Dit staat er op de planning in laatste week richting Rode Neuzen Dag: Qmusic-ochtendshow naar scholen en magazine op VTM

© VTM

© VTM

Met nog een week te gaan tot de grote slotshow voor Rode Neuzen Dag staan er nog tal van activiteiten op het programma. Zo trekt de Q-ochtendshow elke dag naar een Rode Neuzen School en brengt Birgit Van Mol, vanaf maandag na het VTM Nieuws, een Rode Neuzen Dag Magazine op VTM.

Op vrijdag 29 november 2019 wordt overal in Vlaanderen Rode Neuzen Dag gevierd met als grote apotheose een live slotshow bij VTM en een groot muzikaal slotfeest met Rode Neuzen Dag XL in het Sportpaleis, georganiseerd door Qmusic. Na de speciale ochtendshow van Koen Wauters en Jonas Van Geel vanmorgen op Qmusic, wordt nu de laatste rechte lijn richting Rode Neuzen Dag ingezet en er staat heel wat op het programma.

Qmusic-ochtendshow trekt naar Rode Neuzen-scholen

Van 25 tot en met 29 november trekken Sam De Bruyn, Inge De Vogelaere en Wim Oosterlinck elke dag naar een Rode Neuzen School in Vlaanderen om daar van 6 tot 9 uur live hun ochtendshow te maken. Op 29 november wordt het een extra speciale uitzending: het Qmusic-ochtendtrio trekt naar ZAVO Campus Sterrebeekstraat in Zaventem mét de voltallige Vlaamse regering. Onder andere Ben Weyts, Hilde Crevits en Jan Jambon gaan er lesgeven.

Q-ochtend trio Sam, Wim en Inge / © Qmusic

Qmusic-dj Vincent Fierens trekt vanaf 25 november een week lang als straatmuzikant met een elektrische fiets door Vlaanderen om geld in te zamelen voor Rode Neuzen Dag. Achterop neemt hij een Rode Neuzen Piano mee en stopt hij elke dag op plaatsen waar een artiest of voorbijganger op de piano kan komen spelen. Vanaf 25 november is er ook elke dag Rode Neuzen Radio. Qmusic-duo’s Maureen Vanherberghen & Matthias Vandenbulcke (9 – 13u) en Bart-Jan Depraetere & Sarah Mylle (13 – 16u) draaien verzoekjes met een Rode Neuzen Dag-link, geven Rode Neuzen Dag-updates en schakelen live door naar Vincent Fierens met zijn Rode Neuzen Piano.

Liveshow bij VTM en Rode Neuzen Dag XL in Sportpaleis

Van maandag 25 tot en met vrijdag 29 november brengt ambassadeur Birgit Van Mol elke dag om 19.50 heel wat pakkende verhalen in het Rode Neuzen Dag Magazine bij VTM. Ze spreekt met jongeren die het fysiek, sociaal of psychisch zwaar hebben en bezoekt Rode Neuzen Dag-acties in scholen. Stand-up comedian William Boeva gaat mee en verrast telkens een leerling of leerkracht.

An Lemmens en Niels Destadsbader presenteren op vrijdag 29 november om 20.40 de liveshow van Rode Neuzen Dag bij VTM. Heel wat gasten passeren de revue: onder andere Staf en Mathias Coppens, Olga Leyers, Frances Lefebure en Ruth Beeckmans. An en Niels schakelen vanuit de liveshow ook geregeld door naar Rode Neuzen Dag XL.

Rode Neuzen Dag XL, het grote muzikale slotfeest op 29 november in het Sportpaleis dat Qmusic organiseert om de actievoerders te bedanken, is uitverkocht en ook de line-up van artiesten is verder aangevuld: Koen Wauters en Jonas Van Geel hosten de show en maken er samen met Mabel, Duncan Laurence, Laura Tesoro, Gers Pardoel, Loïc Nottet, Clouseau, blackwave., K3, Henri PFR en Jelle Cleymans één groot feest van.

© VTM

Draag je steentje bij

Het is nu nog steeds mogelijk om je steentje bij te dragen voor het goede doel. Dat kan heel simpel door online een gift te doen. HLN roept zijn abonnees op om per sms 1 euro te doneren aan de goeddoelactie via het Rode Neuzen Dag-nummer 4666.

Vanaf 1 december zamelt Belfius ‘rode centjes’ van 1 en 2 cent in. Deze zullen minder nodig zijn, aangezien handelaren vanaf die dag hun bedragen moeten afronden. De inzamelboxen voor de ‘rode centjes’ staan in elk Belfius-kantoor in Vlaanderen. Het ingezamelde bedrag gaat integraal naar Rode Neuzen Dag.

Oproep: kleur vrijdag 29 november mee rood 

Aan alle ambassadeurs, actievoerders, leerlingen, leerkrachten, Vlaamse ministers en sympathisanten wordt gevraagd om zich op de slotdag van de goeddoelactie in het rood te kleden. Het hoeft niet alleen bij kledij te blijven. Op rodeneuzendag.be kan iedereen tips vinden om Rode Neuzen Dag nog roder te maken. Ook heel wat gebouwen in Vlaanderen, waaronder de Belfius Toren in Brussel, zullen die dag rood kleuren. Nog tot en met vrijdag 29 november kan iedereen de goeddoelactie van VTM, Qmusic, HLN en Belfius steunen.

Alle informatie over Rode Neuzen Dag 2019 op www.rodeneuzendag.be

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in