More

  Deze artiesten moet je zondag zien op Rock Werchter

  Advertentie

  -

  Het jaarlijkse vierdaagse muziekfeest Rock Werchter is weer losgebarsten. Alsof de keuzestress normaal niet genoeg is, voegde de organisatie dit jaar een vierde podia toe aan de festivalweide. Wij maken je wegwijs door de line up, dit zijn de artiesten die je op zondag moet gezien hebben.

  Naaz (13.30 – 14.00 / KluB C)

  Vroeg opstaan wordt beloond met lekkere popsongs.

  Laatste dag Werchter en die beginnen we goed! Naaz is een Nederlands-Koerdische singer-songwriter waar we eerder al over schreven. Het begon voor haar met een samenwerking met die andere Nederlanders: Yellow Claw. Sindsdien zoekt de Rotterdamse haar eigen weg en sound, die ze quirkpop is gaan noemen. Dat is volgens haar minimalistische muziek met voornamelijk natuurlijke geluiden uit de omgeving. Dit jaar werd ze ondermeer verkozen tot beste nieuwkomer bij de Edison Popprijzen, een Nederlandse muziekprijs. Heerlijk om te ontkateren met Naaz!

  Sigrid (15.00 – 15.45 / KluB C)

  Tip van de dag!

  Winnares van de BBC Sound of 2018: de Noorse Sigrid staat deze zomer op Werchter. Afgelopen zomer bracht ze reeds geweldige shows op Glastonbury en Pukkelpop. Met “Strangers” en “Don’t Kill My Vibe” heeft ze twee majestueuze pophits te pakken. De singles gaven haar zelf de kans om op te treden op de ceremonie van de Nobelprijzen. Je zal er de komende jaren nog veel van horen. Zondags dansen in KluB C, met Sigrid! Check.

  NAO (16.45 – 17.35 / KluB C)

  Girlpower in onze zondagse lijst voor Rock Werchter. NAO (uit te spreken als Nay-o) maakt een mix van soul en R&B, net zoals Jorja Smith op zaterdag. Ze maakte furore door gastverschijningen bij Mura Masa en Disclosure. Met haar debuutplaat “For All We Know” (2016) maakte ze een ijzersterke indruk. Perfect om de laatste avond Werchter mee in te zetten.

  Rone (18.45 – 19.45 / KluB C)

  De dansbenen losgooien kan zondag bij Rone. De Franse producer zal een broeiende danshal van KluB C maken. Meesterbrein achter Rone is producer en componist Erwan Castex. Dat hij van alle markten thuis is bewees hij met zijn inbreng aan de instrumentale stukken van “Trouble Will Find Me”, de zesde langspeler van The National. Het is een van de weinige kansen om een uurtje heerlijk te dansen op deze editie van Rock Werchter.

  Fever Ray (23.15 – 00.15 / The Barn)

  Diegenen die Alex Turner haten of niet willen meezingen op “Do I Wanna Know?”, kunnen naar Fever Ray. Karin Dreijer Andersson, bekend van The Knife nam maar liefst acht jaar de tijd om aan de opvolger van het zelfgetitelde album – van zijspoor Fever Ray – te werken. Tweede plaat “Plunge” is volgens kenners nog flitsender en heftiger dan het debuut. De liveshows zijn haast even eng en spectaculair als de videoclips: legubere outfits, flitsende lasers, fluokleuren en blacklights.

  Einde van Rock Werchter 2018. Tot volgend jaar!

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer