More

  Debuut EP Jullian – ‘Reluctance’: Bedroom pop klaar voor een veelbelovende toekomst (★★★½)

  -

  De Gentse Jullian bracht vandaag zijn debuut EP ‘Reluctance’ uit. Daarmee bewijst hij met zijn bedroom pop klaar te zijn voor een veelbelovende toekomst. 

  Na enkele maanden van hard werk bracht Gentenaar Jullian vrijdag zijn debuut EP uit. De afgelopen maanden bracht hij reeds een zestal singles uit, waarmee hij – vooral in Noord-Amerika – scoorde. Zo haalde hij met single ‘Buttercup’ reeds 3,5 miljoen streams op Spotify. Het is een song waarvoor hij samenwerkte met de Schotse Sophie Wood, die hij leerde kennen via sociale media. 

  Na op zijn laatste singles samengewerkt te hebben met Taron Zohrabyan, aka Twow, ging hij voor zijn debuut EP aan de slag met Chek, een zanger uit Californië. Amper drie tracks telt deze ‘Reluctance’, maar dat komt de kwaliteit ook ten goede. Zo klinkt het soundscape op opener ‘Sunshine Baby’ opvallend ruim en warm voor Jullian. Niet alleen het instrumentarium, maar ook de lage vocals van Chek dragen daar aan bij. De soundtrack voor bij zonsondergang.

  ‘Hard to Breathe’ toont hetgeen we gewoon zijn van Jullian. De bedroom pop waarmee artiesten zoals Clairo en Gus Dapperton groot zijn geworden. Chillheid à volonté! De songs zelf die gaan grotendeels over het niet aankunnen van een relatie, omdat de persoon teveel worstelt met zichzelf. Een zwaar onderwerp, maar dat zou je zeker niet zeggen als je naar de muziek luistert. Jullian weet met zijn vrolijk klinkende songs een glimlach op het gezicht te toveren. Afsluiter ‘Vacation’ past dan ook helemaal in dat rijtje. U heeft de zon én de muziek cadeau gekregen, wat zou u nog meer hoeven?

  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie