More

  De zoektocht begint: wie zit onder de kostuums van ‘The Masked Singer’?

  Advertentie
  Advertentie

  -

  In ‘The Masked Singer’ nemen 8 bekende mensen het al zingend tegen elkaar op. Zij vermommen zich van kop tot teen in kostuums en proberen hun identiteit zo lang mogelijk geheim te houden. Vandaag werden de eerste drie pakken onthuld.

  Wolf, Libelle en Koningin. Het zijn de eerste drie pakken waarmee het VTM-programma ‘The Masked Singer’ naar buiten treedt. In totaal zullen acht bekende mensen het al zingend tegen elkaar opnemen, ieder van kop tot teen gehuld in prachtige kostuums. Enkel en alleen door het luisteren naar zijn of haar stem, kan je de ware identiteit van de man of de vrouw onder het pak achterhalen.

  Samen met de onthulling van de eerste drie kostuums, lichten de drie pakken ook alvast een tipje van de sluier over hun echte identiteit. In een persoonlijke video stellen ze zichzelf met vervormde stem voor en delen ze een eerste tip die de speculaties meteen doet aanwakkeren.

  Lees verder onder de video’s.

  Wolf

  Libelle

  Koningin

   

  De kostuums waarachter de bekende gezichten zich verschuilen, zijn niet de minste. Ze werden speciaal voor The Masked Singer in Vlaanderen ontworpen door de Amerikaanse Emmy-winnares Marina Toybina. Daarbij werd de grootste aandacht besteed aan de kleinste details om het showgehalte van het scherm te laten spatten en het resultaat mag er zijn. 

  Wie er verstopt zit in de mysterieuze kostuums, is zowel voor het 4-koppige speurdersteam als voor het publiek één groot raadsel. En dat kan echt om het even wie zijn. De bekende gezichten nemen het dan wel al zingend tegen elkaar op, dat betekent niet dat het allemaal zangers zijn. Want veel meer dan een zo goed mogelijke zangprestatie neerzetten, hebben ze allemaal één groter doel voor ogen: hun identiteit zo lang mogelijk geheim houden. Wanneer ‘The Masked Singer’ van start gaat, wordt binnenkort bekendgemaakt.

  10 weetjes over de kostuums van The Masked Singer

  1. Het gewicht van de kostuums varieert sterk. Libelle is het lichtste kostuum en weegt zo’n 3 kg. Koningin is met 12 kg het zwaarste kostuum. 
  2. De staart van Wolf weeg zo’n 4 kg. Dat zorgde voor ernstige rugpijn waardoor Wolf na enkele dagen een harnas moest dragen om het gewicht beter te verdelen.
  3. Om het pak van Koningin aan te trekken is minstens 1 uur nodig. Andere pakken hebben voldoende met 30 minuten. 
  4. Omdat het zo lang duurt om een pak aan te trekken worden plaspauzes vooraf ingepland, er kan helaas niet van worden afgeweken.
  5. De temperatuur onder een masker loopt na 10 minuten op tot ongeveer 35 graden. De Masked Singers kunnen hun maskers daarom maximaal 20 minuten aan een stuk ophouden, nadien moeten ze backstage naar frisse lucht happen. 
  6. Tijdens elke pauze worden de Masked Singers afgekoeld met elektrische handventilatoren via speciale ventilatiegaten in de kostuums. In het masker van de Libelle zit bovendien een vast ventilatiesysteem ingebouwd. 
  7. De ogen van de Masked Singers zitten zelden op ooghoogte van het kostuum. Vaak kijken ze door – langs de buitenkant onzichtbaar – kijkgaas. Hierdoor is het zicht vaak erg beperkt en kunnen ze moeilijk zonder begeleiding bewegen.
  8. De vleugels van Libelle bestaan uit een metalen onderstructuur, die een lokaal magnetisch veld creëerde waardoor het signaal van de microfoons tijdens de opnames ernstig werd verstoord.
  9. Het pak van Koningin is zo fragiel dat de buitenkant werd ingepakt in vuilniszakken om het te kunnen aantrekken en beschadiging te vermijden.
  10. De spanwijdte van Libelle is meer dan 2,5 meter, waardoor ze door geen enkele gewone deur kan. Wanneer Libelle rondloopt, is ze dan ook een ‘gevaar’ voor haar collega’s.
  BronVTM
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie