More

  Dit zijn onze verdachten na de tweede aflevering van ‘De Mol’ 2022 België

  Dit zijn onze verdachten na de tweede aflevering van ‘De Mol’ 2022 België

  -

  Ze waren nog met tien aan het begin van de tweede aflevering, maar De Mol dunde de groep uit tot acht kandidaten. Daardoor moesten twee van onze favorieten het programma verlaten. Dit zijn onze hoofdverdachten na het bekijken van de tweede aflevering.

  Lees niet verder als je de aflevering nog moet bekijken.

  Het tiende seizoen van De Mol is nu echt losgebarsten. De tweede aflevering van het programma begon met een doordacht stukje product placement voor een bekende dating site, maar daarover later meer. Want eerst werd er gekookt. Of ja, toch een poging gedaan tot koken.

   

  Opdracht 1

  De groep moest op een wijngaard een driegangenmenu koken voor een bekende foodblogger. Daarvoor werd de groep in drie verdeeld: kelners, coördinatoren en koks. De ingrediënten voor de lokale maaltijd lagen verspreid over verschillende putten in de wijngaard. Alleen de koks kenden de juiste ingrediënten en moesten zonder geluid, maar met beeld proberen communiceren met de coördinatoren. Om de 20 seconden werd er een foto getrokken van het landschap waarin de kelners stonden. Uiteraard mochten de kelners niet in beeld komen, waardoor ze 20 seconden te tijd hadden om een ingrediënt tot bij de koks te brengen of zich te verstoppen in een put.

  Er liep behoorlijk wat mis in deze aflevering. Van de potentiële 3.000 euro werd er geen euro verdiend. Sven en Bert werden al snel gefotografeerd door de opgestelde camera. Sven ging behoorlijk traag in een put zitten, waardoor hij als eerste kelner uitgeschakeld werd. Kort nadien liep Bert volledig in het beeld, waardoor de koks Emanuelle en Nele aan de kant moesten. Bert en Sven bleken niet de beste koks, want hun voorgerecht leek helemaal niet op het originele gerecht. De verhoudingen van de gofio en de visbouillon zaten niet meer juist, waardoor er 500 euro verloren ging.

  Ook het hoofdgerecht, waarmee 1.000 euro te verdienen was, mislukte helemaal. Zo was het vlees niet alleen helemaal rauw, maar ook de aardappelen werden niet gebruikt. Tenslotte mochten Jens en Toon in de keuken staan, maar door onhandigheid van Philippe vallen zo goed als alle eieren op de grond, waardoor uiteindelijk ook het nagerecht mislukt.

  Waar zit de mol? Als mol kies je voor een positie als kelner of coördinator. Het meeste invloed had je bij deze opdracht als kelner, want nadien kon je doorschuiven naar de positie van de koks.

  Wie saboteerde het meest? Het liep overal verkeerd. Al vielen vooral Bert, Sven, Yens en Philippe op.

  Opdracht 2

  In de tweede opdracht stond een piratenschat op het programma. Daarmee kon de groep 4.000 euro verdienen. Aan de hand van een schatkaart moest de groep verschillende opdrachten uitvoeren, waarmee ze de locatie van de schat konden achterhalen.

  Toon en Emanuelle stonden bij een piratenvlag. Aan de hand van een kruiswoordraadsel konden ze graafgerief vrijspelen. Ondertussen stonden de andere kandidaten bij papegaaien. Ze moesten de namen van de dieren achterhalen door de namen uit de songteksten van bekende nummers te vinden. Jens en Bert moesten dan weer diepzeeduiken om extra tips te achterhalen. Tenslotte stonden de overblijvende drie kandidaten bij De Reus van Lanzarote. Zij hadden als opdracht het bouwwerk op te meten. Bovendien moesten de kandidaten om de tien minuten tegen een piraat vechten. Als de kandidaat voor de piraat van de houten balk viel, dan werd een vlag naar boven gehesen. De opdracht eindigde als de vlag driemaal gehesen werd.

  Het liep zowat overal slecht in de tweede opdracht. Bij Emanuelle en Toon was het even zoeken naar de betekenis van het woord ‘léon’. Dat is opvallend want de Braziliaanse Emanuelle kan een woordje Portugees en herkende dus niet de Spaanse vertaling ervan. Ter informatie: leeuw is in het Portugees ‘leão’.

  Bij het opmeten van De Reus van Lanzarote liep ook het een het ander fout. Yens profileerde zichzelf als een goede rekenaar, maar gaf in het midden van de opdracht het hoofdrekenen op. Nadien gingen ze ook meermaals fout de afstand raden. Pas aan het einde van de opdracht konden ze de juiste afstand achterhalen. Dat was net te laat om de groep nog te helpen. Ook bij het duiken liep het niet van een leien dakje. Bert wou per se duiken en liet daardoor de ervaren duikers Uma en Anke naar een andere opdracht gaan. Al leek Bert bij het duiken vooral te treuzelen. Uiteindelijk viste Jens de ring met de tip op.

  Waar zit de mol? De mol kon in iedere groep makkelijk saboteren, want als één opdracht niet goed uitgevoerd werd, kon er ook niet naar de schat gezocht worden.

  Wie saboteerde het meest? Bij iedere opdracht ging het te traag. Al viel vooral Sven op door tijdens het gevecht zo snel te vallen. Daardoor kwam de opdracht meteen ten einde.

  Opdracht 3

  Aan het begin van de aflevering zagen we hoe een experte van Parship de kandidaten een aantal vragen stelden. Dat was natuurlijk niet zomaar, want voor de laatste opdracht werden de kandidaten aan elkaar gekoppeld. Uiteindelijk werd ook hun lot aan elkaar verbonden, want het duo met de laagste score op de eliminatietest moest het programma verlaten. Bovendien kon de groep extra geld verdienen als iedereen samenbleef en niet van partner wisselde. Dat gebeurde ook en zo werd de groepspot met 2.000 euro aangedikt.

  Uiteindelijk wisten Jens en Toon het minste over de saboteur. Zij moesten het programma verlaten. Aan het einde van de aflevering kregen we nog de briefing van de mol te horen. Hij of zij blijkt onzeker over zijn prestaties.

  Onze top 4 verdachten

  Bert

  © Play4

  Daarom is Bert de mol

  Bert laat op cruciale momenten steken vallen. Zo stond hij in de eerste opdracht gewoon op beeld tijdens het nemen van een foto, waardoor hij als kelner uitgeschakeld werd. Dat kwam hem handig uit, want hierdoor kon hij even later in de keuken staan. In de keuken geeft hij geen aandacht aan het dessert, nochtans kon daar het meeste geld mee verdiend worden. Ook het hoofdgerecht mislukt doordat ze erg laat om aardappelen vragen.

  In de piratenopdracht zien we hoe Bert het duiken voor zijn rekening wilt nemen, terwijl Uma en Anke ervaren duikers zijn. Bij het duiken lijkt hij ook erg te treuzelen.

  Daarom is Bert de mol niet

  We zagen weinig kandidatengedrag bij Bert. Hij is onze hoofdverdachte.

  Philippe

  © Play4

  Daarom is Philippe de mol

  Opnieuw zagen we Philippe niet veel aan bod komen in deze aflevering. Dat betekent dat we hem vermoedelijk nog lang aan het werk zullen zien in de reeks. In de eerste opdracht laat Philippe de eieren vallen, waardoor het dessert helemaal mislukt.

  Daarom is Philippe de mol niet

  In de tweede opdracht toonde Philippe zich als een echte kandidaat. Zo zat hij in het team van de papegaaien. Zij kwamen op tijd aan bij de vlag.

  Yens

  © Play4

  Daarom is Yens de mol

  In de eerste opdracht was Yens samen met Anke een coördinator. We begrijpen nog steeds niet hoe hij in de mep van Bert en Sven gehakt kon zien. In de piratenopdracht lukt het Yens niet om de som uit te rekenen, waardoor cruciale tijd verloren wordt.

  Daarom is Yens de mol niet

  Yens bleef een koppel met Emanuelle. Daardoor werd 2.000 verdiend. Al kan dit ook tactiek zijn, aangezien aan het einde van de aflevering de mol denkt dat velen hem verdenken. Misschien wou hij zich niet extra verdacht maken?

  Sven

  © Play4

  Daarom is Sven de mol

  Sven liet veel verkeerd lopen in de tweede aflevering. Zo werd hij, in de eerste opdracht, als eerste gefotografeerd, waardoor hij met Bert in de keuken belandde. Daar lieten ze twee gerechten mislukken. In de tweede opdracht verloor Sven een cruciaal duel van de piraat, waardoor de opdracht ten einde kwam.

  Daarom is Sven de mol niet

  De papegaaien-opdracht slaagde als enige van alle opdrachten. Hierdoor kwamen ze op tijd aan bij de piratenvlag.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer