Deze acts gaan door naar de finale van ‘Belgium’s Got Talent’: Operastem Camille & goochelaar Steven Delaere

© VTM

© VTM

Vorige week was er uitzonderlijk geen ‘Belgium’s Got Talent’ door Rode Neuzen Dag. Koen Wauters en Laura Tesoro waren vanavond weer present samen met 8 acts die – soms letterlijk – het podium in vuur en vlam zette. De 14-jarige operastem Camille werd door het publiek richting finale gestuurd. De jury koos, uit de aflevering van vanavond, voor de goochelact van Steven Delaere.

Beginnen deden we vanavond met Gerrit Leroy en zijn PDM Big Band uit Ronse. Het gezelschap bracht wel heel veel zonnebrillen mee. De Ray Charles-fan kreeg voor zijn auditie 4 ja’s van de jury en brengt nu een nieuwe song met “heel veel power, heel veel schwung en heel veel sexy zonnebrillen”. Niels twijfelde of de act memorabel genoeg was.

Halloween is al even achter de rug, maar niet voor Studio Adagio (Meise). Zij brachten een verrassing met een creepy en duistere act waarin ze dans en gymnastiek combineren. De tijgerpakjes uit hun auditie maken deze keer plaats voor een spinnenpak. Een sterke synchrone en verzorgde act.

© VTM

An Lemmens teleurgesteld in voetballer Younes

De vijfde studioshow werd net dat tikkeltje spannender voor Koen en Laura. Zij supporteren voor hun golden buzzer Younes Ghezzal (Ronse), die tijdens zijn auditie stuntte met een voetbal. De volgende ronde haalde hij net niet, tot Laura hem halsoverkop terugriep en beloonde met een druk op de golden buzzer. Younes trainde intussen hard voor zijn nieuwe act en beloofde nog spectaculairdere tricks. De jury loofde de act van Younes, enkel An Lemmens was niet helemaal overtuigd.

Emotionele act van ARTA

Verhalen vertellen met hun dans, dat is de missie van dansgroep ARTA Company (Leuven). Ze bezorgden de hele Stadsschouwburg kippenvel met hun auditie en werden beloond met een staande ovatie én een plek in de studioshows. Hun nieuwe act vertelde een verhaal over een terminale ziekte die langzaamaan verspreidt. Een performance die recht naar het hart greep.

© VTM
© VTM

Spectaculair was ook de act van Katie Kirkland (Lommel). Geef haar een plafond en een paraplu en ze brengt een sterk staaltje luchtacrobatie. Die passie kreeg ze 15 jaar geleden te pakken, toen haar vader een circusschool oprichtte. In de studioshow zocht Katie opnieuw hogere regionen op, deze keer met een oude fiets.

Magische wereldrecordpoging van Steven Delaere

Ook Steven Delaere (Gent) werd na zijn magische auditie beloond met een staande ovatie. Dan Karaty vond zijn goochelact de strafste auditie die hij ooit zag en World’s Got Talent-waardig. Dankzij de golden buzzer van de kijkers staat Steven in de studioshows, waar hij iedereen verbaast met een nieuwe goochelact én een wereldrecord. We wisten niet dat een rubik’s cube zo magisch kon zijn.

 

F&B Acrobatics (Slovenië) wil aan zo veel mogelijk Got Talents over de hele wereld meedoen. Daarvoor kwamen ze op hun hoverboard helemaal uit Slovenië naar ons land. Vorig jaar moesten ze door een blessure afhaken voor de studioshows, maar deze keer gaan ze voor niets minder dan een finaleplek. Stelten en een hoverboard: meer hebben ze daarvoor niet nodig. “De laatste act is een act met een kapsel”, zo kondigde Laura de slotact aan. Onder dat kapsel schuilt een ijzersterke zangeres: Nathalie Makoma (Schaarbeek). Haar vertolking van Tina Turner was voor de jury een cadeau om naar te kijken en te luisteren. Het dak van de studio ging er dit keer opnieuw af met een klassieker van Tina Turner: ‘Nutbush City Limits’. Wat een feestje!

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in