More

  De Mol 2022 start op zondag 20 maart, finale live te zien in Paleis 12

  © Play4

  De Mol 2022 start op zondag 20 maart, finale live te zien in Paleis 12

  -

  De Mol 2022 start op zondag 20 maart, dat maakte Play4 zopas bekend. Bovendien maakten ze een heleboel ander nieuws bekend, zoals een documentaire, een nieuwe locatie voor Café De Mol en nieuws over de kandidaten.

  Zondag kondigde Play4 met een mysterieus filmpje nieuws aan over het nieuwe seizoen van De Mol. Stipt om 11 uur maakte de zender een heleboel informatie bekend over het tiende seizoen van De Mol. Bovendien heeft de zender een heleboel plannen, want om de jubileumeditie te vieren, hebben ze enkele verrassingen in petto.

  Het belangrijkste nieuws is de startdatum van het tiende seizoen: op zondag 20 maart krijgen we de eerste aflevering te zien die opgenomen werd op Lanzarote. De archipel met surrealistische landschappen en vulkanische energie vormt voor de negen kandidaten de eerste kennismaking met de saboteur. Zoals steeds heeft de groep één doel: de saboteur vinden en terwijl zoveel mogelijk geld verdienen.

  Het eerste promofilmpje van het nieuwe seizoen – dat samen met de startdatum bekendgemaakt werd – roept meteen een heleboel vragen op. Want aan het einde van het filmpje krijgen we het gezicht van een mysterieus persoon te zien. Is het de saboteur? Is het iemand anders? Is het een tip?

  Canarische Eilanden

  Wat we zeker weten is dat het nieuwe seizoen niet op Lanzarote blijft, maar naar de verschillende Canarische Eilanden trekt. “Het wordt een ontdekkingstocht met telkens een andere wereld die voor ons opengaat”, zei Gilles daar eerder over. “Ikzelf was nog nooit in dit hoekje van de wereld geweest, maar mijn mond is geregeld opengevallen van de natuurpracht, de vulkanische landschappen en de mysterieuze binnenlanden vol adembenemende panorama’s. Dit was een ongelofelijke ontdekking.”

  Daarmee kiest het programma opnieuw voor een Europese bestemming. De voorbije twee seizoenen werden opgenomen in Griekenland en Duitsland. Dat de productie opnieuw voor een Europese bestemming kiest, heeft ongetwijfeld met de pandemie en de bijhorende reisbeperkingen te maken. Ook is De Mol een grote en dure productie die met de nodige voorzichtigheid aangepakt moet worden. Zo werden afgelopen jaar strikte bubbels gehanteerd tussen onder meer de crew en de kandidaten. Zo zat zelfs presentator Gilles De Coster niet in de bubbel van de kandidaten.

  Gelukkig hoeven we niet vrezen voor een ‘slecht’ seizoen van De Mol. Zo zagen we dat de voorbije seizoenen niet moesten onderdoen voor de eerdere seizoenen in onder meer Mexico, Argentinië en Vietnam.

  Café De Mol en live finale in Paleis 12

  Na elke aflevering van De Mol blijft ook Café De Mol trouw op post. Al voert Play4 dit jaar enkele aanpassingen door. Zo zal niet langer ex-deelnemer Gilles Van Bouwel het programma presenteren, maar wel Play Sports-host Dennis Xhaët. Het programma gaat bovendien helemaal live vanuit De Koninck Stadsbrouwerij in Antwerpen. De eerste aflevering van Café De Mol is te zien op zondag 13 maart. In die uitzending worden ook de kandidaten bekendgemaakt.

  Al verdwijnt Gilles Van Bouwel niet van het scherm, want hij zal nog te zien zijn in uitgebreide interviews met de afvaller en voor een wekelijkse ‘Leerlingenraad dat de theorieën en visies van kinderen doorheen heel Vlaanderen volgt. Dat kan je allemaal terugvinden vanaf 20 maart in De Mol-zone op Telenet.

  Bovendien kan je dit jaar ook de finale helemaal live beleven. Op zondag 8 mei zal Play4 de finale uitzenden in Paleis 12 in Brussel. Tickets via goplay.be/tickets

  Documentaire

  Tien jaar De Mol: dat laat Play4 niet zomaar voorbijgaan. Ze blikken in een documentaire van Woestijnvis terug op het tienjarige bestaan van De Mol. De documentaire kijkt daarvoor ook terug in de tijd naar hoe Tom Lenaerts, Bart De Pauw, Michiel Devlieger en Michel Vanhove na Schalkse Ruitsers op zoek gingen naar een nieuw kijkcijferkanon.

  De bezielers van De Mol schrijven tussen 1998 en 2003 televisiegeschiedenis. In docu 10 X De Mol blikken zij, samen met enkele bijzondere protagonisten, terug op de tijd waarin ze heel Vlaanderen in de ban hielden met de meest legendarische zoektocht ooit op televisie. Over hun eerste twijfels en onzekerheden tot het plezier, de opluchting en de euforie als de puzzelstukjes in elkaar vallen.

  De documentaire is vanaf vandaag te bekijken in De Mol-zone op Telenet. Het programma is later ook te zien op Play4.

  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer

  Advertentie