More

  Deze 4 natuurgebieden zijn een bezoekje waard

  -

  Dit weekend kan je naast pintelieren, ook op bezoek in eigen land. Laat de stad nog even links liggen en trek naar één van onze prachtige natuurgebieden. We hebben voor jou een selectie gemaakt.

  Door de geringe neerslag tijdens het voorjaar is het erg droog in de natuurgebieden. Op bepaalde plekken is het noodzakelijk om extra alert te zijn omtrent brandgevaar. Bekijk de huidige waarschuwingen hier.

  Kalmthoutse Heide (provincie Antwerpen)

  Misschien wel het meest gekende natuurgebied. Het bestrijkt een oppervlakte van ongeveer 3750 hectare, verspreidt over de grens van België en Nederland. Ga voor een zomerse wandeling en laat je verrassen. Een must voor de natuurliefhebber.

  https://www.instagram.com/p/CBShTXRHHF_/

  Grote Getevallei (provincie Vlaams-Brabant)

  In Vlaams-Brabant in de buurt van Tienen ligt de Grote Getevallei. Graslanden, poelen en een diverse fauna en flora verrassen je ongetwijfeld. Ga voor een extra lange wandeling van 13,5 km!

  https://www.instagram.com/p/ByNvJBBIvr-/

  Kalkense Meersen (provincie Oost-Vlaanderen)

  Grachten en grote open vlaktes. Een natuurgebied in het zog van de Schelde. Bekijk en ruik de pracht van de winterse natuur. Vertrek voor dag en dauw en kom ontspannen terug.

  https://www.instagram.com/p/CBIrw6yFbiZ/

  De Blankaart (provincie West-Vlaanderen)

  De pracht en praal van dit natuurgebied speelt zich af rond de Blankaartvijver. De Blankaart bestrijkt een oppervlakte van 400 hectare, dat geeft meer dan genoeg plek voor iedereen.

  https://www.instagram.com/p/B4cgPJ5gLeI/

  Naast dit lijstje is Vlaanderen nog veel meer prachtige gebieden rijk. Ontdek deze en veel meer via de website van Natuurpunt.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie