More

  Deze 7 gezelschapsspellen geef jij cadeau met de feestdagen

  -

  Het is december en dat wil zeggen kerstmarkten, glühwein maar ook cadeautjes kopen. Bespaar je de stress en ga voor een gezelschapsspel, want eerlijk: wie is daar nu niet blij mee? Een geslaagde secret santa en geen verveling tijdens de feestdagen verzekerd. 

  Monopoly   

  Een échte klassieker die voor evenveel familieleden zowel gehaat als geliefd wordt. Naast de originele versie zijn er ondertussen tal van andere versies verschenen. Denk maar aan Friends Monopoly, Barbie Monopoly of de enige echte valsspelers editie.

  Bananarama 

  Dit is er eentje voor de taalvirtuozen. Ideaal als degene waarvoor je een cadeau zoekt houdt van scrabble en woordzoekers. Het doel van het spel is heel eenvoudig: je probeert op kruiswoordraadselachtige wijze zo snel mogelijk zo veel mogelijk woorden te maken. Laat die talenknobbel maar werken.

  Escape game

  Valt een escape room cadeau doen net buiten je budget? Geef een escape game cadeau. Het principe is hetzelfde als een escape room: binnen de tijd de raadsels zien op te lossen. Er zijn tientallen mogelijkheden zoals The Baron, The Witch & The Thief, de Jumanji editie of de Spy Game. Een race tegen de tijd!

  Card Against Humanity

  Dit kaartspel is niet voor tere zieltjes. Het is wél uitermate geschikt voor iedereen die een portie grove humor wel kan smaken. Laat je gedachten de vrije loop (hoe wreed die ook mogen zijn) en beleef een avondje vol lol. 

  Catastrophe 

  Dit is er eentje voor de catlovers. Ludiek uitgelegd: je bouwt de Toren van Pisa na met katten en wacht in spanning af wie de kattentoren zal laten omvallen. Geschikt voor elke leeftijd en natuurlijk maken de kattenfiguurtjes het extra leuk!

  Dobble

  Met maar liefst vijf verschillende spelmogelijkheden raak je Dobble nooit uitgespeeld . Een spel voor iedereen die zijn/haar reactiesnelheid wil oefenen en zich vooral wil amuseren. Het compacte doosje is ideaal om mee te nemen op al je toekomstige familieweekends. 

  Poetry for Neanderthals

  De spelers van dit spel spreken best een woordje Engels. Een beetje ‘Zeg eens euh’ maar als je een fout maakt, mogen de andere spelers je een tik geven met de opblaasbare knuppel. Een hilarisch spel waar nog lang over nagelachen zal worden.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie