More

  Dit waren de hoogtepunten van de American Music Awards (AMA’s) 2020

  Dit waren de hoogtepunten van de American Music Awards (AMA’s) 2020

  -

  De American Music Awards 2020 vonden zondagavond plaats in het Microsoft Theatre in Los Angeles. De show stond garant voor enkele sterke performances. De meest opvallende momenten sommen we hieronder op.

  Taylor Swift, die zit al een tijdje verzeild in een juridische strijd om haar oude masteropnames. Dat begon allemaal toen de Amerikaanse ondernemer Scooter Braun platenlabel Big Machine Records overkocht, dat is het label dat de rechten op de eerdere albums van Swift bezit. Eerder onthulde Swift dat ze in het verleden gepest werd door Braun, waardoor de relatie met de man op z’n minst verzuurd te noemen is.

  De saga ging verder, want recentelijk verbood Braun het live brengen van bepaalde nummers tijdens de AMA’s. Taylor Swift wilt namelijk al langer de muziekrechten opnieuw verwerven en dat kan ze door de songs opnieuw op te nemen. Alleen mag dat nog niet volgens de overeenkomst tussen Swift en Braun. Een heruitgave zou nog een jaar verboden zijn. Al werden de rechten recentelijk opnieuw verkocht en van de nieuwe rechtenhouders mag Swift haar albums heropnemen.

  Taylor Swift schuwt conflict niet

  Taylor had gisterenavond dan ook fijn nieuws toen ze bekroond werd tot artiest van het jaar. “De reden dat ik niet aanwezig ben, is omdat ik al mijne oude muziek aan het heropnemen ben in de studio waarin we het oorspronkelijk opgenomen hebben”, vertelde ze in een videoboodschap. Naast de heruitgave van de oorspronkelijke nummers, belooft ze ook enkele verrassingen.

  The Weeknd verschijnt ingezwachteld

  Hij zorgt keer op keer voor indrukwekkende performances, denk maar aan de MTV VMA’s, maar deze keer ging Abel Tesfaye nog een stap verder. Hij verscheen op het podium met een ingezwachteld en bebloed gezicht. Daarmee wilt hij mensen waarschuwen voor dronken rijden. 

  Tijdens de show bracht Abel niét zijn hit ‘Blinding Lights’, maar wel een medley van ‘Save Your Tears’ en ‘In Your Eyes’. Dat deed hij vanop een brug vergezeld van tonnen vuurwerk. 

  Dua Lipa vlieg op ‘Levitating’

  De Britse Dua Lipa bleef voor de opnames van de AMA’s dichtbij huis. De liveversie van ‘Levitating’ nam ze op vanuit de legendarische Royal Albert Hall in Londen. Wanneer ze tijdens de bridge uit beeld verdwijnt, verwacht iedereen een kostuumwissel. Niets is minder waar, want Lipa slaagt letterlijk aan het vliegen. Aankomende vrijdag stelt ze trouwens haar nieuwe album via livestream voor in een spetterende show ‘Studio 2054’, daarin maken ook Angèle en Miley Cyrus hun opwachting.

  Stal J.Lo performance van Beyoncé?

  Jeniffer Lopez zorgde voor het heetste moment van de avond. Ze zong samen met Maluma ‘Pa’Ti’ en ‘Lonely’. Kijkers merkten als snel gelijkenissen op met de performance van Beyoncé van ‘Drunk In Love’ op de Grammy’s in 2014. Daarin verscheen Beyoncé ook in een bodysuit en danste ze een gelijkaardige choreografie. 

  Justin Bieber zong tweemaal

  Ook Justin Bieber kon niet ontbreken op de AMA’s 2020. Hij verscheen tweemaal op het podium: een keer met benny blanco en een andere keer met Shawn Mendes. Die laatste heeft trouwens onlangs een documentaire gekregen op Netflix.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie