More

  De nieuwste artiest Alec Benjamin – ‘These Two Windows’ maakt kunstwerken van pijn

  -

  Alec Benjamin bracht eind mei zijn allereerste album uit, ‘These Two Windows’. Na jaren enkel singles en EP’s uit te brengen, was hij er klaar voor zijn eerste volledige plaat uit te brengen. En de plaat stelt niet teleur.

  Alec Benjamin begon als onbekende kleine artiest en groeide in 2018 al snel uit tot een wereldwijd gekende singer-songwriter. Zelfs zangers zoals John Mayer complimenteerden Benjamin op zijn specifieke en verhalende liedjesteksten. In 2019 trad Benjamin zelfs met Mayer op. Alec verwierf veel fans door zijn lied ‘Boy In The Bubble’, over een jongen die verslaafd is aan de pijn van fysieke gevechten, en werd officieel gekend door zijn lied ‘Let Me Down Slowly’. Dat lied groeide in korte tijd uit tot een radiohit. Het was dan ook eindelijk zover, vandaag bracht de Amerikaan zijn debuutalbum ‘These Two Windows’ uit. 

  Oud en nieuw

  Op het album vinden we o.a. singles ‘Jesus in LA’ en ‘Oh My God’. Voor de onlangs uitgebrachte single ‘Six Feet Apart’ haalde Benjamin inspiratie bij de huidige pandemie. Hij wil met ‘Six Feet Apart’ iedereen laten weten dat ze er niet alleen voorstaan. Zo vinden we op ‘These Two Windows’ grotendeels songs van zijn eerder uitgebrachte EP’s, maar er staat ook nieuw materiaal op. Voor de fans van Benjamin kan dat teleurstellend zijn, maar de nieuwe tracks maken dit gelukkig helemaal goed. Als je als nieuwe luisteraar aan Alec’s discografie begint, is dit album een erg goed begin, aangezien zijn beste songs op dit album verzameld zijn. 

  Alec Benjamin over ‘These Two Windows’: “Er was stress. Er was druk. Als ik John Mayer zou teleurstellen, zou het rot zijn. Ik dacht even aan opgeven, maar ik gaf niet op en daar ben ik blij om. Ik ben nog steeds aan het uitzoeken wie ik ben, maar dat is wat ik gaandeweg leerde.”. 

  Schilderen met woorden

  Op ‘These Two Windows’ schrijft Benjamin over depressie, gewelddadige relaties, ouder worden, opkomen voor je mening hoewel je vrienden het er niet mee eens zijn en nog veel meer.

  Al beperkt Benjamin zich niet enkel tot liedjes over break-ups of relaties. Hij schrijft gedetailleerde liedteksten die vaak erg dicht bij het hart van de luisteraar liggen. Hij ontwijkt geen taboe’s en schildert voor de ogen van de luisteraar een beeld dat meer zegt dan duizend woorden. Als je naar zijn muziek luistert, kijk je net naar een film. Zoek je muziek met een catchy melodieën en betekenisvolle teksten? ‘These Two Windows’ is nu beschikbaar!

  ‘These To Windows’ is vanaf vandaag overal te streamen.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie