More

  © VRT

  Dit zijn de finalisten van ‘de Campus Cup’: HOGENT (KASK) en Luca School of Arts

  -

  Na 23 afleveringen zijn de twee finalisten van de Campus Cup bekend. En twee zaken zijn nu al zeker: De opvolger van ‘Rechten’ UGent wordt een hogeschool en de winnaar van het tweede seizoen van de Campus Cup is een artistieke opleiding.

  Op donderdagavond 25 juni komen we eindelijk te weten in welke hogere opleiding de slimste studenten zitten. In de finale neemt het Conservatorium van HOGENT (KASK) het op tegen de opleiding Drama van de Luca School of Arts, ook wel bekend als het vroegere Lemmensinstituut. Blijft de Cup dit seizoen in Gent (HOGENT) of verhuist de cup naar Leuven (LUCA)?

  Drama haalt het van Wiskunde

  Vanavond plaatste de opleiding ‘Drama’ zich voor de finale ten koste van de studenten Wiskunde van de Universiteit Antwerpen. ‘Wiskunde’ begon sterk aan de halve finale. Na de eerste twee rondes was de tussenstand in het voordeel van de studenten uit Antwerpen. In de derde ronde, Mondeling Examen’ wist blokker Jonathan van ‘Drama’ die achterstand terug te brengen tot een gelijke stand. In een razend spannend ‘Groepswerk’ wipten de studenten ‘Wiskunde’ over ‘Drama’ en gingen ze met een extra vrijstelling voor de finale aan de haal.

  De droom van UAntwerpen om een eerste keer de finale van de Campus Cup te bereiken werd al snel aan diggelen geslagen. De studenten ‘Drama’ raasden als een pletwals door de finale: 5-0 na eveneens 5 vragen en ‘matchpunt’ op vraag 6. ‘Wiskunde’ spartelde nog even tegen, maar tegen het killerinstinct van ‘Drama’ was weinig te beginnen. Met een droge 6-1 stomen ze door de naar de finale van de Campus Cup. In de halve finale van dinsdag 23 juni wist het Conservatorium van HOGENT zich al van een finaleplaats te verzekeren na winst tegen Geneeskunde van UGent.

  Conservatorium HOGENT / © VRT

  Overwinning voor de kunsten

  De finale van het tweede seizoen van de Campus Cup wordt beslecht door twee hogescholen en het is nu al een overwinning voor de kunsten. De studenten Conservatorium HOGENT (Yassine, Timoty, Renaat en Geertje) nemen het op tegen de studenten ‘Drama’ (Jonathan, Ellis, Pleun en Tristan).

  In de ranking na 17 afleveringen stond ‘Drama’ bovenaan  met een top tijd van 54 seconden. Daarmee zetten de studenten van de Luca School of Arts in de voorronde de allersnelste finaletijd ooit neer!  Maar kunnen zij ook hun favorietenrol waarmaken in de finale? De studenten conservatorium kropen in hun allereerste aflevering door het oog van de naald maar wisten toch een sterke vierde eindtijd neer te zetten.

  BronVRT
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie