More

  De Mol 2022 België: Dit is onze hoofdverdachte

  © Play4

  De Mol 2022 België: Dit is onze hoofdverdachte

  -

  Wat een glansseizoen moest worden dat in teken staat van het tiende seizoen van De Mol, is ellende geworden voor de makers van het programma. In de zesde aflevering vond opnieuw een noodgedwongen vertrek plaats door een elleboogbreuk bij de een van de kandidaten. 

  Opdracht 1: time loop

  De eerste opdracht start verwarrend. Presentator Gilles De Coster begint aan een vage omschrijving over de opdracht. Yens, Sven en Anke moeten een bom uitschakelen waar Uma en Manu vastgeketend zitten. Echter weten ze niet waar de twee dames zich bevinden. Ze krijgen slechts één aanwijzing: “Alle informatie is te vinden op dit plein”.

  Ondertussen zitten Manu en Uma in een kamer met de heiligenbeelden, het porselein en het zilverwerk. Ze moeten de beelden poetsen waardoor er aanwijzingen tevoorschijn komen die de drie kandidaten op het plein kunnen gebruiken. Om de acht minuten ontploft er een bom in de kamer, waardoor de dames opnieuw de beelden moeten poetsen.

  De eerste ronde kan 5000 euro opleveren. Na elke time loop spelen de kandidaten voor 500 euro minder. Er zijn acht loops nodig, waardoor de groepspot wordt aangevuld met 1000 euro.

  Opdracht 2: Bananenplantage

  De tweede opdracht speelt zich in een bananenplantage. Twee kandidaten krijgen twee minuten de tijd om naar een opdracht te lopen met raadsels. Als ze denken het juiste antwoord te hebben, moeten ze binnen de twee minuten terugkeren naar de startplaats. Lukt dit niet, dan is er geen geld. Is het antwoord fout, dan gaat de geldteller naar omlaag. Ondertussen moeten de overige drie kandidaten bananen katapulteren in een vangnet. Als dat lukt, krijgen de twee quizzers dertig seconden extra tijd.

  Vooral Uma valt hier op. Op de televisievraag met het meeste geld: “Welk personage uit Sesamstraat had een banaan in zijn oor”, zegt Uma de bekende zin helemaal verkeerd: “Het is Bert, want Hey Bert, er zit een banaan in je oor”. Terwijl Ernie een banaan in zijn oor heeft. Uiteindelijk levert de opdracht 1400 euro op.

  Tussendoor een tatoeage

  Na het spelletje “Wat is de kans?” moeten alle kandidaten een tatoeage laten zetten. Omdat ze net een bananenspel hebben gespeeld, beslissen de vijf kandidaten dezelfde banaan op hun lichaam te laten vereeuwigen. Zo is De Mol zeker een avontuur geworden om nooit te vergeten.

   

  Opdracht 3: Klifsprong

  De laatste opdracht is een durfspel. Wie van de klif durft te springen, verdient 250 euro. De Mol zou De Mol niet zijn als er geen twist zou aanhangen. De mol heeft duo’s gemaakt. De ene springt en de andere kandidaat draait aan een rad. Op het rad staan verschillende voordelen en nadelen. Geld voor de groepspot of pasvragen voor de springer of de draaier, maar ook minbedragen. Diegene die springt ziet niet wat het rad aangeeft, dus moet de draaier vertrouwen. Natuurlijk zal de draaier niet zeggen als hij/zij pasvragen zou krijgen, dus is liegen bij het rad aan te raden. Manu durft als enige niet te springen. De opdracht levert wel zo’n 2000 euro op.

  Wie alvast niets is met dat geld, is Anke. Tijdens haar sprong liep ze een dubbele elleboogbreuk op. Een operatie was noodzakelijk dus moet ze noodgedwongen het vliegtuig op richting België. Toch een klein geluk voor de makers, want wat als Anke de mol was?

  Onze verdachte: Yens

  © Play4

  Hoewel we vorige week Sven verdachten, komt Yens deze aflevering in het vizier. Sven haalde tijdens de opdrachten heel wat geld op. De accountmanager heeft dan weer meer tijd nodig om de opdrachten te begrijpen, wat perfect werkte tijdens de time loop.

  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer