More

  De Mol 2022 finale: live in Paleis 12, publiek zal invloed hebben

  © Play4

  De Mol 2022 finale: live in Paleis 12, publiek zal invloed hebben

  -

  Volgende week is het tijd voor de laatste aflevering van De Mol 2022. Het programma zal voor het eerst een live finale krijgen. De drie finalisten zullen komende zondag pas weten wie de winnaar en saboteur van het programma is. 

  Het jubileum van De Mol is behoorlijk turbulent geworden. Niet alleen vertrok de mol, maar ook twee kandidaten moesten door medische problemen forfait geven. Zo bezeerde Nele haar been en viel Anke vlak voor de halve finale af met een elleboogbreuk. Gelukkig was er in de voorlaatste aflevering geen onheil meer te bespeuren.

  Voor de eerste opdracht trokken Yens en Uma de bergen in. Ze kregen een snelcursus van een lokale taal te horen, waarna ze aan de hand van enkele fluittonen de antwoorden op enkele vragen moesten achterhalen. Toegegeven, de opdracht was vrij moeilijk. Toch leek er meer geld dan nodig weg te vloeien. Bij Manu en Sven verliep de opdracht een stuk vlotter. Op z’n eentje verzamelde Sven een groot bedrag. Dat deed hij door het raden van allerlei hippie wijsheden. Manu stond erbij en keek ernaar, waarna ze door van het bed te glijden 750 euro verloor. Onhandigheid zo blijkt later.

  In de tweede opdracht konden we nog eens genieten van een spelletje psychologische oorlogsvoering. De kandidaten moesten geblinddoekt, om beurt, in een huis op rode knoppen duwen. Onderweg kregen ze de hulp van het familielid van de mol. Hij of zij gaf correcte aanwijzingen, maar verleidde de kandidaten ook met molboekjes en finalevragen. Emanuelle duwde op geen enkele knop, maar nam wel enkele finalevragen mee. Uma vertrouwde de handlanger en besloot opzichtig haar blinddoek af te doen om de molboekjes te bekijken. Het was meteen game over voor haar, wanneer ze neergeschoten werd door een boogschutter. Yens kon twee knoppen induwen, net zoals Sven. Hij verraste wel door bovendien ook een molboekje te nemen en finalevragen binnen te halen. Yens nam geen voordelen mee naar buiten.

  Onze verdachte: Uma

  Een kandidaat kunnen we definitief afschrijven als mol: Sven. Hij verdiende de voorbije weken veel geld en liet amper steken vallen. Yens en Uma doen het de voorbije afleveringen opvallend minder goed. In de eerste opdracht ging Uma vaak mee in de verkeerde antwoorden van Yens. Subtiel molgedrag noemen we dat. Vermoedelijk weet Yens dat Uma de mol is en probeerde hij haar zo in de val te lokken. Ook in de tweede opdracht werd ze neergeschoten nadat ze haar blinddoek afzette. Yens leek zeker van zijn stuk en liet zich niet verleiden door molboekjes of finalevragen, terwijl dat net het nodige tijdverlies kon opleveren. Onze hoofdverdachte vlak voor de finale: Uma.

  Emanuelle trok aan het kortste eind. Zij kreeg de bittere eer om het programma voor de finale te verlaten.

  Paleis 12

  Aan het einde van de aflevering verraste presentator Gilles De Coster ons met een opvallende boodschap. Zo zal de finale live gespeeld worden in Paleis 12. De drie finalisten zullen daar een act opvoeren die een invloed zal hebben op het eindspel. Je kan niet meer bij de finale zijn. Die is ondertussen hopeloos uitverkocht.

  BronPlay4
  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer