De Ideale Wereld: Kerstsoirtwée @ Ancienne Belgique

Lachsalvo's schoten ons om de oren. Eén van de fijnste manieren om het goede doel te steunen.

Jan Jaap van der Wal en zijn gevolg stonden op 22 december in de Ancienne Belgique, met hun Kerstsoirtwéé. Zoals verwacht, een avond vol gekheid. Van Sociaal Incapabele Michiel, tot muzikale legende ‘C’est Magnifique’ Arno. 

Iets later dan gepland, verscheen onze Nederlandse Maître de Cérémonie Jan Jaap van der Wal op de bühne. Meteen het startschot voor een vijftal minuten gekte, om economische reden. Ach ja, nu de show door een volbloed Nederlander gerund wordt, kan dat ook haast niet anders.

Langste bisnummer ooit

Gelukkig schonken onze wereldverbeteraars, een uit de kluiten gewassen “bisnummer”, zo vertelde van der Wal ons toch. Wat volgde was een hele reeks filmpjes en live-interventies. Beginnen deden ze met het onthullen van het goede doel, dat de show ondersteunde. Met een Boxing Stars-parodie, waar een meisje met Leukemie het opnam tegen Schild & Vrienden-sympathisanten, onthulde van der Wal het goede doel. De opbrengst van de avond: zo’n 21.156 euro, ging integraal naar Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

Ook Daft Punk (en hun woordvoerder) waren erbij.

C’est Magnifique Arno

Muzikaal was het ook wel best een interessante avond. Het publiek kon namelijk genieten van het kunnen van de hyper-enthousiaste Compact Disk Dummies. De intro klonk nog nooit zo scherp. De Canvas-meerwaardezoeker zat ook wel op zijn plek. Nillies-icoon Denzal – je kent hem wel van ‘Pump It Up!’ – mocht zijn hitsingle integraal voorbrengen. Het was toch vooral Arno, die als een donderslag bij heldere hemel, ineens ten tonele verscheen, die de show stal. Oh La La La, c’est magnifique. Ook Antwerpse stadstroubadour Tourist LeMC was naar de stad aan de Zenne afgezakt voor een verrassingsoptreden.

Arno zorgde voor de verrassing van de avond.

Bart De Pauw

Het was een avond, in ware Studio 100-stijl. Van danseressen tot schaatsers, aan quasi alles behalve bewegende tribunes was gedacht. Kosten, noch moeite gespaard, voor een quasi uitverkochte AB. En dan moest Siska Schoeters – in gouden jurk – noch opdraven voor een Klein Dictee der Nederlandse Taal. De opzet: een ontzettend moeilijke zin opsturen naar een gsm-nummer dat op het scherm verscheen. Mening AB-ganger kreeg er spontaan zweetaanvallen van. Gelukkig bracht De Ideale Wereld redding met een salvo aan fijne sms’jes. Voor de gelegenheid gebracht met de hulp van Bart De Pauw.

De avond wist een fijne afwisseling te voorzien tussen sketches en filmpjes. Zo waren we onder andere getuige van een stukje De Rechtbank, waar een journalist – voor de gelegenheid gespeeld door Jonas Geirnaert – op het matje werd geroepen voor een slechte recensie. De sketch kon zo op televisie uitgezonden worden, wat blijven we fan van het talent van Jelle De Beule.

Luc Haekens aan schandpaal, of toch niet

En ook Luc Haekens had een boodschap te verkondigen. Vorige week kon je online nog zien hoe Haekens aan de schandpaal werd genageld, met de hulp van Siska Schoeters. Iedereen wie wou, mocht tegen betaling allerlei viezigheid naar Haekens gooien, op de markt van Aalst. Zo dachten de meeste mensen toch, Haekens schakelde voor de gelegenheid een lookalike in. Zo bleef onze allersympathiekste Luc Haekens ongeschonden van bergen mayonaise en slagroom. Het was gelukkig niet slecht bedoeld. Hij vroeg de Aalstenaars, daarna verkleedt als politieagent om een GAS-boete van 25 euro. Win-win noemen ze dat.

Sarah Vandeursen genoot er ook van.

Ook de politiek draagt zijn steentje bij

Ook de andere Ideale Wereld-kopstukken waren van de partij. Zo troggelde DIW-Wetstraatjournalist Sven de Leijer onder andere Jan Peumans, Toback en Van Grieken, 100 euro af, om toch maar geen bijdrage te moeten geven aan Schild & Vrienden of pakweg VZW Pro Belgica. Ook van de partij: Sociaal Incapabele Michiel, De Woordvoerder en Sarah Vandeursen. O-ja, wat ze op bovenstaande foto alweer deed, dat weten we ook niet meer. Wat we dan vooral onthouden: bij DIW zijn ze niet de grootste fan van Theo Francken.

Lachsalvo’s schoten ons om de oren. De Ideale Kerstsoirtwée is een van de fijnste manieren om het goede doel te steunen. Op naar numéro tres.

Volg voor meer
RECENSIES OVERZICHT
De DIW Kerstsoirtwée @ Ancienne Belgique (23/12)
de-ideale-wereld-kerstsoirtwee-ancienne-belgiqueLachsalvo's schoten ons om de oren. Eén van de fijnste manieren om het goede doel te steunen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Voer je naam hier in