More

  Dit zijn dé grote kanshebbers op de MIA’s 2019: Zwangere Guy met zeven nominaties

  Advertentie

  -

  Vanavond vinden in het Brusselse Paleis 12 de Music Industry Awards (MIA’s) plaats. Daarbij is het Brusselse hiphopfenomeen Zwangere Guy genomineerd in maar liefst zeven categorieën. Wij sommen even op wie naast de Brusseleir de grote kanshebbers zijn. 

  Brussels hiphopfenomeen Zwangere Guy heeft maar liefst zeven nominaties te pakken, daarmee is de rapper dé grootste kanshebber op de Vlaamse muziekprijzen. Gorik van Oudheusden, zoals de man echt heet, is genomineerd in: ‘Album’, ‘Auteur/componist’, ‘Nederlandstalig’, ‘Live act’, ‘Solo Man’, ‘Videoclip’ en ‘Urban’. Zijn stads- en genregenoot Brihang heeft zes nominaties op zak, net zoals de indierockband Balthazar. De groep heeft tot nu toe voor elk album een MIA gewonnen. Ook deze keer zijn ze genomineerd in die categorie. Naast ‘Album’ is Balthazar ook genomineerd in de categorieën ‘Alternative’, ‘Artwork’, ‘Groep’, ‘Live act’ en ‘Auteur/componist’ waarin spilfiguren Maarten Devoldere en Jinte Deprez genomineerd zijn.

  Angèle maakt kans in vijf categorieën

  Angèle, die momenteel furore maakt in Frankrijk, volgt met vijf nominatiesNiels DestadsbaderClouseau en nieuwkomer Charlotte Adigéry hebben elk drie nominaties op zak. Niels en de gebroeders Wauters nemen het tegen elkaar op in de categorieën ‘Pop’ en ‘Nederlandstalig’. Meer dan een derde van de nominaties gaat naar artiesten met een Nederlandstalig repertoire. Niet enkel de Nederlandstalige hiphop van Zwangere Guy, Brihang en Tourist LeMC doet het erg goed. Ook Clouseau, Niels Destadsbader, Bart Kaëll, Dana Winner, Willy Sommers, Ertebrekers, Het Zesde Metaal en Miguel Wiels zijn in één van de achttien categorieën genomineerd.

  In de categorie ‘Hit van het jaar’ nemen Angèle feat. Roméo Elvis met ‘Tout Oublier’Dimitri Vegas & Like Mike met ‘Instagram’Regi & Milo Meskens met ‘Ordinary’ en Tourist LeMC feat. Raymond van het Groenewoud met ‘Spiegel’ het tegen elkaar op.

  Eén nominatie

  Verder hebben Charlotte AdigéryIbeBrutusMiguel WielsBart KaëllJeroen SwinnenBelle PerezStef Kamil Carlens en De Nieuwe Lichting-finalisten Sons en Portland voor het eerst een nominatie te pakken.

  Ten slotte laat 2019 zich opmerken als het jaar van de doorbraak van urban met nominaties voor Zwangere Guy, Brihang, Roméo Elvis, Tourist LeMC en blackwave.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer