More

  © VIER

  Deze man kroonde zich tot winnaar van Expeditie Robinson 2020

  -

  Het is beslist. Na 32 dagen ontbering werd de Belg Thomas bekroond tot Robinson 2020. Hij klopte Koen en Elroy in een bloedstollend finalespel.

  Het zit er weer op. ‘Expeditie Robinson’ 2020 is ten einde gelopen, de winnaar is bekend. In een bloedstollende finale streden Koen, Thomas en Elroy voor de titel van Robinson 2020. De Nederlander Jorik viel vlak voor de finale af. De Belg Thomas won deze editie van ‘Expeditie Robinson’ 2020.

  Even terug

  Jorik won afgelopen week de vorige immuniteitsproef en zat direct veilig voor de halve finale. Hij verzilverde zijn winst niet op winnaarseiland en werd voor de vierde maal teruggestuurd. Dat gebeurde eerder reeds eenmaal door Ruth en driemaal door Thomas. De proef, waarbij ze een reeks symbolen moesten onthouden, terwijl brieven van het thuisfront werden voorgelezen, toonde opnieuw dat we met sterke én gevoelige kandidaten zitten.

  Anouk werd bij de vorige eilandraad naar huis gestuurd. Haar vertrouwen in Elroy bleek onterecht, want hij hield zich aan zijn pact met Jorik. Ook Thomas, die zijn stemmen toch mocht inzetten bij de allerlaatste eliminatie, stemde op Anouk. Dat zorgde ervoor dat geen enkele vrouw nog kans maakte op de titel van Robinson 2020. 

  Wie valt op de valreep af?

  Tijdens hun laatste dagen op Expeditie is het knokken om niet vlak voor de finale af te vallen. Thomas is al zeker van een plek door zijn winst tegen Jorik. Hij wachtte op winnaarseiland en begon de spanning voor de finale te voelen.

  Koen, Jorik en Elroy nemen afscheid van het eiland waarop ze zaten sinds de samensmelting en zijn klaar om te strijden voor de tweede finaleplaats. Het drietal moeten zich om ter langst vastklemmen aan een paal. Jorik stopt vrij snel en valt als eerste af. Koen leek lange tijd comfortabel te zitten, maar na een lange strijd won Elroy de tweede plek in de finale. Opvallend want de man had voordien nog geen enkele proef gewonnen.

  Koen en Jorik moesten het tegen elkaar uitvechten in een duel, voor de allerlaatste plek in de finale. Het tweetal speelt een uithoudingsproef, waarbij ze een houten stok moeten hoog houden. Terwijl Jorik sterk begint aan de proef, laat hij tijdens een moment van onoplettendheid de stokken teveel los. Dat kost hem enkele minuten later zijn finaleplaats, toen de stok viel. Daarmee verovert de Belgische Koen, als underdog, de derde finaleplaats.

  Finale

  De dag nadien volgde de ultieme proef: de finale. Thomas, Elroy en Thomas namen het tegen elkaar op voor de titel van Robinson 2020. Dat deden ze in een spectaculaire proef. Koen en Thomas starten sterk, terwijl Elroy langer blijft hangen bij het eerste deel van de proef waarbij ze een koker met water moesten vullen vanop een platform op zee.

  Het volgende deel van de proef bestaat uit het roeien, naar een ander platform op zee, waar ze een puzzel moesten maken. Nek aan nek starten de kandidaten aan de puzzel. Thomas loste de puzzel als eerste op kon als eerste beginnen aan het finale deel van de opdracht: het kapot schieten van twee bordjes. Dat bleek voor alle kandidaten een aartsmoeilijke opdracht, maar Thomas won met voorsprong van Elroy en Koen. 

  Na 32 dagen Expeditie op de Filipijnse eilanden kroonde Thomas zich tot Robinson 2020. Naast de eer wint de West-Vlaming 25.000 euro.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie