More

  Dit is onze hoofdverdachte na aflevering 7 van ‘De Mol’ 2021

  © Play4

  Dit is onze hoofdverdachte na aflevering 7 van ‘De Mol’ 2021

  -

  De Mol loopt stilaan op zijn einde. Al stevenen we voor de eerste keer in geschiedenis af op een finale waarin de saboteur nog niet gevonden werd. Alle overblijvende kandidaten hebben in de halve finale op de verkeerde persoon ingezet.

  Na een peperdure aflevering – waar Lennart 10.000 euro bood voor een vrijstelling – ontwaken de kandidaten in Berlijn. Voor de eerste opdracht moeten Sven en Philip de bekende sprookjes van Hans & Grietje en Sneeuwwitje aan vier Duitse kinderen vertellen. Bij ieder sprookje zijn bepaalde passages weggelaten en moeten ze deze zelf invullen. Bij het eerste sprookje slagen ze daar niet in. Dankzij het verhaal van Sneeuwwitje weten ze alsnog 1.000 euro te verdienen voor de groepspot.

  Ondertussen doken Annelotte en Lennart het sprookjesbos in. Door middel van witte kiezels moesten zij de weg aanduiden voor Sven en Philip die later op de dag hun traject dienen te volgen. Onderweg krijgen ze twee opdrachten waarmee ze extra kiezels kunnen verdienen. Zo moeten ze een peperkoeken huisje opeten en moeten ze de correcte voorwerpen bij bekende sprookjes plaatsen. Ze slagen hierin en Sven en Philip wisten – later op de avond – de weg te vinden.

  Eens aangekomen in het huis kregen Lennart en Annelotte een extra opdracht van Gilles. Zo moesten ze zich in huis verstoppen in afwachting van de komst van Sven en Philip. Lennart koos voor een kist, terwijl Annelotte zich in een kleerkast verstopte. In tussentijd kregen ze van Gilles allerlei opdrachten: zo moeten ze onder andere de televisie aanzetten en speelgoedpoppen op een stoel in het midden van de gang plaatsen. Op hetzelfde ogenblik begaven Sven en Philip zich in huis. Wanneer Sven en Philip argwanend buiten gingen kijken, om een verklaring voor de gekke taferelen te zoeken, kregen Annelotte en Lennart van Gilles een finale opdracht. Zo moeten ze zich voor de laatste 10 minuten in een kast in de keuken verstoppen. Ze werden niet ontdekt en de groepspot is op één dag 6.000 euro rijker geworden.

  Berlin Baby

  Voor de tweede opdracht trokken de kandidaten opnieuw naar Berlijn. Opnieuw stond er 6.000 euro op het spel, maar iedere kandidaat kreeg tegelijkertijd ook de kans om een pasvraag te bemachtigen. Daarvoor moest iedere kandidaat naar een hotelkamer op de 31ste verdieping van het hoogste hotel van Berlijn.

  Om beurt ging er één kandidaat in de kamer om een gekke opdracht uit te voeren. Zo at Sven een Berlijnse bol in een trouwjurk en propte Annelotte hoepels in een koffer. In tussentijd hing een andere kandidaat aan de buitenkant van het hotel. Hij of zij moest de opdracht observeren en even later telefonisch doorvertellen aan de twee andere kandidaten. Om dat te doen mochten bepaalde woorden en ‘euhm’ niet uitgesproken worden. Enkel wanneer de drie woorden geraden werden, kon geld verdiend worden en werd de pasvraag niet uitgedeeld.

  Sabotage?

  Lennart, Annelotte en Sven konden ieder een pasvraag bemachtigen. Enkel Philip zijn opdracht wordt door Sven en Lennart geraden, dankzij de uitleg van Annelotte. Zo wordt er uiteindelijk maar 1.500 euro verdiend. Er werd duidelijk opnieuw stevig gesaboteerd.

  In de eliminatie wist Philip het minste over de saboteur. Hij moest het spel vlak voor de finale verlaten. Al sloot de aflevering af met een grote cliffhanger. Want alle andere kandidaten hadden volledig ingezet op Philip. Gaat De Mol af op de spannendste finale in de geschiedenis? Dat zien we volgende week.

  Lennart

  Het kan geen toeval zijn dat Lennart in de finale zit. Wij zijn er rotsvast van overtuigd dat Lennart de saboteur is. Vorige week verspeelde de 25-jarige opvoeder 10.000 euro van de groepspot aan een vrijstelling. Deze week voelde hij zich duidelijk schuldig en maakte hij een deel van het geld goed. Vooral in de eerste opdracht was weinig op te merken aan het gedrag van Lennart. Zo was het dankzij Lennart dat de vlecht van Rapunzel – ondanks veelvuldig aandringen van Annelotte – niet bij Repelsteeltje terechtkwam. Zou de saboteur medeleven getoond hebben?

  Tijdens de tweede opdracht werd er quasi geen geld verdiend. Slechts 1.500 euro van de mogelijke 6.000 euro werd verzilverd. Lennert verspeelde nog voor hij hints kon geven zijn kans door meteen ‘euhm’ te zeggen. Hierdoor ging 1.500 euro verloren. Wel was Lennart verantwoordelijk voor het finale woord ‘slipje’, waardoor uiteindelijk wel geld verdiend werd. Een onoplettendheid?

  © Play4

  Annelotte

  Zou Annelotte de saboteur zijn? Vooral in de eerste paar afleveringen gedroeg Annelotte zich erg verdacht. De laatste weken zakte ze steeds verder weg op onze lijst. Tijdens de eerste opdracht was ze, samen met Lennart, verantwoordelijk voor heel wat geld. Wel drong ze aan om de pruik bij Repelsteeltje te plaatsen, iets dat door Lennart voorkomen werd.

  Tijdens de tweede opdracht gaf Annelotte duidelijke hints aan Sven en Lennart waardoor er geld verdiend werd en Philip geen pasvraag kreeg. Als saboteur had ze ongetwijfeld sneller kunnen opgeven.

  © Play4

  Sven

  De 41-jarige horeca uitbater Sven faalde samen met Philip in de eerste opdracht. Ze wisten het verhaal van Hans & Grietje niet correct aan te vullen. Hierdoor ging meteen geld verloren. Tijdens de opdracht waar Lennart en Annelotte zich verstopten in het huis, leek hij weinig te doen om dat op te merken en was zijn aandacht vooral op Philip gericht. Na de eliminatie bekende hij dat hij alle vragen met Philip in het achterhoofd had ingevuld. Daarom vermoeden we dat Sven een kandidaat is. De saboteur had proberen de anderen te betrappen.

  Al zagen we Sven tijdens de tweede opdracht niet eens een poging doen om 1.500 euro te verdienen. Zo weigerde hij aan de buitenkant van het gebouw te hangen, door zijn hoogtevrees. Al vermoeden we dat hij zichzelf verdacht wou maken bij de anderen.

  © Play4
  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer