De Mol – Aflevering 1

Lees onze samenvatting en verdachten uit aflevering 1 van 'De Mol'.

© VIER

Vanavond heeft Vlaanderen voor het eerst kennis gemaakt met de nieuwe mol. Het nieuwe seizoen is weer goed voor tal van spannende opdrachten in het prachtige Mexico. Wij vatten de eerste aflevering samen.

Spoiler alert: indien je de aflevering nog gaat bekijken, lees dan niet verder.

Een warm welkom moet Gilles De Coster gedacht hebben. Negen kandidaten, één mol: allemaal lagen ze begraven in een kist. Zo begon de eerste aflevering van ‘De Mol’ op VIER. De Mol had de kandidaten ingedeeld in duo’s, ieder duo kreeg een bepaalde prijs op hun geplakt als ze zichzelf konden bevrijden. Uiteraard werden moeilijkheidsgraad en mogelijke winst aan elkaar gekoppeld.

© VIER

Graven maar

De kandidaten konden met elkaar communiceren via walkietalkies. Ieder duo had één of meerdere raadsels op te lossen. Het duo dat het meest waard was: Joke en Steve (2500 EUR) moesten door de andere kandidaten bevrijd worden. Eens de kandidaten de kisten van Joke en Steve openden bleken ze een kaart te vinden, Joke en Steve lagen zo’n 500 meter verderop. De groep kon Joke en Steve niet op tijd bevrijden, ze blijven steken op 1750 EUR. De overige duo’s kunnen zichzelf wel bevrijden, behalve Pascale en Katrien, zij falen.

Onze verdachte bij opdracht 1: Pascale.

Mexico Vakantieland

© VIER

Voor een vleugje cultuur zit ‘De Mol’ ook nooit verlegen. De tweede opdracht leert ons ook een nieuwe term kennen: callejoneada. Dat is een soort van parade doorheen de stad, waarbij je zingt (en drinkt) op de tonen van een mariachiband. – En ja, op zo’n moment missen we Erika Van Tielen. – Een soort van Mexicaanse polonaise.

Twee kandidaten worden door de groep afgevaardigd om de mariachiband te volgen: Channy en Bahador.

Hun opdracht: de muziek herkennen die de band speelt en op het einde de kippen met de juiste vrouwennaam – die ze uit de muziekstukken afleiden – vangen. Zij falen in de opdracht doordat ze de foute kippen kiezen, Bahador moe is van een paar sprintjes (terwijl hij zijn loopkunsten wou tonen) en Channy doodsbang van kippen is.

Joke en Kelly falen met dominoblokjes

De andere kandidaten moeten verschillende opdrachten uitvoeren langs het parcours,  zij moeten in hun opdracht slagen voor de mariachiband langskomt, om 1000 EUR per opdracht te verdienen. De eerste opdracht bestaat uit dominostenen leggen: Joke en Kelly falen hierin.

© VIER
© VIER
Basketbal

De tweede opdracht wordt gespeeld door Jeffrey, Lloyd en Katrien. Zij moeten woorden vormen met basketballen. Er is steeds een basketbal te veel, die ze achteraf in de ring moeten gooien. Zij kunnen de opdracht net op tijd voltooien. De groep verdient 1000 EUR.

Wie ben ik?

De derde opdracht is het spel ‘Wie ben ik?’. Pascale, Steve en Pieter moeten raden welke naam op hun hoofd kleeft, dit doen ze door ja/nee vragen te stellen aan een Mexicaan. De Mexicaan spreekt enkel Spaans, ze kunnen vragen stellen door middel van een woordenboek. Wie in deze opdracht opvalt is Pascale. Steve zegt tot driemaal toe dat Pascale ‘Pamelo Anderson’ moet raden. Toch zegt Pascale ‘Melania Trump’, terwijl ze wist dat haar personage een actrice was. Desondanks winnen ze de opdracht, ze verdienen 1000 EUR.

© VIER

Onze verdachte bij opdracht 2: Pascale.

Joke wint ‘cliffhanger van de eerste aflevering’

De groep deelt zichzelf op in duo’s. Ieder duo moet van een steile rots afdalen. Onderweg moet één afdaler een uitspraak lezen van een kandidaat, de andere afdaler krijgt de vier mogelijke kandidaten. De kandidaat die het snelste afdaalt wint een enveloppe, met de ‘cliffhanger van de eerste aflevering’. De groep wint 3000 van de mogelijke 5000 EUR. Twee vragen worden dus fout beantwoord.

© VIER

Joke is het snelste beneden en wint de enveloppe. Hier vielen twee dingen op: Joke geeft antwoord alvorens Jeffrey de vraag voorgelezen had en ze lijkt wel een getrainde militair. De techniek en snelheid waarmee Joke naar beneden kwam waren bijna ongelofelijk, zij kwam 30 sec eerder dan de tweede snelste beneden aan.

Zou de mol cruciale informatie uit de enveloppe voor zich willen houden en het afdalen ingeoefend hebben?

Onze verdachte bij opdracht 3: Joke.

Eliminatie

Tijdens de eliminatie wordt het duidelijk dat er een ex aequo is, hierdoor moet de kandidaat met de minste juiste antwoorden en tegelijk het traagste was, afscheid nemen van de groep. Dit blijkt Kelly te zijn, maar alvorens Kelly het spel verlaat vraagt Gilles haar molboekje.


 

Pas na de eliminatie mocht Joke haar enveloppe met ‘de cliffhanger van de eerste aflevering’ openen. Na het lezen staat ze onmiddelijk recht en zet ze zich achterin een pickup truck. Einde van de eerste aflevering.


 

Onze verdachten na aflevering 1: Pascale en Joke.

‘De Mol’, iedere zondag 20u op VIER.

Volg voor meer

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in