More

  Dit is de (magere) zomer van VTM: Nieuw programma van Eric Goens en ‘Beste Kijkers’

  Advertentie
  Advertentie

  -

  Het wordt een magere zomer. Dat wist u al, maar ook op televisievlak moeten we weinig verwachten. VTM kondigde zopas hun beperkte zomerplannen aan, programmamaker Eric Goens zal daar een hoofdrol in spelen.

  Sociaal contact op afstand, vakantie in eigen land en geen festivals. De zomer van 2020 zal eentje worden om nooit meer te vergeten. Een mens zou dan maar durven hopen op een inventieve en mooi gevulde televisiezomer. Dat lijkt er ditmaal niet in te zitten. VTM zet deze zomer in op humor, informatie en romantiek, maar eigenlijk niet veel nieuws.

  ‘De Zomer Van’ met Eric Goens

  Nieuweling in de televisieavond wordt ‘De Zomer Van’, een programma van reportagemaker Eric Goens die we kennen van ‘Het huis’ en ‘Bargoens’. Daarin zal Goens bekende gezichten volgen, gaande van de tv- en muziekwereld tot politici en sporters, tijdens de unieke zomer van 2020 en polst hij naar hoe zij die beleven. “De zomer van 2020 belooft op z’n minst een speciale zomer te worden”, vertelt Eric Goens. “Overal zal het leven dat nu voor iedereen zo goed als stil heeft gelegen, terug worden opgestart. Dat gaan wij registreren. Heel wat bekende mensen uit verschillende domeinen zullen een inkijk geven in hoe zij die zomer gaan beleven. Daarbij is het de bedoeling om De Zomer Van heel kort op de bal te draaien en actueel te houden. We gaan voor goede en warme ‘goed gevoeltelevisie’ in deze bijzondere tijden.” Het programma vervangt ‘Goed Verlof’, dat zal er niet komen omwille van de coronacrisis.

  Sara loopt ook tijdens de zomer door / © VTM

  Niet veel nieuws

  Verder moeten we van VTM bitter weinig verwachten. Zo loopt de ‘Familie’-vervanger ‘Sara’ door tijdens de zomer. In ‘Allerbeste Kijkers’ selecteert Nathalie Meskens samen met heel wat bekende vrienden van het programma de leukste fragmenten uit de voorbije 8 seizoenen van Beste Kijkers. “8 seizoenen Beste Kijkers, dat zijn onnoemelijk veel fragmenten die gepasseerd zijn. Het is enorm plezant om daar nu in te duiken. Zeker wanneer heel wat mensen die ooit in Beste Kijkers te zien waren mee op zoek gaan naar hun leukste fragmenten. En het is ook altijd geestig om mezelf en alle panelleden te zien met verschillende – en doorheen de jaren soms achterhaalde – looks (lacht)”, vertelt Nathalie Meskens.

  Verder krijgen we ook ‘Telefacts Zomer’, dat zijn aangekochte buitenlandse documentaires en VTM NIEUWS blijft uiteraard ook op post. Benieuwd of er nog een verrassing uit de bus komt de komende weken.

  BronVTM
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie