More

  Dit zijn onze verdachten na de tweede aflevering van ‘De Mol’ 2021

  © Play4

  Dit zijn onze verdachten na de tweede aflevering van ‘De Mol’ 2021

  -

  Zondag was het tijd voor de tweede aflevering van De Mol. De kandidaten beleefden deze week een heuse mindfuck. Twee kandidaten moesten het spel verlaten. We blijven alvast vasthouden aan onze hoofdverdachten, al verschijnt er ook een nieuwe verdachte op onze radar.

  LEES OOK: Dit zijn onze verdachten na de derde aflevering.

  Tijdens de tweede aflevering van De Mol kon de groep behoorlijk wat plezier maken. Voor de eerste opdracht werd de groep in tweeën opgesplitst. Het ene deel: Katrien, Annelotte, Kevin en Philip moesten op drie uur tijd een klassiek pianostuk leren spelen. Als zij erin slaagden om de passages quasi foutloos te spelen, verdienden ze geld voor de groepspot.

  De andere helft sloeg aan het zingen tijdens een rondje carpool karaoke. Om geld te verdienen, zongen Lennart, Noah, Sven en Samina à la SingStar enkele Duitse klassiekers. Terwijl gingen Dami en Jasmien op zoek naar drie uitgebeelde woorden per kandidaat. Pas als de woorden gevonden werden, kon er geld verzilverd worden. Een cruciale positie om te kunnen saboteren.

  Al nam de productie het begrip ‘carpool karaoke’ wel erg letterlijk. Zo zaten de kandidaten tijdens het zingen opgesloten in mini-zwembadjes in een rondrijdende truck. De Mol kon tijdens dit spel gebruik maken van een extra geheim voordeel. Zo was er een valse noot geplaatst op de piano’s, waardoor de chauffeur van de truck vol op de rem ging staan bij het bespelen van de valse noot. Wat ons betreft was dit ook een ideale positie als mol.

  Wijnen en mindfuck

  Voor de tweede opdracht trokken de kandidaten de Duitse wijnheuvels in. De groep kreeg verschillende plateaus met wijnglazen mee, die moesten ze gevuld in het dal afleveren. Ondertussen waren er onderweg verschillende opdrachten uit te voeren, zoals het persen van druiven en het herkennen van wijn.

  Tijdens de derde opdracht kregen de kandidaten te maken met een eerste mindfuck. De twee groepjes kwamen in een bunker terug, waar ze tot 5.000 euro konden verdienen. Al konden de groepen zich ook veiligstellen van eliminatie door op een knop te duwen, waardoor hun eigen stoelen voor de eliminatie opgeblazen werden. In dat geval verdienden ze geen geld, maar kon de groep die als eerste op de knop duwde wel in het spel blijven. In dat geval moesten er uit de andere groep twee kandidaten vertrekken. Uiteindelijk trok de groep van Philip, Demi, Kevin en Noah aan het kortste eind. Het was game over voor Demi en Kevin.

  Annelotte

  © Play4

  De 25-jarige Annelotte verscheen al tijdens de eerste aflevering al op onze radar. Haar eigen pianostuk speelde ze foutloos, maar ze merkte niet op dat ze Kevin de verkeerde noten inoefende. Katrien merkte de fout een uur voor het einde van de oefentijd op. Dit ruikt naar mollengedrag.

  Tijdens de wijnproef bewees Annelotte niet handig te zijn met een plateau met glazen. In de bunker zorgde zij ook niet voor een doorbraak, al zou het haar als saboteur ook weinig uitmaken, zolang het duidelijk zou zijn dat een van de twee groepen op de knop ging drukken.

  Philip

  © Play4

  De 51-jarige docent marketing toonde zich aanvankelijk niet als een groot musicus tijdens de eerste opdracht. Zo zagen we hoe hij opvallend vaak op de valse noot drukte die het spel bij de andere groep beïnvloedde.

  Philip deed het bij het wijnspel erg goed en herkende alle wijnen foutloos. Door toedoen van Jasmien en Kevin verloren ze een keer extra glazen. Bij de derde opdracht hamerde hij erop om in de doos te kijken. Iets wat voor de saboteur uiteraard positief was, zo verdiende de groep geen geld. Verder zei Philip dat er met de derde opdracht 5.000 euro te verdienen was, terwijl Gilles het over 3.000 euro had. Even later verhoogde Gilles het bedrag naar 5.000 euro. Zou Philip meer geweten hebben dan de andere kandidaten?

  Jasmien

  © Play4

  Samen met Dami raadde Jasmien de woorden die andere kandidaten tijdens het zingen moesten uitbeelden. Ze kon minstens één keer een cruciaal woord raden, waardoor de groep 825 verdiende, al was Dami wel vaker verantwoordelijk voor correcte antwoorden. Tijdens de wijnproef volgde Jasmien het oordeel van Philip niet, waardoor ze geld verloren. Ook besloot ze om haar glas wijn uit te drinken, desondanks dat ze nog een moeilijk parcours met de glazen voor de boeg hadden. Voorlopig zien we ook niet veel van Jasmien en houden de makers haar misschien bewust in de luwte.

  Sven

  © Play4

  Ook vorige week zagen we hoe Sven opvallend vaak in de kijker liep. Ook deze aflevering durfde hij acties uit te halen die naar sabotage neigden. Zo zong hij tijdens carpool karaoke niet bepaald toonvast. Tijdens het tweede spel stapte Sven snel door. Daardoor konden andere kandidaten moeilijk volgen, waardoor onder andere Dami een glas liet vallen.

  Al geloven we niet dat Sven de saboteur is. De Mol kon het spel uiteindelijk beter beïnvloeden tijdens het pianospel en Sven viel de voorbije afleveringen wel erg hard op.

  Noah & Lennart

  © Play4
  © Play4

  De jongste deelnemers houden zich op de achtergrond, al verschijnt Lennart in ons vizier. Zo deed hij het niet heel erg goed tijdens de Carpool Karaoke. Tijdens de tweede opdracht verschijnt hij met net te weinig wijn aan de eindstreep, waardoor opnieuw geld verloren ging. Noah verdiende daarentegen wel wat geld tijdens de karaoke en gaf alles wat hij in zich had om de druiven te persen, iets waar hij uiteindelijk ook in slaagde.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie