More

  De Mol 2022 België: Wat een aflevering! Lees hier wat je hebt gemist

  © Play4

  De Mol 2022 België: Wat een aflevering! Lees hier wat je hebt gemist

  -

  Gisterenavond was het alweer de vierde aflevering van De Mol. Ook deze keer was het programma trending op Twitter. Maar kijkers deelden niet hun hoofdverdachte of tips naar de mol. Wel uiten ze hun verbazing na de opvallende plottwist. 

  Opdracht 1 : Thomas De Gendt

  De aflevering start met een groepsopdracht. De Belgische Lotto-renner Thomas De Gendt, winnaar van onder andere een ritzege in de Tour de France, is opgetrommeld naar Gran Canaria. De groep moet De Gendt voor blijven om 3000 euro te verdienen. Natuurlijk begint De Gendt wel paar minuten en kilometers later. Ook onderweg kunnen de kandidaten de wielrenner tegen houden.

  Alle druk ligt op Yens. Hij moet de laatste kilometers beklimmen terwijl De Gendt op zijn hielen zit. Dan krijgt hij een voorstel van presentator Gilles De Coster: “Je kan de laatste kilometer met een elektrische fiets afleggen, maar dan wordt het verdiende geld van vandaag met de helft verminderd”. De kandidaten verzamelden onderweg 3000 euro – geen geslaagde dag voor de mol -. Yens gaat in op het voorstel, blijft de Lotto-renner voor en wint dus 1500 euro voor de groepspot.

   

  Opdracht 2 : dragqueen

  Voor de tweede opdracht in de aflevering werd de groep weer opgesplitst. Bert, Sven en Yens ontpoppen zich tot dragqueens. Een jury gaf het drietal de meeste punten: een welverdiende negen. Philippe en Anke zorgen voor het decor. Dat was minder geslaagd. Philippe en Anke halen een zeven van de jury. Wie er het slechtste vanaf bracht, zijn Emanuelle en Uma. De muziek was niet in orde en ze kregen dus ook maar een vier op tien. Toch bracht dat het totaal op 35 punten, goed voor 2000 euro in de pot. En Bert is blij dat hij iets van zijn bucketlist heeft kunnen schrappen.

   

  De mol stapt uit het spel

  Verrassing van formaat. De mol geeft via een videoboodschap toe dat hij de mol is en die druk niet aan kan. Philippe zijn perfectionisme en onzekerheid doet hem de das om. Langs de ene kant begrijpelijk, de groep verdient steeds veel geld. In Café De Mol vertelde hij wat de oorzaak was. Hij versprak zich in dag 1 al in zijn slaap. Nadien wachtte hij met slapen tot hij zeker was dat zijn kamergenoot sliep. Na vele slapeloze nachten besloot hij om op dag 11 het spel te verlaten.

  Omdat het spel maar halverwege zit, beslissen de makers om een nieuwe mol aan te duiden. Die mol krijgt dus een moeilijke taak. Iedereen kent elkaar als kandidaten en dus als spelers die zoveel mogelijk geld in de groepspot willen steken. Hoe mol je, zonder je gedrag te veranderen? Onze gok is Sven, hij is de minst te lezen kandidaat die overblijft.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer