Deze 16 kandidaten doen mee aan ‘Expeditie Robinson’ 2020

© VIER

© VIER

Nadat VIER vorig jaar in hun eentje ‘Expeditie Robinson’ organiseerde, sloegen ze dit jaar opnieuw de handen in elkaar met de Nederlandse collega’s. Vanaf donderdag 23 januari gaan acht onbekende Belgen en acht onbekende Nederlanders 32 dagen lang de bikkelharde strijd aan met zichzelf, elkaar én de natuurelementen op een onbewoond eiland. De presentatie is in handen van Bartel van Riet en Geraldine Kemper.

Team België

© VIER / v.l.n.r Niels, Natassia, Koen, Ruth, Liesbet, Farah, Kevin, Thomas 

Niels (29 – Accountmanager IT – Leuven)

Niels is een knappe, gespierde selfmade man. Heeft geen rijbewijs, maar toch werkte hij als autoverkoper en maakt hij nu carrière als accountmanager. Hij is enorm ambitieus en had eigenlijk profvoetballer willen worden. Niels is bloedfanatiek en wil echt winnen. Hij kan absoluut niet tegen zijn verlies. Toch is hij in het dagelijks leven een gezellige, sociale kerel. Dat zal dan ook zijn tactiek zijn op het eiland.

Natassia (27 – Verpleegkundige – Antwerpen)

Natassia is oorspronkelijk van Congolese afkomst. Als model heeft ze al veel van de wereld gezien, maar op dit moment rondt ze haar studie verpleegkunde af. Ze heeft jarenlang op hoog niveau geturnd en die winnersmentaliteit wil ze meenemen naar het eiland. Ze wil winnen. Daarvoor is ze bereid tactisch te spelen. Ze is een persoon met een mening, ze is eerlijk en rechtuit en zegt wat ze denkt

© VIER / Koen

Koen (37 – Beroepsmilitair – Leopoldsburg)

Koen is een echte militair. Rechtlijnig, gedisciplineerd en een echte man zoals hij denkt dat mannen horen te zijn. Hij zit bij een gevechtseenheid en wordt regelmatig op missie gestuurd. Koen heeft een duidelijke mening over de expeditieleden van voorgaande jaren. Allemaal watjes die bij het minste of geringste janken. Echte mannen huilen niet. Hij kan niet wachten om de fysieke proeven te doen, de denkproeven kijkt hij minder naar uit. Als hem iets niet zint of als mensen de kantjes ervan af lopen zal hij ze er zeker op aanspreken. Zijn zwakke plek is dat hij snel zijn geduld verliest. Overleven is voor hem geen probleem, dat heeft hij geleerd in het leger.

Ruth (33 – Militair – Lint)

Ruth is een oersterke vrouw die haar mannetje staat. Zowel in het leger als in het thaiboksen is zij gewend om ervoor te gaan. Ze is een harde tante die altijd voor de winst gaat. Ze heeft 12 jaar lang op hoog niveau aan Thai bokswedstrijden meegedaan en doet het nu nog 3 x in de week. Verder doet ze fanatiek aan paaldansen. Ze is een echte fanatiekeling, gaat echt 100% voor de winst. Ze is een echte flapuit, praat voordat ze denkt. Haar tactiek is om proeven te winnen en goed in de groep te liggen. De zwakke schakels moeten eruit, met kneuzen wil ze niet op het eiland blijven zitten.

Liesbet (45 – Psychiatrisch verpleegkundige – Aalst)

Liesbet is een spontane vrouw met veel doorzettingsvermogen. Ze wil alles uit het leven halen! Ze zoekt nu uitdagingen in de sport zoals marathons lopen en de Dodentocht, maar ze wil nog dieper gaan. Liesbet laat niet over zich heen lopen. Ze wil haar eigen wil nog wel eens doordrijven en is niet bang om haar mening te geven. Ze houdt graag vast aan haar eigen structuur en regels. Ze komt niet naar het eiland om vrienden te maken, wel om vriendelijk te zijn. Ze kijkt er naar uit om alleen op een eiland te zitten

© VIER / Farah

Farah (26 – Blogger – Barcelona)

Farah is het prototype fitgirl/blogger. Een frisse, blonde meid die 3 jaar geleden naar Barcelona is verhuisd en vanuit daar blogt over lifestyle, voeding en carrière. Ze eet heel gezond en sport veel. Maar ze is zeker niet naïef. Het is een slimme meid die veel van de wereld heeft gezien en ook al veel in het buitenland gewoond heeft. Zo werkte ze al in de jungle van Guatemala en Costa Rica en reisde ze op haar 20e alleen door Midden Amerika. Nu coacht ze, naast haar blogs, expats in Barcelona in het maken van keuzes in hun leven. Farah wil zo lang mogelijk in de expeditie blijven. Haar onschuldige uiterlijk is haar troef, daarmee wil ze ver komen. Ze is koppig en laat zich niet doen.

Kevin (38 – Cabin crew – Kontich)

Vorig jaar moest Kevin het in de Vlaamse selectie net afleggen tegen danser Thomas. Die heeft hij goed geobserveerd en hij gaat het zeker anders doen. Hij is in ieder geval een stuk sterker en oefent al een tijdje op evenwicht en kracht. Hij ziet de expeditie als een spel en heeft er dan ook geen moeite mee om vals te spelen. Liegen is iets anders dan iets niet zeggen… Kevin ziet zichzelf vooral samenspannen met de dames van het eiland.

Thomas (31- Zelfstandig elektricien – Vichte)

Thomas is het type stoere kerel. Gespierd, lang haar, baardje, veel tattoos. Maar Thomas is ook een hele olijke, goedlachse kerel. Hij is heel energiek en kan niet stilzitten. Op het eiland wil hij eens fatsoenlijke bedden en hutten maken i.p.v. die kansloze bouwwerken die hij tot nu toe heeft gezien. Hij kan het niet aanzien dat mensen maar op het strand gaan liggen. Doe iets! Zoek eten, bouw iets! Hij kan goed bouwen, verder heeft hij geen survival skills. Het woord opgeven kent hij niet. De Dodentocht deed hij zonder voorbereiding en hij zag drie maanden af om mee te doen aan de Men’s Health Contest.

Team Nederland

© VIER / v.l.n.r Aisha, Elroy, Nelleke, Dennis, Anouk, Jorik, Eva, Herman)

Aisha (28 – Dansdocent – Amsterdam)

Aisha haal je er meteen uit in een groep. Groot, enorme bos krullen en een brede lach op haar gezicht. Het is de Beyoncé van de lage landen. Aisha komt oorspronkelijk uit Sierra Leone en is als baby geadopteerd door een Nederlands gezin. Als dochter van een dorpshoofd heeft ze in haar thuisland nog eens 18 halfbroers en zussen. Dit alles heeft haar gevormd tot een ontzettende sterke jonge vrouw die heeft gestudeerd aan de dansacademie en nu op haar 28e al drie dansscholen heeft met 500 leerlingen. Ondernemen vindt ze geweldig. In een groep is zij de sfeermaker, het sociale dier, maar ze laat zich de kaas niet van het brood eten. Ze weet precies wat ze wil en dat is winnen. En niemand op het eiland gaat haar daarbij in de weg staan!

© VIER / Elroy

Elroy (32 – Mental coach – Mierlo)

Elroy is een gespierde, slimme gast met lange donkere haren die net vader is geworden. Hij heeft vroeger bij defensie bij de Rode Baretten gezeten, een tough cookie dus. Nu traint hij (oa) militairen, zowel op mentaal als fysiek vlak. Elroy wil koste wat het kost de expeditie winnen. Daarvoor neemt hij zijn fysieke skills mee maar ook zijn mentale. Met zijn coaching ervaring wil hij zijn teamgenoten manipuleren bij het maken van keuzes en de sfeer bepalen waardoor ze op iemand zullen gaan stemmen.

Nelleke (31 – Sportschoolhouder – Amsterdam)

Nelleke is een echte beauty die niet op haar mondje is gevallen. Ze is niet per se sociaal, is geen allemansvriend en kan slecht tegen zeurende mensen. Eigenlijk is ze een beetje een einzelgänger, ze weet zelf het beste hoe ze het wil. Ze is vastberaden om de expeditie te gaan winnen en daar heeft ze veel voor over: “een voor een gooi ik ze voor de trein”. Ze kan vissen, hutten bouwen en bomen klimmen en reist standaard met haar firesteel. Kortom; de ultieme Bondgirl.

Dennis (26 – Trappenmaker – Joure)

Dennis is wat je noemt een bruistablet. Een typische adhd-er die overloopt van de energie en geen moment stil kan zitten. Een hele joviale, enthousiaste man. Goudeerlijk, hij kan slecht tegen mensen die liegen. Een spannende combinatie dus met teamgenoten die daar een stuk minder moeite mee hebben. Deze stuiterende Fries is geen keiharde tactische speler, maar hij zal zich in eerste instantie gedeisd houden en zijn oor goed te luisteren leggen. Vervelen is geen optie voor hem dus hij wil altijd bezig blijven op het eiland. Een uitdaging voor zijn kampgenoten…

© VIER / Anlouk

Anouk (30 – Koffie expert – Utrecht)

Anouk is het megafanatieke, superfitte hockeygirl. Voor haar werk proeft ze 300 tassen koffie per dag, maar daarnaast speelt ze hockey op hoog niveau.Ze is zonder twijfel een tactische speler, een wolf in schaapskleren. Opgeven is geen optie, ze gaat door tot het bittere eind en daarvoor is ze bereid ver te gaan. Al zal ze zich sociaal opstellen in de groep. In de eerste fase staat het teambelang voorop, de zwakkeren maken het team zwak en moeten eruit of worden erop aangesproken. Daarna is het ieder voor zich en is alles geoorloofd. Een bloedfanatiek, meedogenloos blondje.

Jorik (42 – Voetbalintermediair – Helmond)

Jorik komt in eerste instantie over als een gezellige Brabantse knuffelbeer. Een echte Bourgondiër en familieman. Hij praat makkelijk over zijn emoties en huilt als het moet. Hoewel hij overkomt als een gezellige kerel, is hij ook ontzettend en direct. Dat brengt hem nogal eens in de problemen want niet iedereen kan dat waarderen. Hij maakt heel makkelijk vrienden, maar in het spel zijn er geen regels, de winst is het belangrijkste.

Eva (32 – Hoofdconducteur – Hoorn)

Eva is het type ‘niet lullen maar poetsen’. Eva is hoofdconducteur bij de NS en heeft tijdens haar werk al veel meegemaakt. Ze is gek op spelletjes, sociaal, fysiek en mentaal sterk, maar als haar iets niet zint dan zal ze zich zeker laten horen. Ze is bewust alleenstaande moeder van een dochtertje van 1,5, dat was haar grote droom. Ze gaat het spel tactisch spelen maar weet niet zeker of ze haar mond kan houden als het er op aan komt. Opgeven is geen optie voor haar.

Herman (48 – Uroloog – Almelo)

Herman is de oudste kandidaat. Qua fysiek en interesses valt hij nogal op tussen de rest van de expeditieleden. Hij is de intellectueel die het fijn vindt om naast zijn precisiewerk in de OK bezig te zijn in de natuur en op zijn boerderij. Daarnaast jaagt en vist hij. Hij kan zich prima redden in de natuur. Herman ziet zichzelf als de vrolijke noot in de groep, maar sociaal is hij niet de sterkste… Hij weet veel en wil zijn kennis graag delen op het eiland. Maar hij is ook nogal eigenwijs. Het tactische spel heeft niet zijn voorkeur, maar hij schuwt het zeker niet als het nodig is. Alles om zover mogelijk te komen in de expeditie. Het woord opgeven kent hij niet en hij is behoorlijk competitief.

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in