Vanaf 18 mei gaat Otto-Jan Ham opnieuw opzoek naar de beste quizzers der universiteiten. Afgelopen jaar won de opleiding Rechten van de Universiteit Gent het seizoen, maar welke universiteit bekroont zich ditmaal tot kampioen van ‘De Campus Cup’?
Vanaf maandag 18 mei gaat presentator-examinator Otto-Jan Ham corona-proof en social distance-gewijs op zoek naar de opvolger van de opleiding Rechten van de Gentse universiteit. Dat team won vorig jaar het eerste seizoen van ‘De Campus Cup’. Speciaal voor de nieuwe editie van de studentenquiz komen in totaal 136 studenten na een wekenlange semi-lockdown terug ‘uit hun kot’. Otto-Jan Ham: “Ik heb er enorm veel goesting in. Ik heb een jaar lang hard gestudeerd en aan mijn brein laten sleutelen om iets intelligenter voor de dag te komen, dus aan mij zal het niet liggen. Het wordt sowieso een legendarische editie. Al was het maar omwille van mijn lockdown kapsel.”
Zes weken lang en vier dagen per week strijden zij in 34 ploegen van Vlaamse Hogescholen en Universiteiten om de felbegeerde Campus Cup. Elk team bestaat uit vier studenten van eenzelfde opleiding.
1.027 examenvragen
Na 24 afleveringen en in totaal 1.027 examenvragen zal Otto-Jan Ham in de finale op 25 juni met de grootste onderscheiding en felicitaties van de jury de ‘Campus Cup’ overhandigen aan het team dat zich dan met recht en reden de strafste studierichting van Vlaanderen mag noemen. Zij nemen de wisselbeker een academiejaar lang mee naar hun universiteit of hogeschool.
Uiteraard wordt dit geen gewone editie van ‘De Campus Cup’. High fives en groepsknuffels zullen virtueel zijn en kussen van de presentator veeleer symbolisch. Toch wordt ‘De Campus Cup’ in de studio opgenomen, hetzij met strikte regels zoals plexiglas tussen de kandidaten, geen make-up of fris kapsel en ontzettend veel ontsmettingsmiddel.
Deze teams nemen deel
Negentien teams van de Vlaamse Universiteiten, veertien ploegen van de Hogescholen en een team van de Koninklijke Militaire School overleefden het ingangsexamen. Zij zullen in 17 onderlinge duels in de voorronde uitmaken wie er naar de eindrondes (kwartfinales, halve finales en finale) gaat én wie zich uiteindelijk kroont tot de slimste opleiding in het hoger onderwijs.
-
AP Hogeschool – Rechtspraktijk
-
AP Hogeschool – Secundair Onderwijs
-
Erasmushogeschool – Idea & Innovation Management
-
Erasmushogeschool – Toerisme- & Recreatiemanagement
-
HoGent – Conservatorium
-
HoGent – Office Management
-
Howest – Bio-informatica
-
Koninklijke Militaire School – Sociale en Militaire wetenschappen
-
KU Leuven – Bio-ingenieur
-
KU Leuven – Burgerlijk Ingenieur
-
KU Leuven – Handelswetenschappen
-
KU Leuven – Kunstwetenschappen
-
KU Leuven – LO- en bewegingsleer
-
KU Leuven – Rechten
-
LUCA School of arts – Drama
-
Odisee Hogeschool – Oogzorg
-
PXL Hogeschool – Beeldende Kunsten
-
Thomas More – Agro- en biotechnologie
-
Thomas More – Journalistiek
-
UAntwerpen – Architectuur
-
UAntwerpen – Farmacie
-
UAntwerpen – Handelsingenieur
-
UAntwerpen – Rechten
-
UAntwerpen – Wiskunde
-
UCLL Hogeschool – Secundair Onderwijs
-
UGent – Geneeskunde
-
UGent – Geschiedenis
-
UGent – Handelsingenieur
-
UGent – Kinesitherapie
-
UGent – Politieke wetenschappen
-
UGent – Psychologie
-
UHasselt – Kinesitherapie
-
VUB – Communicatiewetenschappen
-
VUB – Geneeskunde
De Campus Cup: vanaf maandag 18 mei, maandag tot donderdag omstreeks 22.10 u. op Canvas en canvas.be.