More

  Dit is de locatie van ‘De Mol’ 2022 België: wanneer gaat het programma van start?

  Advertentie

  -

  De Mol komt binnenkort terug. Afgelopen zaterdag maakte Play4 de locatie van het tiende seizoen bekend. Ook dit jaar trekken ze naar een zonnige, Europese bestemming.

  The word is out. Binnenkort kunnen we een nieuw seizoen van De Mol verwachten, dat maakte zender Play4 bekend. In een spotje dat zaterdag, net voor de start van de finale van Dancing with the Stars werd uitgezonden, zagen we De Mol-presentator Gilles De Coster voor het eerst opnieuw terug. Opmerkzame kijkers konden in het filmpje meteen de eerste hints van het nieuwe seizoen terugvinden. Zo waren zowel de coördinaten als de landvorm van een bekende eilandengroep te zien

  Het is dit jaar de jubileumeditie van het programma: zo is het de tiende reis die ondernomen wordt in het programma. “Dat mag en zal gevierd worden”, zegt Gilles De Coster. “Dit jaar hebben we dan ook niet één maar verschillende speelterreinen, want we gaan eilandhoppen langs de Canarische Eilanden. Een paradijselijk stukje Spanje langs de Afrikaanse westkust en het ideale decor voor dit tiende seizoen van De Mol.”

  © Play4

  Na trips in Griekenland en Duitsland kiest De Mol dus opnieuw voor een Europese bestemming. Dat heeft ongetwijfeld te maken met de pandemie en de reisbeperkingen en de risico’s daardoor. Zo is De Mol een dure en grote productie die met de nodige voorzichtigheid aangepakt moet worden. Al leerden de voorbije seizoenen ons dat ook Europese bestemmingen niet onder moeten doen voor de eerdere seizoenen in Mexico, Argentinië en Vietnam.

  Het nieuwe seizoen gaat van start op Lanzarote, maar al snel gaat het programma langs de andere eilanden in het gebied. “Het wordt een ontdekkingstocht met telkens een andere wereld die voor ons opengaat”, zegt Gilles over de bestemming. “Ikzelf was nog nooit in dit hoekje van de wereld geweest, maar mijn mond is geregeld opengevallen van de natuurpracht, de vulkanische landschappen en de mysterieuze binnenlanden vol adembenemende panorama’s. Dit was een ongelofelijke ontdekking.”

  Start nieuw seizoen

  De startdatum van het nieuwe seizoen is nog niet bekend. Al kunnen we aan de data van de voorbije seizoenen zien, wanneer het nieuwe seizoen ongeveer van start zal gaan. Zo ging het programma in 2016 en 2017 begin februari van start. Vanaf 2018 kwam de reeks pas in maart op antenne. Vermoedelijk zullen we dus nog viertal weken moeten wachten.

  Startdatum voorbije seizoenen

  • Argentinië: 1 februari 2016
  • Zuid-Afrika: 6 februari 2017
  • Mexico: 25 maart 2018
  • Vietnam: 10 maart 2019
  • Griekenland: 8 maart 2020
  • Duitsland: 21 maart 2021

  Zelf De Mol spelen?

  Altijd al zin gehad om De Mol zelf te spelen? Gelukkig zijn er nu ook twee bordspelen beschikbaar. Met de code-opdracht kan je met een groep van 3 tot 6 mensen spelen. Het spel is beschikbaar bij Bol.com (aff.) vanaf 23 euro. Bovendien is er ook een reiseditie, die valt los te spelen of te combineren met het basisspel. Check de prijs bij Bol.com (aff.).

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer