More

  Dikke & Freddie Konings (+Ché) @ Muziekodroom, Het Zomerkwartier: een DIKKE avond

  Dikke & Freddie Konings (+Ché) @ Muziekodroom, Het Zomerkwartier: een DIKKE avond

  -

  Dikke en Freddie Konings stonden vrijdagavond in de Hasseltse Muziekodroom. Onze recensent was ter plaatse en zag dat het goed was.

  Vrijdagavond stond de Dikke aka De Biggie van Limburg samen met Antwerpse rapper Freddie Konings in de Muziekodroom in Hasselt. Ze zijn beiden getekend bij Top Notch, een van de grootste platenlabels in Nederland. Sinds begin dit jaar zijn de jonge rappers een grote opmars aan het maken in de Belgische hip hop scene. Deze zomer stonden ze al twee keer samen op het podium. Zo stonden ze in juni op DOK in Gent en vorige week op OLT Rivierenhof in Antwerpen. Deze vrijdag bliezen ze het Zomerkwartier omver in de Limburgse hoofdstad.

  © Lamiae Ben Ayad

  Ché – Voor Azou

  Ché begon het voorprogramma in de vroege avond. We kennen hem van zijn auditie bij Belgium’s Got Talent in 2017, waar hij zijn nummer Dankbaar bracht, die hij had opgedragen aan zijn ouders. Vrijdag droeg hij dit op aan zijn vriend Azou, die onlangs is overleden. “Rest in peace Azou”, weerklonk door de tent.

  Freddie Konings – Voor het eerst in de L

  De Antwerpse rapper Freddie Konings kennen we sinds studiosessie van 101barz met Zwangere Guy in 2019. Ondertussen werd die video al meer dan een miljoen keer bekeken op YouTube. Met zijn nummers Chassellonië en Realitijd kwam hij hard in de Belgische hip hop scene.

  “Hasselt, zijn jullie ready?”, vroeg Konings aan het begin van zijn show. Het was de eerste show in Limburg voor de jonge Antwerpenaar. Het eerste nummer dat hij heeft gebracht is de 101 barz-wintersessie van afgelopen jaar. De sfeer begon erin te komen.

  © Lamiae Ben Ayad

  Bij 100gr, een nummer uit zijn laatste album Chossellonië 2, waren we helemaal mee. Vanaf het eerste seconde dat de beat werd gespeeld, voelden we de sfeer in de hele tent.

  Freddie sloot zijn show af met Soldier, een van de singles van zijn laatste album Chossellonië 2. Dit album heeft verschillende features met onder andere Ramzi, Zwangere Guy en Yung Mavu. Het nummer gaat over je eigen weg blijven gaan, al is dat soms moeilijk. Een mooie afsluiter voordat plaats werd gemaakt voor de legendarische Dikke.

  Dikke – L voor de L-season

  De Limburgse rapper Dikke, aka ‘De Biggie van Limburg’ is het nieuwe gezicht in de Nederlandstalige hip hop scene. De 23-jarige Mohamed Eddahbi Agounad tekende vorig jaar een contract bij platenlabel Top Notch. Begin dit jaar kwam hij met zijn eerste album 130 Kilo, met features van Freddie Konings en Zwangere Guy. Dit album sloeg in als een bom van harde woorden en realiteit.

  © Lamiae Ben Ayad

  Om 22 uur kwam Dikke met grote energie op het podium, samen met rapper en vriend Zulu. We waren in blijde verwachting en erg enthousiast. Al van de eerste seconde gingen onze hoofden mee op de old school hip hop beats. De sfeer was er al meteen vanaf dat Dikke op het podium verscheen. Dikke rapte met hart en ziel en de woorden vlogen uit zijn mond als kogels.

  Als derde nummer bracht Dikke Troebele Visie, zijn nieuwste track die nog maar een week geleden werd released. De track is op een week tijd bijna veertigduizend keer beluisterd op Spotify.

  Bij het volgende nummer vroeg Dikke aan het publiek om een L te in de lucht te steken voor L-season (Limburg season). Trotse Limburgers stonden popelend met hun duim en wijsvinger in de lucht, in afwachting van de volgende track die Dikke zou brengen. Het nummer dat hij bracht was Uit de L, natuurlijk. We voelden deze al aankomen. Vervolgens bracht hij het nummer Zes in de Ochtend, die afgelopen woensdag één miljoen streams haalde op Spotify.

  © Lamiae Ben Ayad

  Tegen het einde van de show kwam Freddie Konings terug op het podium. Hij en Dikke brachtten hun bekende nummer Afspraak. Vrienden van Dikke en Konings verschenen ook op het podium. Zowel op het podium als in het publiek was iedereen in de dikke Dikke-vibe.

  Tijdens de show heeft Dikke ook enkele teasers laten horen van nummers die nog niet zijn uitgebracht. Het publiek was hyped en wilde meer horen, maar meer dan enkele seconde kregen we niet te horen. Om de show af te sluiten heeft Dikke ons dan toch gegeven wat we wilden. “Dit is de eerste keer dat Dikke drillt, mensen”, riep Zoulou bij het begin van de beat. We waren verwonderd, de old school rapper kan ook gewoon spitten op een drillbeat, en nog goed ook.

  Het was een dikke, warme, verassende avond, volledig in de sfeer van old skool hip hop, met een drillende afsluiter. We kijken alvast uit naar de nieuwe nummers van Dikke en Freddie Konings die binnenkort worden uitgebracht, en de komende shows die ze zullen geven. Hopelijk even vurig als de deze. Stay tuned.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie