More

  DE’WAYNE ‘Stains’: “Een ijzersterk debuut” (★★★★)

  -

  Het debuutalbum van DE’WAYNE is uit. Het heet Stains en wordt uitgebracht onder het platenlabel Hopeless RecordsHet album combineert pop, hiphop, rock en punk, en dat op een half uur tijd. Welkom in zijn wondere wereld. 

  Het album begint meteen sterk met National Anthem. Het is een lied tegen politiegeweld in Amerika. DE’WAYNE schreef het al in 2019. Hij was van plan om nog een tijd te wachten om het uit te brengen, maar tijdens de Black Lives Matter-protesten van 2020 leek de tijd rijp om het aan de wereld te tonen. Hij combineert een sterke tekst met krachtige, dansbare muziek. Meteen een enorm sterk begin van zijn debuutalbum.

  Het beste van elk genre

  Dat niveau wordt aangehouden bij Radio-active. Het is een aanklacht dat iedereen in de muziekindustrie er hetzelfde uitziet en hetzelfde brengt. Hij past niet in het plaatje en wil dat ook niet. Het heeft een aanstekelijk ritme en zou zo op de radio kunnen, hoewel hij volgens de songtekst niet gelooft dat hij daar zal geraken omdat hij “niet blond genoeg is voor rock n’ roll”.

  I Know Something is meer chaotisch. Het bestaat uit snelle rap en achtergrondmuziek waar je opgefokt van geraakt. We zien het zo werken op concerten, maar het is niet ons favoriete nummer om zomaar te spelen.

  Walking To Work is dan weer enorm goed. Het combineert het beste van elk genre. Zijn stem klinkt interessant, het refrein is een echte meezinger en het is onmogelijk om stil te blijven zitten tijdens dit nummer.

  Land Of Snakes is dan weer rustiger. Het toont een compleet andere kant van de artiest. Toch hoor je nog steeds zijn eigenheid. Je voelt de emotie in het nummer. Zeker een aanrader!

  De typische DE’WAYNE-sound

  De overgang naar Super 8 voelt niet helemaal logisch, maar het nummer is zeker niet slecht. Vooral instrumentaal klinkt het interessant. Het voelt heel samenhangend, hoewel het vaak van tempo wisselt.

  Bij Money ligt de nadruk dan weer meer op de stem. Er zit een effect op waardoor het kwetsbaarder klinkt. Wanneer we bij het refrein komen is de typische DE’WAYNE-sound weer helemaal terug. De artiest toont hier nog maar eens hoe veelzijdig hij is.

  De titeltrack Stains begint snel en hyperactief. Hoewel je nog steeds duidelijk de artiest herkent, past het toch iets minder goed op het album. Het nummer an sich is zeker niet slecht, maar het doorbreekt de flow van het geheel.

  Op het nummer Perfume werkt hij samen met Awsten Knight, zanger van Waterparks. Dat de twee beste vrienden zijn, valt te horen tijdens het nummer. De stemmen vullen elkaar perfect aan. Als er steeds zulke kwaliteit geleverd wordt als de twee samenwerken, mogen ze dat zeker vaker doen. Het is origineel en toch toegankelijk.

  Sterk debuut

  Jungle start heel opvallend met een akoestische gitaar. Dat hadden we nog niet gehoord op het album. Het nummer is opnieuw iets trager, maar de overgang na Perfume werkt wel. Het heeft iets meer een singer-songwriter-vibe, al is dat zeker niet negatief.

  Afsluiten doet Stains met Me Vs You. Dat is terug meer uptempo. Het is weer enorm dansbaar, daar heeft de artiest zeker talent voor. Wie tijdens dit nummer kan stilzitten, weet niet wat plezier is. Zeker een sterke afsluiter van het eerste album van DE’WAYNE.

  DE’WAYNE bewijst nog maar eens dat het helemaal niet nodig is om een genre te kiezen. Ze allemaal combineren is ook een optie! Hij is enorm veelzijdig en toont een hele hoop talent op Stains. Een debuutalbum om U tegen te zeggen.

  Je kan Stains hier beluisteren. 

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie