More

  © VIER

  Dit zijn de deelnemers van het nieuwe seizoen ‘Big Brother 2021’: vijf Vlamingen en vijf Nederlanders

  -

  Het is bijna zover. De moeder der realityprogramma’s – ‘Big Brother’ – keert terug naar Vlaanderen. Tien wildvreemden leven 100 dagen lang met elkaar samen en worden 24/7 bekeken en beoordeeld door de kijker. Wat is perceptie en wat is realiteit? Maak kennis met de tien bewoners die aan het programma deelnemen.

  Ruim twintig jaar nadat ‘Big Brother’ tot leven kwam, keert het televisieprogramma terug naar de lage landen. Het programma zal in België te zien zijn bij VIER en in Nederland bij RTL 5 en Videoland. De aftrap wordt op 4 januari om 21.35 gegeven door Peter van de Veire en de Nederlandse presentatrice Geraldine Kemper. Leuk detail: ze worden geobserveerd door maar liefst 115 camera’s en het huis staat in Amsterdam, vlakbij de Johan Cruijff Arena.

  De eerste aflevering ging meteen met een verrassing van start: zo zullen er geen acht, maar tien kandidaten verblijven in het huis. Twee extra kandidaten moeten het huis maandagavond binnensluipen op zoek naar een geheime slaapkamer. Maak onderaan het artikel kennis met nieuwkomelingen Els en Nick.

  https://www.instagram.com/p/CIz5kRFK_Mj/

  Ziko, 34 jaar (Lokeren, België)

  © VIER

  ‘Ik ben een teamplayer en zal de bemiddelaar van de groep zijn.’

  Zeg je dansen, dan zeg je Ziko. Hij is choreograaf, runt zijn eigen dansschool en in 2019 is hij zelfs uitgeroepen tot Belgisch Kampioen Breakdance. Ziko zal de gangmaker van het huis zijn en hij ziet zichzelf als een echte teamplayer. Hij komt op voor de zwakkere mensen en heeft een groot hart. Voor Ziko is familie zeer belangrijk. Hij woont weer bij zijn moeder en steunt haarbij de verzorging van zijn zus met het syndroom van down. Ziko is heel open over zijn geloof. Hij bidt vijf keer per dag, maar als het te druk is overdag, haalt hij het ook wel eens ’s avonds in.

  Liese, 28 jaar (Halen – België)

  © VIER

  ‘Ik ben heel aanwezig, dat hebben mensen graag of dat hebben mensen niet graag.’

  Liese uit Belgisch Limburg is een vrolijke flapuit, heeft een groot empathisch hart en een humoristisch kantje. Ze werkt als zelfstandig thuisverpleegkundige. Liese lijkt een braaf meisje, maar heeft wel degelijk een pittige kant. Irritaties kan ze niet voor zich houden, want haar gezicht spreekt boekdelen. De ontwapenende Liese doet mee voor de ervaring, maar wil ook graag met het geld naar huis. Liese vraagt haar moeder vaak om advies, dat zal in het huis niet kunnen. Ook zal ze haar vriend ontzettend missen, maar pakt dit avontuur met beide handen aan.

  Naomi, 31 jaar (Mechelen – België)

  © VIER

  ‘Mensen geven altijd commentaar, wat je ook doet, dus je kan maar beter iets doen wat je leuk vindt.’

  De 31-jarige Naomi werkt in een vegan lunchbar in Mechelen. Ze noemt zichzelf het zonnetje in huis en laat mensen graag lachen. Vandaar dat ze ook gemakkelijk in groepen gedijt. Ze kan moeilijk liegen en houdt niet van mensen die achterbakse spelletjes spelen. Ze is zeer actief op sociale media en deelt veel met haar volgers. Naomi heeft best laat ontdekt dat ze niet alleen op mannen valt, maar echt op een persoon; niet op een geslacht. Als iemand grappig is, dan kan ze al heel snel verliefd worden.Wie weet lukt het deze biologe om haar medebewoners ervan te overtuigen veganistisch te gaan eten.

  Thomas, 23 jaar (Etterbeek – België)

  © VIER

  ‘Ik heb respect voor alles en iedereen.’

  De studentikoze Thomas is gestopt met zijn studie en werkt nu met veel plezier als commercieel adviseur. Hij is fan van Big Brother en heeft zin om dit nu zelf te gaan ervaren. Hij woont samen met zijn vrienden in een huis waar hij zijn eigen studio heeft. Met zijn positiviteit, vrolijkheid en sociale skills, maakt hij zichzelf onmisbaar in een groep. Thomas zal altijd aardig en lief zijn, maar zijn vrienden zal hij zorgvuldig zelf uitkiezen. Hij kan niet goed doen alsof en kan er niet mee omgaan als mensen niet oprecht zijn.

  Daniëlle, 40 jaar (Made – Nederland)

  © VIER

  ‘Het is tijd voor Daniëlle!’

  Daniëlle is moeder van vijf kinderen en woont in een klein dorpje in Noord-Brabant. In het dagelijks leven is ze docent op het Hoger Beroepsonderwijs. Voor ze docent werd, werkte ze als consultant in het bedrijfsleven. Daniëlle is een pittige vrouw, staat altijd voor anderen klaar en heeft de afgelopen jaren weinig tijd voor zichzelf vrijgemaakt. Big Brother is voor haar een break van het alledaagse en komt dus als geroepen.

  Jowi, 25 jaar (Den Haag – Nederland)

  © VIER

  ‘Ik ben al jaren fan van Big Brother: een droom die uitkomt!’

  Jowi is acht jaar geleden naar Nederland verhuisd voor zijn studie. Hij groeide op op Curaçao en is opgevoed door zijn grootouders. Nu volgt hij als gedreven en slimme student een master in Finance and Investments. Hij heeft sinds kort een prille relatie en laat zijn vriend achter om het Big Brother huis in te gaan.Hij is al jaren fan van Big Brother en volgt van jongs af aan al verschillende buitenlandse versies op de voet. Misschien geeft dit hem wel de tactische voorsprong om Big Brother 2021 te winnen.

  Nathalie, 23 jaar (Groningen – Nederland)

  © VIER

  ‘Ik heb best een temperament en laat niet met me sollen.’

  Nathalie is geboren in Thailand, maar woont sinds haar eerste levensjaar al in Groningen. Ze is opgegroeid met telefoon en social media, en is zelf benieuwd hoe ze het zal ervaren wanneer dit allemaal wegvalt. Nathalie gaat confrontaties niet uit de weg en zegt waar het op staat, maar heeft liever dat alles koek en ei is. Om de mening van anderen maakt ze zich niet zo druk, ze houdt van een lolletje en weet mensen altijd aan het lachen te maken.

  Theo, 54 jaar (Amsterdam – Nederland)

  © VIER

  ‘Je moet geen rol spelen, maar jezelf blijven.’

  Hij is geboren in Friesland, maar inmiddels is Theo een rasechte Amsterdammer geworden. Hij runt zijn eigen klusbedrijf en zijn grootste trots is zijn zoon Sean. Hij spreekt hem veel en ze hebben een sterke, emotionele band. Theo is open, eerlijk en recht door zee. Hij heeft een enorm uitgesproken mening en gaat graag discussies aan. Hij heeft een grote mond, maar een klein hartje. Waar hij echt niet tegen kan, is onrecht en dat maakt hij dan ook meteen duidelijk. Theo is goed in het bewaren van geheimen, iets dat goed van pas kan komen in het Big Brother huis.

  Nick, 30 jaar (Morkhoven – België)

  © VIER

  “Als iemand mij pakt, moet ik diegene twee keer zo hard terugpakken”

  Nick is een rustige, spontane jongen die een sympathieke indruk maakt. Toch gaat hij over lijken om te winnen en zijn gelijk te krijgen. Met zijn droge humor zal hij de grapjas van de groep zijn en makkelijk mensen met zich mee krijgen. Wellicht dat zijn kookkunsten daar ook aan bij zullen dragen. Nick heeft al een flinke muziekcarrière achter de rug. Hij begon op zijn zestiende met DJ’en, wat al snel serieus werd: samen met zijn compagnon heeft hij vijf keer op Tomorrowland gestaan. Inmiddels zijn ze gestopt. Big Brother is voor hem weer een nieuwe uitdaging, die hij absoluut aangaat om te winnen.

  Els, 57 jaar (Dronten – Nederland)  

  © VIER

  “Ik heb al veel heftige uitdagingen doorstaan; Big Brother is een positieve uitdaging”

  Els is een hardwerkende en zelfstandige vrouw. In het dagelijks leven is zij teamleider bij een rijschool en weet dus goed hoe ze mensen moet sturen, ze hoopt dat dit in haar voordeel kan gaan werken bij Big Brother. Ze heeft twee kinderen, maar zal zichzelf niet als moeder van de groep zien. Els heeft geleerd haar eigen boontjes te doppen en accepteert geen hulp. In haar vrije tijd staat ze het liefst op de tennisbaan. Els is makkelijk in de omgang, maar absoluut geen meeloper; ze zegt wat ze denkt en is recht door zee.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie