More

  De Mol België 2022 | Alles wat je hebt gemist in aflevering 5: wordt de finale live gespeeld in Paleis 12?

  © Play4

  De Mol België 2022 | Alles wat je hebt gemist in aflevering 5: wordt de finale live gespeeld in Paleis 12?

  -

  De vijfde aflevering van De Mol is voorbij. Het werd een bijzondere aflevering. Want vanaf nu gaan zoals de kandidaten als wij opzoek naar de nieuwe mol. Ondertussen kwam hun familie op bezoek. 

  In aflevering vier zagen we de mol Philippe afscheid nemen van het spel. Hij zette zijn mentale gezondheid voorop en besliste dat hij zijn rol niet meer kan uitoefenen. Een moedige keuze, maar nu zat De Mol zonder mol. Oplossing van de makers is: last minute een nieuwe mol. Maar wie?

  Opdracht 1: Waterpark

  De eerste opdracht in het waterpark lijkt simpel. Kom allemaal tegelijktijdig uit de glijbanen Labyrinth en vorm een woord op de foto. Als dat lukt, kan er een extra opdracht voor 500 euro worden gespeeld. Immers is het niet zo makkelijk als het lijkt. De acht glijbanen zijn niet even lang. Ondertussen moeten de bezoekers geldkokers vinden in het waterpark. Daarbij is een koker de “bankroet”-koker, wat wil zeggen dat het geld in de pot op nul belandt.

  De kandidaten kiezen uiteindelijk zes kokers: 10 euro, 10 euro, 10 euro, 10 euro, 1.000 euro en 500 euro. De laatste koker telt niet mee, Emanuelle heeft de koker opengemaakt. Uiteindelijk brengt de eerste opdracht 1040 euro met zich mee. Dat is zuur, want de deelnemers dachten dat ze rond de 5000 euro gingen zitten.

  Opdracht 2: Lasershooting

  De tweede opdracht begint met een rangschikkingsoefening op basis van vertrouwen. Iedereen maakte een top vijf van wie ze meest naar minst betrouwbaar vinden. Ondanks haar fout in het waterpark, staat Manu op meest betrouwbaar.

  Aan de volgorde hangen minuten vast. Wie het meer betrouwbaar is volgens de groep, krijgt meer minuten. De klok telt af en is hun persoonlijke speltijd. Als die timer op nul belandt, moeten ze de opdracht verlaten. De rangschikking is als volgt:

  1. Emanuelle
  2. Anke; 60 minuten
  3. Uma; 55 minuten
  4. Bert; 45 minuten
  5. Yens; 35 minuten
  6. Sven; 25 minuten

  Geen De Mol zonder een lasershootingopdracht. In het speelveld staan drie schutters. Als iemand geraakt wordt door de schutter, gaan er 30 seconden af van hun tijd. Als de deelnemers een schutter raakt, mag die schutter tien seconden lang niet schieten. In het veld staan vijf barakken. In de barakken staan de kandidaten voor een keuze: ofwel kiezen voor het geld, ofwel kiezen voor de pasvragen. Telkens mag slechts één persoon naar binnen.

  Emanuelle krijgt een speciale rol tijdens het spel. Net voor het einde wordt zij als schutter ingeschakeld. Als ze iemand kan raken met pasvragen, krijgt zij de pasvragen. Maar als ze iemand raakt met geld, gaat dat bedrag uit de pot. Uiteindelijk raakt ze Sven – die een koffer heeft met twee pasvragen, Bert – met een pasvraag en Uma – ook met twee pasvragen. Anke en Yens heeft ze laten gaan, wat een goeie inschattingskeuze is. Zij zijn allebei voor de groepspot gegaan. Zo is er 3000 euro verdiend en heeft Manu vijf cruciale pasvragen.

  Onze hoofdverdachte Yens

  We gokken dat Yens de nieuwe mol is. Hij lijkt immens vrolijk en lijkt nog altijd te gaan voor het spel. Dat probeert hij in het waterpark nog eens te verduidelijken, al kan dat excuus niet meer gelden nu er een nieuwe mol in het spel zit. Tijdens de tweede opdracht probeert hij opnieuw de groep er van te overtuigen om voor het geld te gaan. Zo kon er een maximumbedrag van 6500 euro uit de pot verdwenen zijn.

  © Play4

  Afvaller Bert

  Hoewel boomverzorger Bert sinds de allereerste dag door had dat Philippe de mol was, door het praten in zijn slaap, is de nieuwe zoektocht een pak moeilijker voor hem. Er verschijnt een rood scherm en moet dus naar huis. In het programma De Mol: je was een goede kandidaat blikt hij nog even terug op zijn avontuur.

  Finale

  Op het einde van de aflevering krijgen we iets nieuws mee over de finale. Op zondag acht mei wordt de laatste aflevering uitgezonden. Wie wil, kan dat doen in Paleis 12, Brussel. Een ticket kost 25 euro. Bezoekers krijgen dan een rol in het spel, maar wat die rol is, is nog af te wachten. Wordt de finale dan pas gespeeld en krijgen we live mee wie de winnaar wordt?

   

   

  Dit bericht op Instagram bekijken

   

  Een bericht gedeeld door Play4 (@play4_be)

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer