More

  Dit stelde Apple voor op het Apple Event: Nieuwe iPad Pro, Apple TV 4K, AirTag en nog meer

  Advertentie

  -

  Apple heeft dinsdagavond naast een nieuwe generatie iMac ook de nieuwe iPad Pro en de Apple AirTag, de vernieuwde Apple TV 4K, een nieuwe iPhone kleur en betalende podcasts gelanceerd. 

  Dinsdagavond stelde Apple een hele reeks nieuwe en vernieuwde producten voor op hun ‘Spring Loaded’-event. Wat je kan verwachten van de nieuwe generatie iMacs, kan je in een ander artikel nalezen. Wij vatten al de andere nieuwigheden die Apple voorstelde hieronder samen.

  iPad Pro krijgt M1-chip

  Zoals verwacht zitten de meeste vernieuwing omtrent de iPad Pro langs de binnenkant. Zo kan het toestel vanaf nu rekenen op een M1-chip met een 8-core CPU. Ze beloven daarmee 50% snellere prestaties en 40% snellere graphics dan zijn voorganger.

  Zoals verwacht brengt Apple met het nieuwe Liquid Retina XDR-display mini-LED technologie naar de iPad Pro. Daardoor zullen beelden met een nog grotere contrastverhouding en sterkere zwarttinten weergegeven worden. Het nieuwe scherm zal enkel beschikbaar zijn op de 12,9-inch iPad Pro en niet op de versie van 11-inch. Ze beloven op Liquid Retina XDR een piekhelderheid van 1.600 nits, dat is 1.000 nits meer dan op de 11-inch iPad Pro met het ‘oude’ scherm.

  © Apple

  Een andere opvallende nieuwigheid is de 12-MP ultragroothoekcamera. Door de brede beeldhoek beschikt de camera van de iPad Pro over technologie die op je inzoomt en je doorheen het beeld volgen kan. Zo zal het beeld op je inzoomen wanneer je bijvoorbeeld heen en weer beweegt tijdens het koken.

  Thunderbolt 3 en USB-4 werden ook toegevoegd aan de iPad Pro. Ook 5G en wifi 6 zijn beschikbaar op de iPad Pro. Apple belooft een batterijduur van 10 uur op een volle batterij met wifi. Wanneer je mobiele data gebruikt, kan je rekenen op een batterijduur van 9 uur. De iPad Pro 11-inch is beschikbaar vanaf 899 euro. Voor de 12,9-inch moet je 1.219 euro neertellen. Je kan de nieuwe iPad Pro vanaf 30 april bestellen, leveringen starten midden mei.

  Apple AirTag

  © Apple

  Na jaren van speculeren, lanceerde Apple dinsdagavond nu ook de AirTag. Dat is een klein rond toestelletje dat je aan je sleutels of in je portefeuille kwijt kan. Dankzij de AirTag kan je via de Find My-app je spullen terugvinden. De trackers maken gebruik van Ultra Wideband technologie, waardoor je aan de hand van geluidsignalen en nauwkeurige aanwijzingen op je iPhone de AirTag zal kunnen terugvinden. De AirTag kost 35 euro voor één stuk. Een pack met 4 AirTags kost 119. Ze zullen vanaf vrijdag in verkoop gaan.

  Apple TV 4K

  © Apple

  Onverwacht kwam Apple ook met een nieuwe versie van Apple TV 4K. Die krijgt een nieuwe chip: dat wordt de A12 Bionic, die zagen we eerder al op de iPhone XS en XR. De Apple TV 4K zal nu ook HDR-beelden en beelden met hoge framerates kunnen afspelen. Ook de afstandsbediening werd onder handen genomen door Apple. De Apple TV 4K kost 199 euro (32GB) of 219 euro (64GB).

  iPhone en podcasts

  © Apple

  Verder lanceerde Apple ook een nieuwe kleur voor de huidige iPhone 12 en iPhone 12 mini. Die kan je weldra dus ook in het paars kopen. Vanaf vrijdag 23 april is de nieuwe kleur te bestellen. Een week later worden ze verscheept.

  Tenslotte introduceerde Apple ook betalende abonnementen voor Apple Podcasts. Daardoor kunnen creators via een abonnementsformule hun podcasts betalend ter beschikking stellen. Apple denkt bijvoorbeeld aan het vroegtijdig weergeven van nieuwe podcastafleveringen voor betalende gebruikers. De functie is vanaf mei beschikbaar in de Apple Podcasts-app

  © Apple
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer