dEUS op Cactusfestival: afsluiten in stijl

© Jens Baert Music Photography / Cactusfestival

© Jens Baert Music Photography / Cactusfestival

Gisteren sloot dEUS de laatste festivaldag in het Brugse Minnewaterpark af met – hoe kan het ook anders – een knallende passage. Met hun twintigjarig topalbum en een zestal dansers op zak waren Barman en co er helemaal klaar voor. Wat ons betreft telt dEUS als afsluiter absoluut als The Ideal Crash

De Antwerpenaren knalden eerder dit jaar hun album al acht keer een overvolle AB in. Ook op het Cactusfestival hadden de mannen hetzelfde voor ogen en startten ze netjes bij het begin met Put the Freaks Up Front. Met een zestal dansers die zich tussen de band bewogen, greep dEUS ieders aandacht om de laatste uren van het festival in te zetten. Met een sterk Sister’s Dew was de toon al snel gezet.

© Jens Baert Music Photography / Cactusfestival

“Eén one-night-stand is één one-night-stand, twee one-night-stands zijn twee one-night-stands, drie one-night-stands is een affaire en vier? Da’s een relatie.” Zo leidde Barman The Magic Hour in en beloofde hij het publiek om er een vierde, onvergetelijke editie mét dEUS van te maken. Halverwege hun set weerklonk de titeltrack en slaagde de band er voor het eerst in het publiek te doen bewegen. Ook al leek niet iedereen zin te hebben om de benen los te gooien, aan de rockers zal het zeker niet gelegen hebben.

Instant Street, instant happiness

Het onevenaarbare Instant Street was zonder twijfel het hoogtepunt van de avond en bewees (wie er nog aan twijfelde) wat voor muzikale genieën op het podium stonden. Belgisch’ sterkste live rocknummer? Wij denken het gevonden te hebben! Het vijftal werkte de plaat proper af met Magdalena, Everybody’s Weird, Let’s See Who Goes Down First en een ietwat dromerig Dream Sequence #1. Als kers op de taart kwamen ze nog op de proppen met onder meer Quatre Mains. Beter dan met een knallende dosis Roses kon dEUS deze prachtige zomerdag niet afsluiten. dEUS kwam, zag en deed wat er van hen verwacht werd.

Op 19 september speelt dEUS in Trix in Antwerpen. Info en tickets via www.trixonline.be 

Volg voor meer
RECENSIES OVERZICHT
dEUS op Cactusfestival 2019
deus-op-cactusfestival-afsluiten-in-stijl"Eén one-night-stand is één one-night-stand, twee one-night-stands zijn twee one-night-stands, drie one-night-stands is een affaire en 4? Da's een relatie." Zo beloofde Barman het publiek om er met The Ideal Crash een vierde, onvergetelijke editie van te maken.

1 REACTIE

  1. Wow that was unusual. I јust wrote an incredibly long comment but after
    I clіcked submit my comment didn’t show up. Grrrr…
    well I’m not writing all that over again. Anyhow, just wanted to say
    exⅽellent bloց!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in