De Mol – Aflevering 3

Lees onze samenvatting en verdachten uit aflevering 3 van 'De Mol'.

© VIER

Vanavond was het alweer de derde aflevering van ‘De Mol op VIER. Lees hieronder de samenvatting van de derde aflevering, samen met onze verdachten. 

Spoiler alert: indien je de aflevering nog gaat bekijken, lees dan niet verder.

La Valenciana: dorpsfeest 

© VIER

De kandidaten gaan in de derde aflevering naar het stadje Valenciana, daar moeten ze samenwerken om een dorpsfeest te organiseren. De kandidaten kunnen kiezen tussen drie opdrachten: piñata, sombrero of tequila.

© VIER

Piñata

Joke, Jeffrey en Steve gaan voor de Piñata-opdracht. Ze kunnen hiermee 1500 EUR verdienen. Joke krijgt een mash-up (een mix van twee bekende liedjes) te horen. Ze moet de nummers herkennen, waarna Steve de juiste piñata moet aanduiden en Jeffrey naar de juiste piñata moet begeleiden.

Deze opdracht loopt niet van een leien dakje. Joke herkent wel steeds de juiste nummers, maar Steve kan niet de juiste piñata’s aanduiden. Steve slaagt er niet in om Bon Jovi en Chris Martin op de piñata’s te herkennen. Ook kent Steve het verschil niet tussen Lady Gaga en Madonna.

© VIER

Hierna wisselen de kandidaten van plaats. Hierna lukt de opdracht iets beter. Wel is het nog steeds moeilijk aangezien Steve nu de nummers moet herkennen. Ze slagen er niet in om twee juiste artiesten aan te duiden, door de beperkte (hedendaagse) muziekkennis van Steve.

Uiteindelijk weten ze toch wat geld bijeen te rapen. Voornamelijk door Jeffrey en Joke. Steve, Joke en Jeffrey verdienen 250 EUR.

Tequila

Lloyd en Baha spelen een tequila-quiz. Ze moeten kiezen tussen drie antwoorden, maar enkel onder het juiste antwoord zit water. Na afloop moeten ze een alcoholtest ondergaan, indien ze positief blazen verliezen ze al het geld.

Al snel verzamelen ze foute antwoorden. Ze krijgen beiden drie tequila’s te verwerken. Na de quiz krijgen ze 15 minuten wachttijd, Lloyd en Baha vullen die met een portie stadsfitness. Ze blazen uiteindelijk beiden negatief en verdienen 900 EUR.

© VIER
Sombrero

Katrien, Pieter en Pascale moeten de dansers voor het feest halen. Ze staan op het dak van een kerk, terwijl ze dansers met een gele, blauwe en rode sombrero moeten volgen. Twee moeiljkheden: ze moeten terwijl een memoryspel spelen en er komen steeds dansers met gekleurde sombrero’s bij. Al snel lijkt het een onhaalbare opdracht, op een bepaald moment draait Pascale zich om terwijl Katrien naar beneden geroepen wordt. Ze slagen er niet in om de juiste dansers te kiezen en verdienen niets.

De eerste opdracht levert 1500 EUR, van de 4500 EUR op

Verdachten bij opdracht 1
 • Steve handelde al snel verdacht, zo zat hij niet alleen in een goed te mollen opdracht, maar leek hij ook stevig te manipuleren. Het was opvallend dat hij een popicoon zoals Madonna niet wist te herkennen of dat hij niet wist hoe Bon Jovi eruit zag. Ook het luisteren (en nazingen) verliep niet van een leien dakje. Misschien heeft Steve wel andere interesses, maar zulke grote sterren niet herkennen lijkt onwaarschijnlijk.
 • Wie subtieler heeft gemold is Pascale. Zij zat ook bij een opdracht waar er makkelijk gemold kon worden. Op een bepaald moment draaide ze zich om wanneer Katrien naar beneden werd geroepen, hierdoor keek niemand naar de sombrero’s en leek het spel al verloren.
© VIER

Onze (hoofd)verdachte bij opdracht 1: Steve en Pascale.


El Autódromo de León

De kandidaten kunnen bij deze opdracht 3000 EUR verdienen. De groep vaardigt een piloot en co-piloot af. Uiteraard wordt Jeffrey gekozen, aangezien hij in het echte leven chauffeur is. Jeffrey kiest als co-piloot Pieter.

© VIER
Rijexamen

Jeffrey en Pieter moeten over vijf ronden een snellere tijd neerzetten dan een professioneel coureur. Ze krijgen hiervoor wel een aangepaste auto, Pieter zit namelijk op het dak van de auto. Terwijl moeten ze vragen oplossen over het theoretische rijexamen. Pieter beschikt over een boek met de theorie van het rijexamen. Antwoorden doet Pieter door een bordje met A,B of C naar boven te houden voor een flitspaal.

Obstakels

De andere kandidaten kunnen de racepiloot vertragen. Dit doen ze door te fietsen, een oude man te helpen oversteken en een band te vervangen.

© VIER

Katrien en Steve moeten beiden één kilometer fietsen, daarna springt een verkeerslicht op rood. Hierna moet de racepiloot 20 seconden wachten. Katrien en Steve slagen erin om het licht op rood te krijgen. Hierna krijgt Steve het wel erg moeilijk. Katrien kan opnieuw de volgende kilometer halen, Steve slaagt hier niet in. Ze kunnen de racepiloot hierdoor maar één keer vertragen.

Lloyd en Baha kunnen tegen 40 km/u met een safety car voor de racepiloot rijden. Hiervoor moeten ze wel erin slagen om een band van het voertuig te vervangen. Ze slagen hier in ronde drie van vijf in.

© VIER

Joke en Pascale moeten een bejaarde man bevrijden uit een auto en en hem helpen oversteken. Hiervoor moeten ze ook een mechanische arm in werking stellen door een snoer te ontwarren. Joke slaagt er al snel in, om het slot open te krijgen. Pascale blijft wel knoeien met het ontwarren van het snoer. Uiteindelijk slagen ze hier toch in, de man steekt langzaam over en zo winnen de kandidaten extra kostbare seconden.

Wie was de snelste?

Uiteindelijk slaagt de racepiloot erin om 7 min., 7 sec. te doen over de vijf rondes. Jeffrey en Pieter hebben het parcours in 5 min., 37 sec. voltooid. De groep verdient hierdoor 500 EUR. Ook met de vragen kon de groep extra verdienen, jammer genoeg hadden Jeffrey en Pieter maar één vraag juist: ze verdienen nog eens 500 EUR.

De tweede opdracht levert 1000 EUR, van de 3000 EUR op


Verdachten bij opdracht 2
 • Het is alweer Steve die opvalt. Hij leek de grootste moeite te hebben met het fietsen. We weten uiteraard niet op welke de weerstand de fietsen stonden. Misschien willen de makers na Jeffrey vorige week, Steve nu erg verdacht maken.
 • Pascale viel alweer op, ze leek niet erg snel het snoer te ontwarren. Ze slaagde hier wel in, al leek dit wel grotendeels door Joke te komen.

Onze (hoofd)verdachte bij opdracht 2: Steve en Pascale.

Eliminatie

Vlak voor de groep doorreist naar Mexico Stad, moet één kandidaat de groep verlaten. Wel moeten ze de groepspot verdelen over de kandidaten.

© VIER

De pot is verdeeld over 8 koffers, 6 met geld, 2 zonder. Als er geen geld uit de pot verdwijnt, verdienen ze 3000 EUR. De groep heeft de grootste moeite om het geld te verdelen, uiteindelijk nemen Baha en Jeffrey de koffers met 0 EUR. De kandidaten kregen ook te horen, dat enkel kandidaten met een gevulde geldkoffer de eliminatie konden beïnvloeden.

De geldverdeling:

 • Jeffrey en Baha: 0 EUR
 • Katrien: 700
 • Steve: 1000
 • Pascale: 1500
 • Joke: 2000
 • Pieter: 3000
 • Lloyd: 6000 EUR

Uiteindelijk krijgen de kandidaten met geld, de mogelijkheid om pasvragen te kopen met de groepspot. Steve koopt twee pasvragen, Pieter koopt er ook twee, Joke één. Hierdoor daalt de groepspot van 14.200 EUR naar 11.700 EUR.

Jammer genoeg moet nog steeds één kandidaat het spel verlaten en zo verdwijnt misschien nog meer geld. Uiteindelijk blijkt dat de sympathieke Antwerpenaar, Jeffrey het spel moet verlaten.
De groepspot na aflevering drie: 11.700 EUR


Onze verdachten na aflevering 3: Steve en Pascale.

‘De Mol’, iedere zondag 20u op VIER.

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in