More

  © VIER

  Deze nieuwe programma’s zie je in het najaar van VIER, VIJF en ZES

  -

  SBS stelde vandaag zijn najaarsprogrammatie voor. Daarin staan zes volledige nieuwe programma’s centraal en keren klassiekers zoals ‘De Rechtbank’, ‘Love Island’ en ‘De Slimste Mens ter Wereld’ terug.

  Het waren moeilijke maanden voor commerciële omroepen door de terugval in advertentie-inkomsten door het coronavirus. Toch waagde VIER zich aan nieuwe formats, waarvoor ze door de kijker beloond werden. Programmadirecteur Annick Bongers: “Hoewel COVID de afgelopen maanden iedereen in de ban hield, verraste VIER kijkers en adverteerders met de ontwikkeling van de steeds populairdere dagelijkse De Container Cup met Pedro Elias en het opvallende frisse nieuwe leven van Het Rad met Peter Van de Veire.”

  Ook dit najaar zet VIER in op vernieuwing, zo brengen ze maar liefst zes volledig nieuwe formats. Zo werkte Woestijnvis aan comedy-reeks ‘De Anderhalve Meter Show’, Pedro Elias maakt met ‘Opvoeden Doe Je Zo’ een gloednieuw programma en staken vijf bekende Vlamingen de oceaan over in ‘Over De Oceaan’. Verder volgde VIER enkele jonge sterrenchefs in ‘Ja Chef! en Peter Boeckx volgt strafpleiters in reality-docu ‘Justice For All’. 

  Bekijk de volledige programmatie hieronder.

  De Anderhalve Meter Show (NIEUW)

  Woestijnvis maakt met ‘De Anderhalve Meter Show’ een coronaproof sketch-programma. In ‘De Anderhalve Meter Show’ blijven acteurs dus steeds en minstens op anderhalve meter van elkaar en daar wordt bijzonder streng op toegezien door de FOD Volkgezondheid én door twee virologen die ze voorlopig Marc en Steven noemen. En dat blijkt al snel een stevige uitdaging als er een sketch moet ingeblikt worden aan een circustrapeze of als er een hartmassage moet gegeven worden. 

  In ‘De Anderhalve Meter Show’ zal de kijker voor het eerst kennismaken met de cast van de reeks Nonkels die in het najaar van 2021 wordt gedraaid. In deze meta-bubbel zit een mix van gevestigde waarden en talentvolle nieuwkomers zoals Charlotte Vandermeersch, Isabel Van Hecke, Silke Thorrez, Rik Verheye, Koen De Poorter en Jelle De Beule. 

  © VIER

  Opvoeden Doe Je Zo (NIEUW)

  Na het succes van ‘De Container Cup’ maakt Pedro Elias dit najaar een tweede, gloednieuw familieprogramma voor VIER: ‘Opvoeden Doe Je Zo’, een unieke en vooral humoristische show vol entertainment waarin Pedro de Vlaming gidst doorheen de jungle die opvoeding heet. Daarom ontvangt Pedro in zijn studio elke week twee kinderen tussen 6 en 9 jaar en geeft hen de kans om iets te doen wat ze bij hun eigen geboorte niet konden: hun eigen bekende ouders kiezen. Gedurende 45 minuten krijgen de BV-ouders de voogdij over het kind in kwestie en wagen ze zich als nieuw samengesteld gezin aan een zoektocht naar de ideale opvoeding. ‘Opvoeden Doe Je Zo’ is vanaf donderdag 3 september op VIER te zien.

  Een hele resem BV’s krijgt er binnenkort dus een kleine spruit bij. Onder andere Herman Brusselmans, Natalia, Jonas Geirnaert, Wendy Van Wanten, Willie Wartaal, Philippe Geubels, Dana Winner, Jeroom Snelders, Gert Verhulst, Pat Krimson, Elodie Ouedraogo, Pommeline Tillière, Rik Verheye, Flor Decleir en Margriet Hermans wagen zich aan de zware ouderlijke taak.

  Over De Oceaan (NIEUW)

  Er werd al veel over geschreven, maar dit najaar is ‘Over De Oceaan’ te zien op VIER. Daarin stappen Jani Kazaltzis, Imke Courtois, Dominique Persoone, Otto-Jan Ham, Charlotte Vandermeersch en Evi Hanssen aan boord van een zeiljacht om de Atlantische Oceaan over te zeilen, onder het toeziend oog van ervaren kapitein Piet Smit. Geen van de kandidaten had voordien zeilervaring en hadden tijdens de drie weken geen contact met de buitenwereld.

  De tocht van meer dan 5000 kilometer gaat van Lanzarote naar Guadeloupe. Onderweg kregen ze geen ondersteuning van buitenaf, er vaarde geen assistentieschip mee, en ze waren ze buiten bereik van reddingshelikopters. 

  © VIER

  Ja, Chef! (NIEUW)

  Met de gloednieuwe docureeks ‘Ja, Chef!’ brengt VIER dit najaar de weg naar de culinaire top van enkele jonge getalenteerde chefs in beeld.

  Vijf jonge Vlaamse topchefs zetten dit najaar hun restaurant voor ons open. Allemaal zijn ze gedreven door passie, adrenaline en ambitie. Internationale erkenning, GaultMillau-punten en Michelinsterren zijn kinderdromen van hen en daar hebben ze heel veel voor over. In Ja, Chef! volgen we het vallen, opstaan en weer doorgaan van deze creatieve doorzetters met hun eigen visie, problemen, en momenten van intens geluk. We volgen de chefs gedurende een zestal maanden van juni tot eind november, wanneer de sterren worden uitgedeeld. Slagen zij er in – om in dit horrorjaar voor de horeca – hun hoofd boven water te houden en hun droom te realiseren?

  Justice For All (NIEUW)

  Programmamaker Peter Boeckx volgt in ‘Justice For All’ zeven strafpleiters aan de Vlaamse balie. Zeven karakters die stuk voor stuk op hun manier een gevecht met het gerecht leveren, maar telkens wel met één doel voor ogen: gerechtigheid. Afpersing, verkrachting, wapen- en drugshandel en moord: voor Pol Vandemeulebroucke, Omar Souidi, Mounir Souidi, Thomas Gillis, Dimitri de Béco, Bart Vosters en Bert Vanmechelen is het schering en inslag. ‘Justice For All’ is een mix van docu en reality, waarin Vlaanderen kennismaakt met de mens achter de topadvocaten en hen volgt tijdens hun dagelijkse routine. 

  Bake Off Vlaanderen

  VIER pakt dit najaar uit met meerdere versies van ‘Bake Off Vlaanderen’, naast het oorspronkelijke recept komt er ook een versie met junior amateurbakkers. Dat is met een opvallend gezicht: Jeroom Snelders. Het programma zal eerst gratis te zien zijn voor alle Telenet-klanten, maar komt later ook op VIER.

  Verder komt er ook een vierde seizoen van ‘Bake Off Vlaanderen’. Daarin zijn presentator Wim Opbrouck, juryleden Herman Van Dender en Regula Ysewijn opnieuw van de partij. Tijdens de kerstdagen komt er ook een special met vier bekende Vlamingen.

  © VIER

  Keren terug

  ‘De Rechtbank’ viert dit jaar zijn jubileum. Al 9 seizoenen lang toont de reeks op unieke wijze de werking van justitie op het niveau van de burger. In het tiende seizoen worden de rechters met een resem nieuwe en zeer uiteenlopende zaken geconfronteerd. En ook in tijden van corona bleef de gerechtelijke molen draaien en moest justitie noodgedwongen inspelen op de uitzonderlijke crisis. Ditmaal zijn er zeven nieuwe rechters te zien, maar ook enkele bekende gezichten keren terug. Het jubileumseizoen is vanaf 24 augustus te zien.

  In ‘Niveau 4 Gent’ biedt televisiemaker Eric Goens opnieuw een spectaculaire blik achter de schermen bij politiekorpsen in Belgische centrumsteden. In het derde seizoen strijkt Goens neer in Gent. ‘Niveau 4 Gent’ start op woensdag 26 augustus.

  Ook Gert Verhulst en James Cooke keren terug. Ditmaal trekken ze eerst voor drie weken naar Blankenberge, daarna zetten ze weer koers naar Antwerpen. Ze ontvangen een heleboel gasten en ook Annie keert terug. ‘Gert Late Night’ start op 31 augustus.

  Ook ‘De Slimste Mens ter Wereld’ keert terug / © VIER

  Erik Van Looy en zijn ‘De Slimste Mens ter Wereld’ zullen dit najaar opnieuw te zien zijn op VIER. Reeds bevestigde deelnemers zijn: Ella LeyersMarie VerhulstKim Van Oncen, Miss België Celine Van Ouytsel, Miguel Wiels en Patrick Lefevere. Wanneer de show start is nog niet bekend, maar dat zou voor de herfst zijn.

  Verder op het scherm: een nieuw seizoen van ‘Huizenjagers, ‘Ooit Vrij’, ‘Sports Late Night’ (met samenvattingen van de Jupiler Pro League) en de dinsdagwedstrijden Champions League-voetbal. Verder komt ook de documentaire rond rond Lance Armstrong naar VIER, alsook de satirische poppenshow ‘Spitting Image’.

  De samenvattingen van de Jupiler Pro League krijg je in ‘Sports Late Night’ / © VIER

  Het najaar op VIJF

  Op maandag 31 augustus verklaren Viktor Verhulst en Holly Mae Brood met een liefdesschot vanuit Gran Canaria het najaar van VIJF voor geopend. Tien Vlaamse en Nederlands singles vertoeven vanaf dan zes weken lang met elkaar in de luxueuze ‘Love Island’-villa in de hoop hun liefdesmatch te vinden. De singles moeten zich volledig openstellen voor de liefde én ook de harten van de kijkers zien te veroveren. Zij bepalen welke deelnemers in de show blijven, maar ook welk stel ze willen kronen tot het sterkste koppel van het eiland. Vorig jaar hielden acht kandidaten een relatie over aan hun liefdesavontuur.

  Verder komt er ook een nieuw seizoen van ‘Chateau Meiland’, alsook de Amerikaanse versie van ‘Temptation Island’. Op ZES komt het nieuwe ‘The Titan Games’. Niemand minder dan Dwayne ‘The Rock’ Johnson presenteert deze nieuwe epic competitie, waarin alledaagse atleten hun krachten meten in slopende uitdagingen en allerlei challenges om een kans te maken op de jackpot van 100.000 euro. Ook ‘Two and a Half Men’ maakt zijn comeback in de vooravond op ZES.

  Voorlopig geen Vlaams-Nederlandse versie van ‘Temptation Island’, wel de Amerikaanse / © Mario Perez / USA Network
  BronSBS
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie