More

  Deze artiesten moet je zaterdag zien op Rock Werchter

  Advertentie

  -

  Het jaarlijkse vierdaagse muziekfeest Rock Werchter is weer losgebarsten. Alsof de keuzestress normaal niet genoeg is, voegde de organisatie dit jaar een vierde podia toe aan de festivalweide. Wij maken je wegwijs door de line up, dit zijn de artiesten die je op zaterdag moet gezien hebben.

  SONS (13.00 – 13.30 / Main Stage)

  https://www.youtube.com/watch?v=2wfP0ovAgP8

  Beginnen doen we zaterdag met SONS. De punkband werd dit jaar uitgeroepen tot “De Nieuwe Lichting”, de talentenwedstrijd van Studio Brussel. Onder andere Jan Paternoster (Black Box Revelation) noemde het “vrij harde goede punk”. Vroeg naar The Barn, voor een portie psychedelische garagepunk uit Melsele.

  Glints (13.55 – 14.30 / KluB C)

  Vervanger Glints is tip van de dag!

  Een last minute wijziging, ook Rock Werchter ontkwam er dit jaar niet aan. Dit jaar zegde de Noorse Susanne Sundfør eind juni nog af. Gelukkig kon Herman Schueremans nog een waardige vervanger vinden: Antwerpse hiphopband Glints! De band rond Jan Maarschalk Lemmens, een Antwerpenaar met Britse roots. Een combinatie tussen hiphop, elektronica en pop. Luister maar eens naar het aanstekelijke “Bugatti”.

  Emma Bale (14.45 – 15.15 / The Slope)

  De Belgische popprinses in wording, Emma Bale staat dit jaar op Rock Werchter. Ze is ook meteen goed voor een leuk weetje tijdens de apero: Emma Bale is dit jaar de jongste artieste op de affiche. Onderdoen voor de ouderen moet ze zeker niet. De tijd dat Emma Bale nog schattige gitaarliedjes maakte ligt ver achter haar. Tegenwoordig staat ze voor de meest catchy elektropopmuziek. Vermoedelijk brengt ze later dit jaar een nieuwe plaat uit, maar eerst Rock Werchter.

  Angèle (14.30 – 15.15 / The Barn)

  Angèle vs. Emma Bale

  Linkebeekse Angèle staat lijnrecht tegenover Emma Bale. De zus van Roméo Elvis krijgt de kans om The Barn 45 minuten plat te spelen. Ze brengt catchy songs in het Engels en het Frans. Haar single “La Loi de Murphy” heb je zeker al eens gehoord. Als we zouden moeten kiezen tussen Angèle en Emma Bale, zouden we toch voor de laatste kiezen. Het is namelijk één van de weinige shows die ze speelt. Angèle kan je nog op tal van binnen-, en buitenlandse festivals aan het werk zien.

  Faces On TV (17.55 – 18.30 / The Slope)

  https://www.youtube.com/watch?v=4S3sQbIDiVs

  Zaterdag Belgen-dag in ons lijstje. Rock Werchter heeft met Faces On TV, een van de beste debutanten van 2018 binnen. De band van Jasper Maekelberg (producer van o.a. Bazart, Tsar B, Warhola) krijgt zijn Werchter-debuut op The Slope. Oorspronkelijk gepland voor vrijdag, maar verplaatst naar zaterdag (door de Rode Duivels). Allen naar The Slope!

  Jorja Smith (18.50 – 19.50 / KluB C)

  Achttien jaar was ze nog maar en Drake riep haar nummer uit tot zijn favoriet van het moment. Ze kreeg zelfs een plek op zijn album “More Life”! Jorja Smith brengt R&B in combinatie met een vleug jazz en soul. Ze won afgelopen jaar de “Brit Critic’s Choice Award”: ook Adele en Sam Smith wonnen die prestigieuze prijs. Jorja Smith: onthou die naam maar.

  blackwave. (23.15 – 00.15 / KluB C)

  Geen zin in Pearl Jam? Producer Willem Ardui en rapper Jean Atohoun wachten je op in KluB C. Ze maken hiphop met een scheut jazz en soul. Op het podium zullen ze een aantal jazzmuzikanten van het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen meehebben. Ze krijgen een behoorlijk hoge spot op Werchter, volgens ons niet overdreven. Luister maar eens single “Elusive”. Tijd voor een bloedhete urban nacht in KluB C.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer