De Mol – Aflevering 2

Lees onze samenvatting en verdachten uit aflevering 2 van 'De Mol'.

© VIER

Vanavond was het alweer de tweede aflevering van ‘De Mol’ op VIER. Lees hieronder de samenvatting van de tweede aflevering, samen met onze verdachten. 

Spoiler alert: indien je de aflevering nog gaat bekijken, lees dan niet verder.

In de vorige aflevering van ‘De Mol’ konden we Joke zien vertrekken na het lezen van de mysterieuze brief die ze gewonnen had. In de brief stond dat ze zonder omkijken moest vertrekken. Nu blijkt dat ze ook 20 pasvragen kan winnen indien ze uit handen blijft van de groep.


Wanted Joke

Verspreidt over enkele dorpen liggen blanco schijven. Iedere schijf kan gebrandmerkt worden, ofwel door Joke (voor pasvragen), ofwel door de groep (voor geld). Joke krijgt een kwartier voorsprong ten opzichte van de groep. De groep kan Joke neerschieten met drie paintball geweren. De groep beschikt over een pick-up, een helikopter (die ze 20 minuten mogen gebruiken) en drie paarden. Joke verdient alleen pasvragen als ze ongeschonden in de haciënda geraakt. De groep verdient enkel geld als Joke niet neergeschoten wordt, alvorens de gebrandmerkte geldschijven in de haciënda zijn.

© VIER

De groep wordt als volgt opgedeeld:

 • Pick-up: Jeffrey, Lloyd en Katrien
 • Paarden: Steve, Bahador en Pieter
 • Helikopter: Channy en Pascale

Het plan: de paarden gaan op zoek naar geldschijven, de pick-up en helikopter jagen op Joke. Het trio in de pick-up verandert al snel van gedachte en eist het brandijzer op. Bahador weigert het brandijzer weg te geven en de pick-up druipt af zonder brandijzer af.

© VIER

Ondertussen slaagt Joke erin om in het eerst dorp vier pasvragen te brandmerken. De pick-up rijdt meteen naar het dorp waar Joke zich bevindt. Op enkele honderden meters van het dorp keert de pick-up om, omdat ze denken dat ze niet in de juiste richting reden.

Joke en haar onderhandelingen

Enkele ogenblikken later stijgt de helikopter op en wordt Joke gelokaliseerd. Channy en Pascale sturen de pick-up in de richting van Joke. Ze wordt kort hierna gevonden door de pick-up, waarna ze even onderhandelen over het verdelen van pasvragen. Joke biedt van haar 8 verzamelde pasvragen, één aan iedere persoon aan. Zo houdt zij er nog vijf over.

Katrien weigert een deal te sluiten en vertelt via de walkietalkie dat ze Joke gevonden hebben. De groep besluit dat de onderhandelingen niet meer nuttig zijn, waarop Jeffrey zegt dat ze Joke moeten neerschieten.


 

Door het neerschieten van Joke verdient de groep geen geld en verdient niemand pasvragen. Een doodeerlijke groep dit jaar en een geslaagde gemolde opdracht.

Verdachten bij opdracht 1

 • Jeffrey valt in de eerste opdracht erg op. Ten eerste is hij erop gebrand om Joke zo snel mogelijk neer te schieten. Hij pusht de groep erg om Joke te doden. “Vrijstellingen zijn belangrijker dan geld”, zegt hij. Ook is het Jeffrey dat om het brandijzer vraagt en zo het plan wilt wijzigen. Wilt hij zo alles zelf in handen hebben? Ten slotte draagt hij bij de eerste opdracht een T-shirt met pistolen. Is dit een link naar de eerste opdracht? Ook bij de vorige opdrachten droeg hij kledij dat steeds een link naar de opdracht was.
 • Ook Steve valt erg op in deze opdracht. Hij wilt ook erg graag Joke zo snel mogelijk neergeschoten zien. Het opwarmen van het brandijzer duurt extreem lang, wat door Bahador wordt opgemerkt.
 • Aan Bahador vallen twee dingen op: hij wilt het brandijzer niet afgeven, waardoor de auto zonder brandijzer op pad gaat. Ook geeft hij zich op om te paard te gaan, maar wilt hij (opvallend genoeg) niet in galop gaan, waardoor het een tijd duurt voor ze bij de eerste schijven terechtkomen.
 • Lloyd valt ook erg op, hij is de persoon dat Joke neerschiet. Opvallend als je weet dat hij geen pasvragen verdient, maar hierdoor ook alle kansen op geld voor de groep weggooit.
 • Katrien is ook verdacht bij deze opdracht. Bracht ze de rest van de groep – express – te vroeg op de hoogte, zodat ze Joke gingen neerschieten?

Onze (hoofd)verdachte bij opdracht 1: Jeffrey en Steve.

Homerun

De groep deelt zichzelf in twee groepen: Jeffrey en Katrien worden geblinddoekt en gaan de hele dag met een gids op pad in de meest romantische stad van Mexico: Guanajuato. ’s Avonds krijgen ze hierover drie vragen. Ze krijgen ook alle molboekjes mee, als één van de twee in de boekjes kijkt mislukt de opdracht.

© VIER

De andere kandidaten gaan baseballen. Ze verzamelen vragen door honkbal te spelen tegen kinderen van het vijfde leerjaar. Bij een homerun verdienen ze sowieso 300 EUR. Channy en Steve worden afgevaardigd om vragen te beantwoorden. Door vragen te beantwoorden (niveau vijfde leerjaar) kunnen ze 6000 EUR verdienen.

Uiteindelijk levert de opdracht 2300 EUR op. Channy en Steve beantwoorden 20 van de 40 vragen juist. Ook werd er een homerun gelopen, waardoor ze 300 EUR extra verdienen.

© VIER

’s Avonds krijgen Jeffrey en Katrien drie vragen over hun dag. Eentje over het eten, eentje over wat echt gebeurd is en eentje over hun gids. Ze beantwoorden de drie vragen correct en verdienen 3000 EUR. Ook keek niemand in de molboekjes.

Totaal in de groepspot: 12.050 EUR

Verdachten bij opdracht 2
 • Steve is hier erg verdacht. Hij kon als arts bijvoorbeeld niet correct antwoorden op hoeveel tanden een kindergebit heeft. Ook op vragen zoals de munteenheid van Rusland kan hij niet antwoorden. Hij lijkt ook altijd eerst te wachten op het antwoord van Channy, zodat hij hierop kan inspelen.
 • Ook Jeffrey is hier weer verdacht. Hij probeert Katrien aan te sporen om in de molboekjes te kijken (en zo geen geld te verdienen). Dit mislukt wel.
 • Meerdere kandidaten, onder andere Lloyd en Bahador hebben moeilijkheden bij het baseballen. Bahador loopt ondanks een slechte slag naar een honk, waardoor de rest van de groep ook moet lopen. Hierdoor haalt Pieter de eindmeet niet. Al lijkt het wel onwaarschijnlijk dat De Mol bij de lopers zou zijn, omdat de invloed op de mogelijke winst hierdoor niet al te hoog is.

Onze (hoofd)verdachten bij opdracht 2: Steve en Jeffrey.

Eliminatie

‘De Mol’ stuurt iedere week iemand naar huis en dat is deze keer niet anders. Jammer genoeg moet de groep afscheid nemen van de enthousiaste Limburgse Channy. Zij was dus al niet De Mol.


Onze verdachten na aflevering 2: Steve en Jeffrey.

‘De Mol’, iedere zondag 20u op VIER.

Volg voor meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in