More

  Dit zijn de slechtste kerstfilms: 5 die je er mag overslaan

  Dit zijn de slechtste kerstfilms: 5 die je er mag overslaan

  -

  Nog een kleine week en het is Kerstmis. Natuurlijk horen daar kerstfilms bij, maar niet elke kerstfilm is het bekijken waard. Wij geven je enkele films mee die je dit jaar (en élk jaar) mag overslaan.

  Home Alone 4 (én 3)

  Hoewel hun voorgangers thuishoren in het lijstje met beste kerstfilms, kunnen we helaas niet hetzelfde zeggen over deze twee. Andere acteurs voor hetzelfde concept is vaker een recept voor falen, maar een klassieker als Home Alone proberen evenaren is al helemaal onmogelijk. En dat merk je in deze 2 opvolgers.

  Oordeel vooral zelf, maar Home Alone zonder Macaulay Culkin is gewoon niet hetzelfde.

  A Christmas Prince: The Royal Wedding

  De Netflix-film A Christmas Prince had alles wat een goede kerstfilm moet hebben, maar bij de vervolgen ging Netflix de mist in. Zo ook bij A Christmas Prince: The Royal Wedding. Waar in het origineel nog een feel-good romance is, ontbreekt deze film de charme en warmte van de eerste.

  Voor zij die toch geen genoeg kunnen krijgen: er is ook nog A Christmas Prince: The Royal Baby. Al raden wij aan het bij de eerste te houden.

  Santa Claus Conquers the Martians

  De kans is groot dat je nog nooit van deze film gehoord hebt en dat is helemaal niet erg. Het plot gaat als volgt: de kinderen van Mars zijn lui en helemaal geobsedeerd met de pop culture op Aarde. Dat vindt de heerser van Mars niet leuk, dus laat hij de Kerstman ontvoeren om de kinderen weer op te peppen. Alleen wordt het ingewikkeld wanneer ook twee Aardse kinderen worden ontvoerd. Euhm, wat?

  De film is al zo oud dat weinig mensen hem kennen, maar dat wil niet zeggen dat ie niet thuishoort in dit lijstje.

  Christmas with the Kranks

  Met dochter Blair in het buitenland, besluiten Luther en Nora om Kerstmis dit jaar over te slaan. In plaats daarvan boeken ze een cruise in de Caraïben. Wanneer Blair vroeger naar huis komt, besluiten ze last-minute toch alles voor te bereiden voor Kerstmis. Deze film ontbreekt alle warmte die bij een kerstfilm hoort en geeft ons in plaats daarvan een slecht plot met even slechte personages.

  Met een score van 5% op Rotten Tomatoes is het wel duidelijk dat je deze film best mag overslaan deze kerst.

  Unaccompanied Minors

  Enkele kinderen raken ingesneeuwd in een luchthaven, zonder hun ouders. Vervolgens maken ze het hun missie om iedereen op de luchthaven het leven zuur te maken. Deze film is hyperactief, vermoeiend en je vraagt je af waarom iedereen (ja, ook de volwassenen) zich zo verschrikkelijk gedraagt.

  Het geeft een beetje Home Alone gecombineerd met The Breakfast Club, maar dan op de slechtst mogelijke manier.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer