Play4

  Zowel Sven, Katrien als Sven deden het erg slecht in de eerste proef. Het trio zat in de eerste linie, een positie die als mol makkelijk te saboteren viel. Zowel bij het verzamelen van de pijlen met de vragen, als tijdens het schieten deden ze het slecht. Enkel Katrien leek niet te mollen.

  Zowel jurist Kevin als horeca-uitbater Sven leken niet erg hun best te doen. Zo probeerde Kevin niet eens vijf Champion League-winnaars op te sommen. Ook horeca-uitbater Sven deed geen poging om alle 5 sterke dranken in een Long Island Iced Tea op te sommen, terwijl hij wel een deel ervan lijkt te kennen.

  In de tweede proef kreeg Sven tijdens het kijken naar de klokken de slappe lach. Daardoor stond Lennart er alleen voor in de klokkenwinkel. Ook tijdens zijn vraag wist Sven het antwoord niet, desondanks dat Lennart het gezegd had. Kevin leek in de tweede proef het onderwerp van de vraag te vermijden. 

  Annelotte & Jasmien

  © Play4
  © Play4

  Terwijl de tweede linie het wel goed deed, leek het in de laatste linie ook te slabakken. Annelotte, Lennart en Jasmien slaagden er niet om alle aanvallers te stoppen. Met een paintball valt het natuurlijk niet op om net niet raak te schieten. Lennart sluiten we voorlopig uit doordat hij een onderwerp doorgaf in de klokkenwinkel.

  In de tweede proef wist Annelotte niet het antwoord op de vraag van Jasmien. Al kende ze ook het onderwerp van haar vraag niet. Jasmien kende wel het onderwerp en kon de vraag van Annelotte beantwoorden.

  Philip

  © Play4

  Tijdens de eerste proef deed het ouderdomsdeken van de groep het goed samen met Dami. In de tweede proef kon hij geen onderwerp doorgeven in de klokkenwinkel en wist hij het antwoord niet op de vraag van Noah. Philip houdt zich voorlopig goed op de achtergrond, net zoals een goede saboteur hoort te doen.

  Noah

  Nieuweling Noah uitsluiten kunnen we door de bekendmaking van Gilles niet. In de eerste proef zorgde Noah als aanvaller voor het verlies van 5.000 euro. In de tweede proef kon hij ook geen onderwerp doorgeven, maar wist hij wel het antwoord op de vraag van Philip. Al dreigt Noah door de aankondiging van Gilles misschien net iets teveel in de kijker te lopen, dat zou heel atypisch zijn voor de Mol. Ook zat Jens – die dan de oorspronkelijke saboteur zou zijn – niet in een goede positie in de eerste proef om te kunnen saboteren. Hij leek de informatie correct door te geven aan de groep.

  Wil je jezelf eens wagen aan De Mol? Bestel dan het Wie is de mol – bordspel via Bol.com (aff.)

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer