Deze vijftien mannen en vrouwen nemen deel aan ‘Kamp Waes’: vanaf zondag op één

© Margit Vantoortelboom

© Margit Vantoortelboom

Vanaf zondag 8 december is Tom Waes opnieuw de onbetwiste leider op zondagavond met het nieuwe ‘Kamp Waes’. Eerder dit jaar daagde hij Vlaanderen uit om deel te nemen aan de loodzware opleiding tot Special Forces. Wij stellen je vandaag alvast de kandidaten voor.

In ‘Kamp Waes’ verlegt Tom Waes voor een keer niet zelf zijn grenzen, maar kijkt hij toe hoe anderen dat doen. Vijftien Vlamingen, door Tom geselecteerd, worden een week lang uitgedaagd door de Special Forces, een hypergetrainde eenheid binnen het Belgische leger. Tom volgt het hele avontuur vanop de eerste rij. ‘Kamp Waes’: vanaf zondag 8 december om 20.00 uur op Eén.

Presentator Tom Waes / © Margit Vantoortelboom

Aaron (30) ondernemer & uitbater avonturenpark uit Kortrijk

Aaron is een succesvolle ondernemen die van vele markten thuis is. Deze vlotte West-Vlaming runt niet alleen een drukbezocht avonturencentrum, maar is ook stuntman, circusartiest, people’s manager en avonturier. Noem iets en Aaron heeft het al met succes gedaan. Komt Aaron voor het eerst in zijn leven zichzelf tegen in ‘Kamp Waes’?

Extra:

 • Avontuurlijk sporten & stuntman

Bruce (19) student Ingenieurswetenschappen uit Zwalm

© Margit Vantoortelboom

Met amper 19 jaar is Bruce de gedoodverfde underdog in ‘Kamp Waes’. Bruce is al heel zijn leven lang gepassioneerd door scouts en alles wat daarbij komt kijken. Denk aan survival, droppings en avontuurlijke tochten. Heeft de jongste kandidaat van ‘Kamp Waes’ aan zijn scoutservaring genoeg om te bewijzen dat hij meer is dan de benjamin van de groep?

Extra:

 • Totem: Toegewijde Snoek

David (44) Sales Manager uit Melle

© Margit Vantoortelboom

David is met zijn 44 lentes de oudste van alle vijftien kandidaten, maar dat ziet hij zelf vooral als een voordeel. David houdt graag de controle en heeft ondertussen al vele watertjes doorzwommen. Bovendien weet hij door zijn werk als manager bij SD Worx ook goed hoe je een team moet leiden. David ziet zichzelf als de natuurlijke groepsleider van ‘Kamp Waes’, maar hoe ver brengt dat leiderschap hem in het programma?

Extra:

 • Ironman deelnemer

Davide (33) Bootcamp Coach & Sales Manager uit Genk

Davide / © Margit Vantoortelboom

“Als je iets wilt bereiken, dan moet je er voor vechten”, die boodschap wil de Genkse Italiaan Davide aan zoveel mogelijk mensen overbrengen. Onder de naam ‘Mr. Pain’ organiseert Davide professionele bootcamps om mensen fit en gezond te krijgen. Ook in ‘Kamp Waes’ wil deze vurige Italiaan tonen waar een mens allemaal toe in staat is.

Extra:

 • Crossfit & Playstation spelen

Debbie (36) uitbaatster crossfit uit Vosselaar

Al haar hele leven lang is Debbie een buitenbeentje. Ze speelde ooit in een metalband, deed mee met bodybuildingwedstrijden en houdt van extravagante kapsels. Debbie is elke dag intensief met haar lichaam bezig en weer erg goed van zichzelf wat ze kan en niet kan. Ze kijkt enkel naar zichzelf en laat zich niet afleiden door de concurrentie. Slaat Debbie zich zo door ‘Kamp Waes’? Of slaat op een bepaald moment de twijfel toch toe?

Extra:

 • Bodybuilding & ex-Belgisch Kampioene duathlon

Feike (27) sportkinesiste & crossfit coach uit Zonhoven

Debbie, Lotte, Feike en Riet / © Margit Vantoortelboom

Sinds de 27-jarige kinesiste Feike zich een paar jaar geleden op crossfit toelegde, straalt haar imposante lichaam kracht en energie uit. Ze pronkt er ook graag mee op haar Instagramaccount. Maar in haar binnenste is de sterke Feike vaak een onzekere twijfelaar. Zal die onzekerheid haar parten spelen of slaagt ze erin om zichzelf te blijven geloven?

Extra:

 • Crossfit & ex-balletdanseres

Joni (22) student Industrieel Ingenieur uit Tielt-Winge

© Margit Vantoortelboom

De 22-jarige Joni combineert zijn studies Industrieel Ingenieur met een topsportstatuut ‘zwemmen’. Joni reisde als lid van het nationale ‘lifesaving team’ al de hele wereld rond. In de categorie ‘reddend zwemmen’ nam hij al deel aan 4 WK’s en 3 EK’s. “Als zwemmer heb je enorm veel discipline nodig, opgeven ken ik eigenlijk niet.” Dat lijkt alvast het juiste motto om te scoren bij de Special Forces…

Extra:

 • Topatleet reddend zwemmen

Lotte (26) verpleegster spoedgevallendienst uit Sint-Niklaas

© Margit Vantoortelboom

Lotte is met voorsprong de grootste optimist van alle ‘Kamp Waes’ kandidaten. Op papier is ze licht en frêle, maar als duatlete heeft ze al bewezen dat ze erg weerbaar is. Bovendien blijft Lotte altijd positief, zelfs in de moeilijkste omstandigheden. Met die ingesteldheid kan je het wel eens ver schoppen in ‘Kamp Waes’.

Extra:

 • Belgisch Kampioene duathlon & lichtste kandidate

Maarten (39) brandweerman (duiker) uit Wuustwezel

Xander, Maarten en Davide / © Margit Vantoortelboom

Maarten werkte jarenlang als opvoeder maar is sinds drie jaar professioneel brandweerman. Deze Kempische vader van twee doet niets liever dan in groep samenwerken. Alleen daarom al is Maarten erg gemotiveerd om zich in het ‘Kamp Waes’ avontuur te storten. Maar Maarten heeft ook ‘een kort lontje’ dat hem wel eens parten zou kunnen spelen.

Extra:

 • Triatlon & fitness

Matthieu (25) zwembadredder uit Bredene

© Margit Vantoortelboom

Waarom zou Mathieu ‘Kamp Waes’ niét tot een goed einde brengen? De Marathon de Sables, een Iron Man, een beklimming van de Matterhorn, … Mathieu deed het al allemaal. Na de opnames van ‘Kamp Waes’ wil hij ook het Kanaal over zwemmen. Een avontuur als ‘Kamp Waes’ lijkt Mathieu dan ook op het lijf geschreven. Of is deze uitdaging toch nog van een andere orde?

Extra:

 • Bergbeklimmer

Ousmane (38) medewerker elektriciteitscentrale & brandweerman uit Assenede

Ousmane, ‘Ouzy’ voor de vrienden, is de kalmte zelve. Een man die conflicten zoveel mogelijk probeert te vermijden en amper op te jagen lijkt. Zijn gezin komt bij Ouzy altijd op de eerste plaats. Ouzy is niet de man van de grote emoties, maar is het als vrijwillig ambulancier bij de brandweer wel gewoon om onder druk te presteren. Hoe ver brengt zijn ‘cool’ hem in ‘Kamp Waes’?

Extra:

 • Obstacle Runs & boksen

Riet (28) kinesiste & universitair assistente uit Leuven

© Margit Vantoortelboom

De 28-jarige Riet is een ex-topatlete die twee jaar geleden nog Belgisch kampioene werd op de 800 meter sprint. Nu wil Riet haar grenzen op een totaal andere manier verleggen. Hoe zal Riet omgaan met de keiharde wereld van de Special Forces? Een wereld zonder controle, amper slaap of eten en geen medailles of supporters langs de zijlijn.

Extra:

 • Ex-Belgisch Kampioene 800 meter

Thomas (29) havenmedewerker uit Pittem

Je hebt controlefreaks en dan heb je Thomas. Thomas is een rasechte avonturier. Hij leeft van dag tot dag en wil zo veel mogelijk unieke avonturen beleven. Dat bracht hem ondermeer al naar de outback in Australië waar hij als cowboy op een ranch werkte. Thomas past zich heel gemakkelijk aan aan uitdagende situaties. Als hij dat kan volhouden, kan deze jonge West-Vlaming het wel eens heel ver schoppen in ‘Kamp Waes’.

Extra:

 • Rugby, zwemmen en duiken

Xander (28) projectleider in textielbedrijf uit Antwerpen

© Margit Vantoortelboom

Niemand gelooft zo sterk in mentale kracht als de 28-jarige Xander. Naast zijn job als projectleider in een textielbedrijf, zoekt Xander de ene na de andere sportieve uitdaging op. Zijn strafste prestatie tot nu toe: een 47e plaats in de Marathon de Sables. “Mentaal sta ik supersterk”, aldus de man. Benieuwd hoe ver Xander het met zijn sterke geest zal brengen in zijn volgende avontuur.

Extra:

 • MMA, lopen en midnfulness

Zeger (23) student Marketing uit Deurne

© Margit Vantoortelboom

De 23-jarige Zeger heeft van z’n grootste zwakte, een spraakgebrek, sinds een paar jaar zijn sterkte gemaakt. Door zich te verzoenen met zijn gestotter heeft Zegers zelfvertrouwen, na een aantal moeilijke jaren, een enorme boost gekregen. Met zijn verhaal wil Zeger nu ook een voorbeeld zijn voor anderen. ‘Kamp Waes’ moet de volgende kaap worden die hij in zijn jonge leven overwint.

Extra:

 • Kickboks & oorlogsfilms

Lees ook:

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in