More

  De MIA’s 2022: Soulsister krijgt Lifetime Archievement Award & laatste tickets Paleis 12

  © Billie Leyers

  De MIA’s 2022: Soulsister krijgt Lifetime Archievement Award & laatste tickets Paleis 12

  -

  Zaterdag is het tijd voor de MIA’s 2022. Nu al is een eerste winnaar bekendgemaakt. Soulsister zal een Lifetime Archievement Award krijgen voor hun indrukwekkende muzikale carrière. 

  Na een jaar stilte keren de Vlaamse muziekawards, de MIA’s, terug met een dubbeleditie. Daarin zal niet alleen de muziek uit 2020 een beeldje kunnen winnen, maar ook de muziek uit 2021. Dat zorgt ervoor dat de kans op het winnen van een beeldje kleiner is. Toch zijn er volgens VRT en VI.BE “maar liefst” 39 genomineerden. De grote favoriete is Angèle. Zij kan tot zes beeldjes mee naar huis nemen. Ze wordt op de voet gevolgd door Balthazar, Zwangere Guy en Regi die ieder 5 nominaties kunnen verzilveren. Meskerem Mees, Bart Peeters, Sylvie Kreusch en Metejoor maken kans op 4 MIA’s. CAMILLE kan tot drie beeldjes mee naar huis nemen.

  Een band kan alvast zeker zijn over een prijs en dat is Soulsister. De band van Paul Michiels en Jan Leyers zal op de MIA’s 2022 een Lifetime Archievement Award in ontvangst nemen. Soulsister raakte bij het grote publiek bekend met debuutalbum It Takes Two uit 1988. De bijhorende single The Way To Your Heart is vandaag nog steeds een klassieker. Hun tweede plaat Heat, waar ze soul en pop verenigen, is een van de meest succesrijke album uit de Belgische pop.

  Deze artiesten komen zingen

  Danira zal de MIA’s 2022 presenteren. Volgens MNM komen er een heleboel toppers optreden. Onder meer Angèle, BazartCAMILLE, Meskerem Mees, Bart Peeters, Sylvie Kreusch, Metejoor en Regi zullen komen zingen. Regi zou ook een heleboel gastzangers meenemen, dus ook OT, Jake Reese en Pauline zouden weleens op het podium kunnen opduiken. Wil je dat allemaal niet missen? Dan kan je kijken naar de liveshow op Eén. Je kan ook tickets voor de show in Paleis 12 bestellen.

  BronVRT
  Advertentie
  Advertentie
  Advertentie

  Lees Meer