More

  Dit zijn de beste kerstfilms aller tijden: zet deze kerstklassiekers op je watchlist

  Dit zijn de beste kerstfilms aller tijden: zet deze kerstklassiekers op je watchlist

  -

  Nog even en het is eindelijk zover: Kerstmis! Daar horen uiteraard kerstfilms bij. Je bent misschien al begonnen aan jouw watchlist, maar wij geven je toch nog een paar niet te missen kerstklassiekers mee.

  Elf

  Je kan niet anders dan helemaal smelten voor het kerst-enthousiasme van Buddy de Elf. Buddy, een elf die als weeskind door de Kerstman geadopteerd werd, ruilt het atelier op de Noordpool in voor New York omdat hij benieuwd is naar zijn familie. Dat gaat uiteraard niet van een leien dakje.

  Deze film roept weer die kinderlijke kerstvreugde in je op en alleen al daarom moet ie op je watchlist staan.

  Love Actually

  Deze romantische komedie speelt zich af in de periode voor kerst. Afgezien van het feit dat praktisch elke grote Britse acteur erin meespeelt, toont de film de realiteit van de liefde. En is liefde niet hét ingrediënt van de kerstsfeer?

  Van onbeantwoorde tot vaderlijke liefde, iedereen kan zich herkennen in minstens één van deze verhaallijnen. En natuurlijk Colin Firth, Liam Neeson en Emma Thompson: need we say more?

  Home Alone

  Deze film hoeven we je vast niet meer voor te stellen, maar dat betekent niet dat ie niet thuishoort in dit lijstje. Want wat is Kerstmis zonder Home Alone? Kevin wordt per ongeluk vergeten terwijl zijn familie op vakantie gaat en komt er al snel achter dat dat toch niet zo leuk is als hij zelf dacht.

  En als je maar niet genoeg krijgt van Kevin en zijn familie: geen paniek! Home Alone 2 : Lost in New York is al een even grote klassieker als zijn voorganger.

  Edward Scissorhands

  Terwijl Tim Burton-films normaal meer in het Halloween-genre passen, is deze Edward Scissorhands perfect om helemaal in de kerstsfeer te komen. Een oma legt uit aan haar kleindochter waarom het altijd sneeuwt met kerst, maar het verhaal is niet wat je denkt.

  De film is helemaal iets voor jou als je houdt van kerstfilms die niet helemaal rond Kerstmis draaien. En natuurlijk zeggen we geen ‘nee’ tegen de ongelooflijke acteerprestatie van Johnny Depp.

  How The Grinch Stole Christmas

  Sommige mensen houden nu eenmaal niet van Kerstmis. Wel, ook aan hen hebben we gedacht! How The Grinch Stole Christmas is de perfecte film om de kerstgedachte ook tot bij de ‘kerst-haters’ te brengen en niet te vergeten: Jim Carrey speelt erin mee. Wat willen we nog meer?

  De film geeft ook een mooie en belangrijke boodschap mee: Kerstmis draait niet om de cadeautjes, maar de mensen bij wie je bent. En dat is tenslotte de kern van een kerstfilm.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer