More

  Dit zijn onze verdachten na de eerste aflevering van ‘De Mol’ 2022 België

  © Play4

  Dit zijn onze verdachten na de eerste aflevering van ‘De Mol’ 2022 België

  -

  Het was vanavond tijd voor het nieuwe seizoen van De Mol. Dit jaar viert het programma zijn jubileum, want het is toe aan zijn tiende editie. Het splinternieuwe seizoen opende met een groot feest op de Canarische Eilanden, maar dat verliep niet zonder slag of stoot. Dit zijn onze xx hoofdverdachten na het bekijken van de eerste aflevering.

  Lees niet verder als je de aflevering nog moet bekijken.

  De Mol is dit jaar aan zijn tiende seizoen toe en dat moest gevierd worden met een groot feest. De kandidaten werden in de eerste aflevering verwacht op dat feest. Voor iedere kandidaat die aankomt op het feest, kon 200 euro verdiend worden. Al kon er nog meer geld verdiend worden, want als de eregast er geraakte, werd er 3.000 euro extra verdiend.

  De groep werd door de mol in kleinere groepen gedeeld. Gretel en Philippe kwamen als eerst aan zet en werden al snel vergezeld door Toon en Sven. Het viertal moest al snel een opdracht oplossen, waarin ze nog in leven zijnde bekende personen moesten herkennen. Dat deden ze probleemloos.

  In tussentijd zaten Yens en Emanuelle opgesloten in een kist. Zij hadden dezelfde opdracht, maar beiden hadden ze geen haast. Het programma had meteen zijn eerste Eline-moment beet, want volgens Emanuelle is koning Albert al een tijdje dood. Gretel, Philippe, Sven en Toon kozen er al snel voor om het tweetal achter te laten en verder te rijden naar de volgende locatie.

  Op een andere plek zaten Uma, Bert, Nele en Anke vastgeketend. Zij kregen de keuze om zichzelf vrij te maken met een sleutel of een mysterieuze kaart te nemen in een kooi. Nele mocht als eerste een keuze maken en koos voor de sleutel en de kaart. Daardoor konden de andere kandidaten niet meer mee. Een vrijstelling kreeg Nele niet, maar ze kreeg wel belangrijke informatie om de eregast te helpen.

  En die eregast bleek Jens te zijn. Hij viel vorig jaar in de eerste opdracht af en kreeg nu een herkansing. Hij dacht namelijk op troostreis naar de Moezel te gaan, maar is dankzij enkele smoesjes in een taxi op Lanzarote beland. De andere kandidaten moesten Jens helpen om de nummerplaat van zijn taxi te vinden. Lukte dat niet, dan ontplofte er een verfbom. De groep slaagde er niet in om de juiste oplossing te vinden.

  Uiteindelijk kwamen enkel Gretel, Philippe, Toon, Sven en Nele aan op het feest. Daardoor werd er maar 1.000 euro voor de groepspot verdiend.

  Waar zit de mol? De minst invloedrijke plek om te saboteren was ongetwijfeld de kist. Als mol kies je het beste voor de startpositie, de taarten of de kettingen.

  Wie saboteerde het meest? Er liep overal wat mis, al waren de sabotages subtiel. Zo koos de groep er erg snel voor om Emanuelle en Yens achter te laten. Philippe at dan weer roosjes van de taart op, die later een vraag vormden om Jens vrij te spelen.

  Opdracht 2

  Voor de tweede opdracht werd de groep in twee verdeeld. Uma, Bert, Gretel, Emanuelle, Anke en Yens. Zij moesten onderling drie koffertjes met geld en drie zonder geld verdelen. Tegenover hun kregen ze twee ex-saboteurs: Gilles Van Bouwel en Magda Ral. Zij gingen op zoek naar wie geld had en wie niet. Al werden Gilles en Magda geholpen door tips. Die kregen ze wanneer ballonnen ontploften op een cactussenparcours bij de overblijvende vijf kandidaten. Uiteindelijk werd het koffertje met 1.500 euro niet gevonden door Gilles en Magda. Bovendien werd het bedrag verdubbeld dankzij Jens (en Philippe) op het cactussenparcours.

  Waar zit de mol? Als saboteur zit je best bij de groep met de geldkoffers. Zo heb je het meeste controle over de bedragen. Uma maakte zichzelf erg verdacht door erg snel voor het koffertje met 1.500 euro te gaan. Al werd zij niet ontmaskerd door Gilles en Magda. Boomverzorger Bert had het koffertje met 1.000 euro. Dat lijkt ons de slimste koffer om te kiezen als saboteur. Hij verloor het geld.

  Wie saboteerde het meest? Nele viel erg op door haar slechte instructies in de cactusgroep. Al zijn de sabotages zo opvallend, dat ze waarschijnlijk niet de mol is.

  Opdracht 3

  De derde opdracht was kinderlijk simpel: de vloer is lava. Zo moesten de kandidaten een parcours afleggen zonder de grond te raken. Aan het einde van het parcours moesten de kandidaten vragen beantwoorden in een hokje om geld te verdienen. Uiteindelijk geraakten alleen Uma, Jens en Bert in het hokje. Niemand kon een vraag juist beantwoorden en de groep verdiende geen geld. Bovendien hing in het hokje de koekoeksklok die Jens afgelopen jaar meekreeg. Daarin zat al een heel jaar lang een vrijstelling verstopt. ’s Ochtends had de groep – zonder medeweten van Jens – besloten om de vrijstelling niet te nemen. Uma nam de vrijstelling en zorgde er bovendien voor dat de groepspot niet verdubbeld werd.

  Uiteindelijk moest ook een kandidaat naar huis. Gretel wist het minst over de mol en moest het spel verlaten.

  Waar zit de mol? Voor de saboteur was er maar één plek dat telde: het antwoordenhokje. Daar kon de saboteur, door de vrijstelling te nemen, een verdubbeling van de groepspot voorkomen.

  Wie saboteerde het meest? Uma koos voor de vrijstelling en voorkwam zo een verdubbeling van de groepspot.

  Onze top 4 verdachten

  Bert

  © Play4

  Daarom is Bert de mol

  In de eerste aflevering stuurde Bert de groep verschillende keren in een bepaalde richting. Zo zag hij zichzelf als een goede leugenaar, waardoor hij het koffertje van 1.000 euro te pakken kreeg. Dat geld werd even later verloren. Op de ochtend van de derde opdracht argumenteerde hij waarom het nemen van de vrijstelling belangrijker kon zijn dan de goodwill van de groep om de vrijstelling aan Jens te geven. Tenslotte wist hij als boomverzorger de Nederlandse naam van de reuzensequoia niet.

  Daarom is Bert de mol niet

  In de eerste opdracht bleef Bert vastgeketend achter. Al probeerde hij de groep te overtuigen om als eerste naar de kist te mogen gaan. Hij werd toen buitenspel gezet door Nele. In de derde opdracht koos hij uiteindelijk niet voor de vrijstelling.

  Philippe

  © Play4

  Daarom is Philippe de mol

  Als er een ding is, dat we geleerd hebben uit de vorige seizoenen, dan is het dat de minst opvallende kandidaten vaak de mol zijn. Philippe bleef in de eerste aflevering op de achtergrond. In de eerste opdracht at hij bovendien een roosje van de taart op, hierdoor was het al een pak moeilijker om het extra geld van Jens te verdienen.

  Daarom is Philippe de mol niet

  In de tweede opdracht toonde Philippe zich als een echte kandidaat. Zo loodste hij Jens probleemloos naar de verdubbeling van het derde en duurste koffertje.

  Uma

  © Play4

  Daarom is Uma de mol

  De sympathieke Uma wist als leerkracht godsdienst niet wie de vier evangelisten waren. Daardoor verdiende ze geen geld voor de groepspot. Bovendien koos ze in de derde opdracht voor de vrijstelling, waardoor de groep geen extra geld kon verdienen.

  Daarom is Uma de mol niet

  Uma bleef in de eerste opdracht achter, waardoor ze geen invloed had op het vervolg van het spel. Bovendien zorgde ze in de tweede opdracht voor 1.500 euro.

  Nele

  © Play4

  Daarom is Nele de mol

  De 47-jarige leerkracht Nele viel de hele aflevering op. In de eerste opdracht koos ze al snel voor de kaart, waardoor drie medekandidaten niet meekonden. Daarmee liet ze meteen 600 euro achter. In de tweede opdracht toonde ze zich erg onhandig, waardoor de groep twee verdubbelingen misliep.

  Daarom is Nele de mol niet

  Nele bleek in de derde opdracht erg onhandig te zijn. Zo viel ze al in de eerste seconden van de opdracht af. Dat lijkt ons als saboteur niet ideaal. Haar sabotages lijken vooral onhandigheid uit te stralen.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer