More

  Dit zijn de nieuwe iPhone 12 mini, Pro en en Pro Max: vanaf 809 euro én met 5G

  Advertentie
  Advertentie

  -

  Vier nieuwe iPhones kondigde Apple dinsdagavond aan op een online Apple Event. De nieuwe toestellen krijgen naast een nieuwe A14-chip ook 5G-connectiviteit. Verder wordt ook een kleinere variant: de iPhone 12 mini geïntroduceerd. 

  Het huidige design van de iPhone dateert al van 2017, bij de introductie van de iPhone X. Ondertussen werd enkel het design aan de achterkant vervangen, maar met de introductie van de iPhone 12-lijn wordt afscheid genomen van de afgeronde randen van de iPhone 11. Zo lijkt de nieuwe generatie iPhone op de vroegere iPhone 4/5 met vierkante zijkanten.

  Er verschijnen binnenkort vier varianten van de nieuwe iPhone: een iPhone 12 mini (5,4 inch), iPhone 12 (6,1 inch), iPhone 12 Pro (6,1 inch) en iPhone 12 Pro Max (6,7 inch). Nieuw is daarbij de introductie van de iPhone 12 mini. Dat is een kleiner toestel dan de huidige iPhone 11 en is ongeveer even groot als een iPhone 8, maar dan met een groter scherm. Alle toestellen beschikken voortaan over OLED-schermen, Apple noemt ze Super Retina XDR, die geven een hogere contrastwaarde en helderheid dan het LCD-scherm die je op de iPhone 11 vond. Bij de vorige generaties waren OLED-schermen voorbehouden voor de duurdere Pro-modellen.

  5G

  Met de introductie van de iPhone 12 komt ook 5G-technologie naar Apple-smartphones. Zoals eerder voorspeld zullen enkel de Amerikaanse modellen beschikken over mmWave, dat is de snelste variant van de huidige 5G-technologie. Al maakt dat in eerste instantie weinig uit voor Belgische gebruikers, zo zijn er voorlopig geen plannen om mmWave-5G in België uit te rollen. 

  De iPhone 12 en iPhone 12 mini krijgen twee camera’s: een gewone lens en een groothoeklens. Apple belooft verbeterde foto’s en video’s bij weinig licht, de nieuwe lenzen en sensoren moeten goed zijn voor 27% meer licht. Nieuwigheid is de toevoeging van Dolby Vision in alle modellen. De technologie laat toe om HDR-video op te nemen, zo zien video’s er beter en kleurrijker uit. Verder belooft Apple ook verbeterde videostabilisatie voor alle toestellen.

  Een voorbeeld van een foto met een iPhone 12 Pro / © Apple

  De iPhone 12 Pro en Pro Max beschikken over vier camera’s: een gewone lens, een groothoeklens en een zoomlens. Daarbovenop introduceert Apple ook een LiDAR-sensor in zijn duurste modellen, dat is dezelfde technologie als diegene die in zelfrijdende auto’s zit. Zo kan een LiDAR-sensor de omgeving scannen en een beeld creëren met dieptezicht. Dat is voornamelijk van belang bij augmented reality-toepassingen. 

  Verder krijgen de nieuwe toestellen een MagSafe verbinding. Dat laat toe om via onzichtbare magneten accessoires vast te klikken aan de achterkant van de iPhone. Draadloos laden zal voortaan ook sneller gaan. Zo werd de limiet verhoogd tot 15W. Verder levert Apple geen oplaadadapter meer mee, maar krijg je wel een USB-C naar Lightning-kabel. Zo kan je voortaan ook rechtstreeks opladen vanaf een USB-C poort op een MacBook, al zal je wel een USB-C adapter moeten aanschaffen.

  © Apple

  Prijzen en beschikbaarheid

  De iPhone 12 en iPhone 12 Pro zijn vanaf vrijdag 16 oktober te bestellen. Je kan hem vanaf 23 oktober in de bus verwachten. De iPhone 12 mini en iPhone 12 Pro Max laten langer op zich wachten, die zijn pas vanaf 6 november te bestellen en worden pas vanaf 13 november geleverd. Dat komt omdat de iPhone 12 en iPhone 12 Pro over dezelfde schermen beschikken, waardoor de toeleveranciers de productie efficiënter kunnen inrichten. Apple geeft dan ook voorrang aan deze toestellen. 

  • iPhone 12 mini: 809 euro
  • iPhone 12: 909 euro
  • iPhone 12 Pro: 1159 euro
  • iPhone 12 Pro Max: 1259 euro
   
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie