More

  Dit zijn de potentiële winnaars van het Eurovisiesongfestival 2021

  Dit zijn de potentiële winnaars van het Eurovisiesongfestival 2021

  -

  Zaterdag is het weer zover: dan weten we wie de winnaar is van de 65e editie van het Eurovisiesongfestival. Na een jaar met een alternatieve show omwille van de coronapandemie, gaat de liedjeswedstrijd dit jaar wél live door. Dit zijn de potentiële winnaars van 2021.

  Italië

  Italië stuurt dit jaar Måneskin met het rocknummer Zitti E Buoni. De groep bestaat uit vier leden waarvan de helft elkaar ontmoette op de middelbare school. Als we de bookmakers mogen geloven, dan wordt deze band de winnaar.

  Frankrijk

  De inzending van Frankrijk dit jaar is Barbara Pravi. Ze brengt het nummer Voila, een echte Franse chanson. In het liedje vraagt ze of iemand naar haar zou luisteren. Ze wordt vergeleken met Edith Piaf, een wereldberoemde Franse zangeres.

  Malta

  Destiny verdedigt dit jaar de eer van Malta op het Songfestival. Ze is slechts 18 jaar en brengt het nummer Je me casse. Het is niet de eerste keer dat Destiny op een groot podium staat, want in 2015 won ze het Junior Eurovisiesongfestival.

  Zwitserland

  Zwitserland stuurt dit jaar Gjon’s Tears naar Rotterdam. Hij brengt het Franstalige nummer Tout l’Univers. Het liedje gaat net zoals zijn inzending van vorig jaar over zijn afkomst, want Gjon’s Tears heeft Albanees-Kosovaarse roots.

  Oekraïne

  Go_A is de Oekraïense inzending voor het Eurovisiesongfestival, de meest opvallende kanshebber voor de winst. De electro-folkband brengt Shum in het Oekraïens. Het liedje brengt je instant naar een raveparty. Het is wel een heftig nummer, dus na het beluisteren moet je echt even bekomen.

   

   

   

   

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie