Deze vijf concerten mag je in oktober niet missen in Botanique

Met de herfst onderweg, is gelukkig ook het concertseizoen volop in aantocht. Ook in oktober kan je in de Brusselse concertzaal Botanique genieten van de beste muziek. Wij sommen vijf concerten op die een bezoekje waard zijn. 

Pip Blom (03/10)

/ Tickets via Botanique.be /

Dat Nederland ook steengoede indierock in huis heeft, bewijst onder andere Pip Blom. Ze debuteerden pas in 2016 met enkele singles, maar konden zo sterk overtuigen dat ze in Nederland een volle concertagenda voorgeschoteld kregen. Toen BBC Radio 6 en Noisey de band oppikte steeg de populariteit van de band naar ongekende hoogtes. Bloms indierock is ondertussen populairder in Londen dan in Amsterdam en belooft met z’n frisse lo-fi-sound lekker rammelend beide kanten van het kanaal te charmeren. Voor de zomer brachten ze debuutplaat ‘Boat’ uit, die komen ze dan ook met plezier voorstellen in Brussel.

Allah-Las (05/10)

/ Tickets via Botanique.be /

De Amerikaanse rockband Allah-Las bestaat al sinds 2008. Ze leerden elkaar kennen bij Amoeba Music, de legendarische platenwinkel. Allah-Las brengt heerlijk zonnige pop en onweerstaanbare melodieën die je terug katapulteren naar een zonnig Californië in de jaren 60. Na vijf jaar komen de jongens terug naar de Botanique om in de Rotonde een opvolger voor ‘Calico Review’ voor te stellen. Uitkijken maar!

JP Cooper (15/10)

/ Tickets via Botanique.be /

De in Manchester geboren singer-songwriter JP Cooper verwierf in 2016 grote bekendheid met zijn hit ‘September Song’, maar JP belooft zoveel meer te zijn dan dat. Verwacht een avond vol romantische en hartverwarmende vocals van een hoog niveau. Ontdek dit talent nu nog het nog kan in Botanique voor hij de grote zalen verovert.

Circa Waves (23/10)

/ Tickets via Botanique.be /

Fans van Circa Waves hebben afgelopen week getreurd op Crammerock, toen de band eerder wegens “onvoorziene omstandigheden” diende af te zeggen. Herkansen doen ze op 23 oktober in Botanique. In april brachten ze ‘What’s It Like Over There?’ uit, een plaat boordevol intelligente pop. Erg benieuwd hoe die live klinkt.

Steve Hauschildt (28/10)

/ Tickets via Botanique.be /

Onze laatste tip in dit rijtje is het solowerk van Steve Hauschildt. Je kan hem wel kennen van zijn werk in de Amerikaanse psychnoiseband Emeralds. Solo brengt hij geweldige ambient boordevol kosmische elektronica. Op zijn nieuwe plaat ‘Dissolvi’ die afgelopen jaar uitkwam, konden we proeven van wat minimal techno. Laat je eind oktober een avondje meevoeren in het universum van Hauschildt in Botanique.

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in