More

  De muziekmanagers van de toekomst komen met compilatievinyl vol nieuw talent genaamd ‘Versgeperst’

  -

  Op PXL-Music is er altijd wel iets spannends te vinden! Deze keer zijn het de derdejaars muziekmanagement studenten die met een project naar buiten komen: Versgeperst. Versgeperst is een verzamelvinyl, een bloemlezing van het muzikaal talent van de Hasseltse pop- en rockschool. Portland, The Haunted Youth en Sam De Nef zijn al enkele namen die je zult vinden op deze plaat.

  PXL-Music is de enige pop- en rockschool in België. Er zijn drie departementen: muziektechniek, muziekmanagement en muzikanten. Zij zijn dan ook constant bezig met het opzetten van projecten binnen de muziekindustrie en Versgeperst is net als Vuurdoop Festival een terugkerend interdisciplinair project. Deze zijn dan ook opgezet om samenwerkingen binnen de verschillende richtingen van PXL-Music te stimuleren en ze worden mee ondersteund door de docenten. Versgeperst is dan na een aantal jaar eindelijk terug gekomen met deze nieuwe editie. Op vorige edities waren al artiesten te horen zoals Brutus, Warhola, The Guru Guru, Rumours en Lili Grace.

  Gelimiteerde voorraad

  De vinyl is een staalkaart van de muziek die op en rond de school ontstaan is en is ook zeer gelimiteerd. Ze zijn hand genummerd, met een persoonlijke brief en een met de hand gestempeld center label. Dat de derdejaars managers van PXL-Music hier dus veel tijd in hebben gestoken is zeker! De opbrengst van deze plaat zal naar het LIVE2020 fonds gaan, wiens ambitie het is om een aanvulling te bieden waar nodig in de muziekindustrie.

  De Versgeperst plaat is vanaf vandaag te koop in hun webshop, maar hij is ook beschikbaar in de Hasseltse platenwinkel Gigaswing. De volledige tracklist kan je raadplegen via hun Facebookpagina.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie